Doorgaan naar hoofdcontent

Potjes Party Person

Weten jullie nog, die dag dat ik ontdekte wat voor een verborgen autorijtalent ik was? Wel, de avond daarvoor was het Potjes Party bij mij thuis. En als op autorijdag één van mijn ingebeelde rampscenario’s was uitgekomen, dan had ik een hele leuke laatste avond gehad. Zo plezant was Potjes Party!

Ik zou mezelf nooit omschrijven als een ‘Potjes Party Person’. Ik ben van het principe: potjes die de helft minder kosten, zijn ook potjes, het kan me niet schelen hoe snel het gaat, aan microgolfovenkoken doe ik niet mee, en ik weiger te geloven dat de droogheid van mijn sla zou verschillen als ik een duurdere slazwierder zou gebruiken.

Maar Dool, één van mijn ex-studiegenootjes, is onlangs Tupperware-consulente geworden, en onder het motto van ‘Waarom ook niet?’ stemde ik toe met een Tupperware-avond bij mij thuis. Tot mijn grote verbazing vond ik heel wat gegadigden. De Tupperware-aanhangers blijken overal te zitten, zelfs op plaatsen waar je ze het minst verwacht, zoals in je eigen familie-, vrienden- en kennissenkring.

Ik verzamelde bijna even veel mensen als ik stoelen had, kocht voor de eerste keer in mijn leven een zak chips, wat koekjes en andere zoetigheid, verwelkomde een hoop mensen in ons huisje en had een super avond die me enkele uurtjes deed vergeten dat ik de volgende dag mijn leven moest gaan wagen achter het stuur van een heuse auto.

Dool bleek een consulente met talent te zijn. Ze deed dat echt goed! Als jij een Potjes Party Person bent maar zelf geen consulente kent, vraag Dool’s contactgegevens aan mij. Ze maakt chocoladecakejes en al!

Nu, ik gebruik nog steeds potjes die minder kosten dan wat ik erin bewaar, ik zal altijd op een echt vuur blijven koken en mijn sla blijf ik zwieren in een zwierder van 5 euro. Maar ik ben wél gewonnen voor enkele andere Tupperwaretoppertjes…

De twee dozen in het midden en het ijsblokjesbakje heb ik gekozen, de rest heb ik gekregen.

Hello aardappeldoos, where have you been all my life? Dit is de oplossing voor mensen wiens zak patatjes telkens een huurcontract van enkele maanden aangaat. Hier gaan 5 kg patatten in (ja, echt!) en ze zouden geen scheuten krijgen en niet slap worden. Als ik mij iets heb laten wijsmaken, weten we het over enkele maanden.

Hello uiendoos! Jou had ik iets minder nodig, maar kijk hoe schattig je staat op de aardappeldoos!

Ah, de groente- en fruitdozen. Mijn favorietjes, samen met de aardappeldoos. Hierin zouden groentjes en fruitjes 2 tot 3 weken supervers blijven. Handig voor iemand die weigert meermaals per week naar de winkel te hollen! En trouwens bananen oké, maar wie had ooit gedacht dat nectarines, pruimen en kiwi’s niet in de ijskast zouden mogen?

Nieuw huisje voor mijn groentjes

Het ijsblokjesbakje is handig omdat je de ijsblokjes er één voor één kan uithalen. En ook wel gewoon omdat wij nog geen ijsblokjesbakje hadden. Vanaf nu geen warme Amaretto of Baileys meer voor mij!

In de twee gietkannen die volgens mij voor soep zijn bedoeld, zit nu mijn havermout en mijn Brinta. Deze doosjes zou ik nooit zelf hebben gekozen, maar ik moet toegeven dat ze weldoordacht zijn. Die lipjes dopjes dingskes blijven braaf naar achter wanneer ik mijn ontbijt in mijn kommetje strooi. Altijd fijn om de dag zonder ergernissen te kunnen beginnen.

En de microgolfovenkommetjes… die hebben momenteel enkel nog maar onze kast staan opvrolijken. Maar wanneer ik ontdek waarom die zo absoluut onmisbaar zijn, laat ik het wel weten.

Dit alles kreeg ik voor het ronde bedrag van 1 euro. De aardappel- en uiendozen, de microgolfovenkommetjes en de gietkannen waren gastvrouwcadeautjes. De groente- en fruitdozen en het ijsblokjesbakje heb ik zelf uitgekozen met het bedrag dat ik nog mocht besteden. Dat bedrag werd berekend via een bepaalde formule die ik niet heb onthouden. Na ‘1 euro’ hoorde ik immers niets meer.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.