Doorgaan naar hoofdcontent

Voor mij een roze ‘L’ graag – Deel I: aMuse Rouge leert een auto kennen

Minder dan een maand geleden wist ik amper welke pedaal de koppeling, welke de rem en welke de gas was, en had ik mij nog nooit van m’n leven in het verkeer gewaagd achter het stuur van een auto.

Over minder dan een maand mag ik een blauwe ‘L’ kleven op de achterruit van een auto, in die auto stappen en ermee wegrijden naar eender waar. Maar niet voordat ik heb gevraagd of ze die ‘L’ niet in het roos hebben!

In minder dan een maand tijd heb ik heel veel geleerd, en dan vooral dat je heel veel dingen kan leren in minder dan een maand tijd…

Rijden, Rouge, rijden!

Tijdens mijn allereerste rijles bracht mijn rij-instructeur mij naar een rustige woonwijk in een buurgemeente. Nadat we van plaats waren gewisseld, zei mijn instructeur “het eerste wat je altijd moet doen, is…” Hij keek naar mij en stopte meteen met praten. Deed ik al iets verkeerd? Ik zat toch maar gewoon naar hem te luisteren? “Ik ging zeggen: ‘je gordel aandoen,’ maar ik zie dat je dat al hebt gedaan,” ging hij verder. Hij lachte ontspannen, ik zenuwachtig. Uiteraard had ik m’n gordel al aangedaan. Ik had al vijf keer gecheckt of hij wel goed vastzat. Mijn leven lag in mijn eigen handen, en die handen lagen op het stuur van een auto. De weinige veiligheidsmaatregelen die ik kon nemen, werden genomen, werden gecheckt en werden gedubbelcheckt. Waar zat die airbag trouwens?

De instructeur ging verder: “we gaan leren starten.” Ik haalde opgelucht adem. Starten. Eerste versnelling. Een beetje op de gas duwen. Een beetje stilvallen. En de koppeling heeft daar ook iets mee te maken, zeker? Ik zag het helemaal zitten – niemand is toch al gestorven tegen 20 per uur, hé?

Alleen: ik viel niet stil. Sterker nog, ik bleek talent te hebben (de instructeur zijn woorden, maar wie ben ik om hem tegen te spreken?). De 1ste versnelling werd al snel de 2de versnelling. 20 per uur werd 30, en zelfs 40, waardoor de 2de versnelling dan weer de 3de werd. Ik moest naar links, ik moest naar rechts, dan weer links, en nog eens rechts… En plots zaten we op een echte baan. Met echte auto’s. En echte mensen die voorlopig nog leefden.

Ik voelde me een beetje beetgenomen. We waren nog geen kwartiertje bezig en we zaten al in het echte verkeer. En dat terwijl ik dacht dat we enkel zouden leren starten. Maar ik had geen keuze. Ik zat in een auto met andere auto’s rondom mij, en die wilden allemaal verder, dus moest ik dat ook. Ik wachtte op de paniek en op alle stomme dingen die ik zou gaan doen, maar niet deed. Ik reed 50 en daarna 70 en had zelfs tijd om me te bedenken dat 70 op sommige wegen trager lijkt dan 50 op andere.

Iedereen die leefde aan het begin van de avond leefde ook nog aan het eind ervan. Halfweg zei m’n instructeur: “je bent precies teleurgesteld dat het zo goed gaat?” Wat hij nam voor teleurstelling, was eigenlijk complete ontsteltenis. Leren rijden, was veel minder eng dan ik had gedacht. En het leek me niet langer compleet onmogelijk dat ik het misschien zelfs leuk zou kunnen gaan vinden…


Deel I: aMuse Rouge leert een auto kennen

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.