Doorgaan naar hoofdcontent

Voor mij een roze ‘L’ graag – Deel IV: aMuse Rouge op een kruispunt

Minder dan een maand geleden wist ik amper welke pedaal de koppeling, welke de rem en welke de gas was, en had ik mij nog nooit van m’n leven in het verkeer gewaagd achter het stuur van een auto.

Over minder dan een maand mag ik een blauwe ‘L’ kleven op de achterruit van een auto, in die auto stappen en ermee wegrijden naar eender waar. Maar niet voordat ik heb gevraagd of ze die ‘L’ niet in het roos hebben!

In minder dan een maand tijd heb ik heel veel geleerd, en dan vooral dat je heel veel dingen kan leren in minder dan een maand tijd…

Rijden, Rouge, rijden!

“OH. MY. GOD. Hier zijn DUIDELIJK een paar stappen overgeslagen. Honderd of zo.” Dat was het eerste wat ik zei riep toen ik thuiskwam na m’n vierde rijles. Vorige week had m’n rij-instructeur gezegd dat hij mij de volgende keer zou leren keren in een straat. Keren in een straat was duidelijk een logischere volgende stap geweest. Dit was zo hard niet de stap vóór leren keren in een straat.

Ik zat in een dip. Ik was duidelijk achterlijk. Ik mocht dan wel aanleg hebben voor de technische kant van het autorijden, met het inzicht was ik niet gezegend. En laat dat nu net het belangrijkste zijn geweest om de vierde les levend door te komen. Mijn instructeur leek te hebben beslist mij vanaf nu niet meer te verklappen waarop ik moet letten en wie voorrang heeft. Zelfs niet wanneer ik m’n schattig stemmetje gebruik. Daarnaast leek hij het een goed idee te vinden mij alle ingewikkelde kruispunten van de provincie Antwerpen te leren kennen. En iedereen die een auto heeft, leek te hebben beslist om die avond ook op al die kruispunten aanwezig te zijn.

Het was afschuwelijk druk, er stonden meer verkeersborden dan dat mijn overduidelijk niet-analytisch brein aankon, de markeringen op de grond leken wel een doolhof en in alle hoeken van mijn gezichtsveld zag ik rode, oranje en groene lichten. Naar sommige lichten moest ik luisteren, naar andere niet. Maar ik moest ze wel allemaal gezien hebben, want die lichten zouden me vertellen uit welke richting de andere auto’s konden komen. Mij vertelden die lichten juist niets. En het eens schattig vragen, werkt al helemààl niet bij verkeerslichten. En dan moest ik er ook nog eens op mijn eentje uitkomen welke auto’s van rechts kwamen voor welke andere auto’s en in welke volgorde iedereen dus de kant van zijn keuze op mocht. En heb ik al gezegd dat ik dit alles moest zien te ontcijferen in enkele seconden tijd?

Ik heb heel veel gegokt, ik heb heel veel gebluft en ik heb heel veel geluk gehad. Dat vat de les zowat samen. Het hoogtepunt was toen ik m’n voorrang heb afgedwongen van een BMW die van plan was hem af te pakken (BMW's zijn gemeen!). De rest was één groot dieptepunt. Hoe vinden mensen in godsnaam nog de tijd om achter het stuur te bellen, te roken of hun haar goed te leggen? Gelukkig kan ik vijf minuten zonder mijn gsm, rook ik niet en ligt mijn haar altijd goed. That’s all I’m sayin’.

De les was letterlijk één groot kruispunt, maar volgens mijn gevoel was het dat ook figuurlijk. Aan de ene kant lag opgeven – sweet and easy opgeven – aan de andere doorzetten… Damn, was ik maar vijf. Op vijf neemt niemand het je kwalijk als je opgeeft.


Deel IV: aMuse Rouge op een kruispunt

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Slim Concept-recept: courgetti bolognaise met balletjes

Ik postte al eens een recept voor een koude courgettisalade. Vandaag schotel ik je een warme variant voor. Eigenlijk is dit een spaghetti met balletjes voor wie op dieet is. Want iedereen verdient af en toe een Lady-en-de-Vagebond-moment.
Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Wat heb je nodig (2 personen)? 1 ui2 teentjes knoflook1 rode paprika4 tomaten250 g champignons1 kl tijm1 kl oreganoPeper & zout2 courgettes200 g kippengehakt1 el (diepvries)basilicum (Of verse. Van gedroogde ben ik geen fan.)Wat moet je doen?

1. Was en schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in zo fijn mogelijke reepjes. Bak de paprikareepjes aan in een antikleefpotje zonder vetstof. Schil en versnipper de ui en doe hem bij de paprika.
2. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe die bij de paprika en ui. Snijd de champignons in schijfjes of kwartjes en doe ze bij in het potje. Pel en plet de teentjes knoflook doe ook die erbij.

3. Kruid alles met peper, zout, tijm en…