Doorgaan naar hoofdcontent

Voor mij een roze ‘L’ graag – Deel V: aMuse Rouge leert keren

Minder dan een maand geleden wist ik amper welke pedaal de koppeling, welke de rem en welke de gas was, en had ik mij nog nooit van m’n leven in het verkeer gewaagd achter het stuur van een auto.

Over minder dan een maand mag ik een blauwe ‘L’ kleven op de achterruit van een auto, in die auto stappen en ermee wegrijden naar eender waar. Maar niet voordat ik heb gevraagd of ze die ‘L’ niet in het roos hebben!

In minder dan een maand tijd heb ik heel veel geleerd, en dan vooral dat je heel veel dingen kan leren in minder dan een maand tijd…

Rijden, Rouge, rijden!

Ik ben een verborgen doorzettertje. Op het eerste gezicht lijk ik een flauw meisje dat van roos houdt en af en toe kijkt met een blik alsof ze op haar eenhoorn over de regenboog dartelt en onderweg de konijntjes begroet, maar dat is allemaal schijn. In werkelijkheid ben ik een Spartaan. Ik neem enkel genoegen met perfectie, waardoor ik steeds de laatste ben die tevreden is over eender wat ik doe.

Na een les die door m’n rij-instructeur werd omschreven als “een beetje chaotisch” en door mezelf als “belachelijk slecht en ronduit schandalig” was ik dan ook extra gemotiveerd om te bewijzen dat ik beter kan. Al moest dat vooral enkel aan mezelf worden bewezen. Uit een gesprekje met m’n rij-instructeur voor ik aan de les begon, bleek dat hij nog steeds vindt dat ik het goed doe. Ik begin vraagtekens te plaatsen bij zijn kortetermijngeheugen.

Deze keer gingen we echt leren keren in een straat. Keren in een straat is my bitch. I rock keren in een straat. Als er ooit moet worden gekeerd in een straat – het soort waarvoor geen borstel nodig is – en ik ben in de buurt, dan Soit, je begrijpt me wel. Mijn instructeur legde op voorhand uit wat ik moest doen. En ik deed het. Like a boss.

Naar links pinken – in 1ste zetten – spiegels kijken – koppeling beetje lossen – naar links sturen – stoppen voor de stoeprand (maar vlak ervoor al een draai naar rechts geven) – in achteruit zetten – spiegels kijken – koppeling beetje lossen – naar rechts sturen – stoppen als je recht genoeg staat om weg te kunnen (maar vlak ervoor al een draai naar links geven) – naar links pinken – in 1ste zetten – spiegels kijken – wegrijden

Daarnaast heb ik geleerd waar je best kan gaan staan om af te slaan als je uitkomt op een tweerichtingsstraat. Als je naar rechts moet, moet je schuin in de rechterhoek gaan staan. Moet je naar links, dan zie je het meest als je recht in het midden gaat staan. Logisch, maar je moet er maar opkomen!

Ik heb voor de eerste keer iemand ingehaald, omdat een vrachtwagen achter mij jojo zat te spelen. Ik heb voor de tweede keer iemand ingehaald, omdat een tractor voor mij slak zat te spelen. En ik heb een konijntje gered door hard op mijn rem te duwen. Er reed niemand achter mij (heb ik eerst gecheckt, ik ontwikkel reflexen, aha!) en ik hoop dat ik nooit zoiets meemaak als dat wel het geval is. Anders zullen de konijntjes op de regenboog boos zijn op mij.


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.