Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 22: No pasta? OH MY… Oh wait, there it is.

Het heeft niet veel gescheeld. Het was echt op het nippertje. Maar de crisis is ontweken. Er zat uiteindelijk toch een pasta in ons weekmenu.

Lamsstoofpotje met abrikozen

WEEK 22: NO PASTA? OH MY… OH WAIT, THERE IT IS.

Vrijdag 24 mei 2013
Wraps met gerookte zalm en courgetteslaatje
Zaterdag 25 mei 2013
Wraps met gerookte ham en paprikaslaatje
Zondag 26 mei 2013
Pasta Boursin Quinoamuse Boursin (veggie)
Maandag 27 mei 2013
Curryrijst met scampi’s en courgette
Dinsdag 28 mei 2013
Lamsstoofpotje met abrikozen, met couscous
Pasta met erwtenpuree en spekjes
Woensdag 29 mei 2013
Autorijles 3: olijvenbroodjes met groentjes (veggie)
Donderdag 30 mei 2013
Overschot lamsstoofpotje met abrikozen, met rösti

Wraps met gerookte zalm en courgetteslaatje – Op vrijdag doe ik meestal onze wekelijkse inkopen. Dat is dus ook 
de dag waarop ik kan meebrengen waar ik op dat moment echt zin in heb. Deze keer waren dat chocomousse, 
rijstpap en frangipanecakejes! Euh, ik bedoel: wraps. Aan de andere dingen weerstond ik flink. Like a Spartan.


Wraps met gerookte zalm en courgetteslaatje – Gerookte zalm, komkommer, courgette, veldsla
en een zelfgemaakt mierikswortelsausje. Meer heb je soms niet nodig.


Wraps met gerookte ham en paprikaslaatje – De volgende dag waren er nog wraps over!
Deze keer belegde ik ze met Boursin Cuisine, gerookte ham en zongedroogde tomaatjes.


Wraps met gerookte ham en paprikaslaatje – Het slaatje met veldsla, gegrilde champignons en zoetzure paprika’s paste er perfect bij. Tussen de wraps was het volgens Merlot gelijkspel – ik vraag hem altijd om te kiezen, terwijl ik dat zelf niet kan – maar dit slaatje won game, set and match.

Quinoamuse Boursin – Op zondag begon ik afkickverschijnselen te krijgen van pasta, maar Merlot begon stilaan te veranderen in een levende zombie door de nakende thesisdeadline. Zombie trumps pasta junkie. Met pijn in het hart
schoof ik m’n pasta opzij en nam ik m’n superfood superwapen uit de kast… quinoa!
*insert dramatic music*
En raad eens? Mijn quinoamuse is ook lekker met Boursin! Maar een pasta zou dat zeker zijn geweest. Ween. 
Wanneer Merlot rilde bij zijn eerste hap, wist ik dat ik de goede beslissing had genomen.
Zo goed deed het hem. Mijn arm thesisnachtuiltje.


Curryrijst met scampi’s en courgette – Op maandag maakte ik Jeroen Meus’ curryrijst met een appeltje in.
Ik combineerde de rijst met scampi’tjes, gebakken courgetteblokjes en een rauw courgetteslaatje.


Curryrijst met scampi’s en courgette – Ik begin te vermoeden dat ik een rauwe courgetteperiode doormaak.
Nu ja, er zijn ergere dingen. Een rauwe pompoenperiode bijvoorbeeld.
Die maakte Nankin noodgedwongen door in Milaan. Het is een lang verhaal. Eentje waaruit Nankin
heeft geleerd dat geen enkele hoeveelheid gerookte ham pompoen naar meloen kan doen smaken.


Pasta met erwtenpuree en spekjes – Leg de telefoon maar neer, je moet de media nog niet bellen.
Het heeft niet veel gescheeld, maar op de valreep wist ik toch een pasta in ons weekmenu te smokkelen.
Ik was het lamsvlees uit de diepvriezer vergeten te halen. *ahem* Dat is mijn officiële verhaal, en daar blijf ik bij.

Op de avonden dat ik rijles heb – van 18:00 tot 20:00 – moet ik iets verzinnen dat Merlot kan ‘klaarmaken’. Ovenbroodjes voldoen net aan die vereiste. Ze op de foto zetten, zijn we vergeten wegens grote honger en auto-opwinding.

Lamsstoofpotje met abrikozen – In twee woorden: TRÈS YUMMY!

Lamsstoofpotje met abrikozen – De rest van mijn woorden zal ik gebruiken tijdens het uittypen van dit recept. 
Zoveel yummyness 
voor mezelf houden, zou een misdaad zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.