Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 23: Parmigiana et des tas d’on verra

Dat rijmt! En ook wel: on verra’s leiden tot verdacht veel veggie! Dat allitereert!

Pizza Parmigiana

WEEK 23: PARMIGIANA ET DES TAS D’ON VERRA

Vrijdag 31 mei 2013
Pizza Parmigiana (veggie)
Zaterdag 1 juni 2013
Alleen thuis: on verra (pasta met avocado en tomaat) (veggie)
Zondag 2 juni 2013
Verjaardagsfeestje Rubis: on verra (pasta met kruidenpasta) (veggie)
Maandag 3 juni 2013
Italiaanse puree met steaks en slaatje
Dinsdag 4 juni 2013
Autorijles 4: on verra (overnight oats) (veggie)
Woensdag 5 juni 2013
Autorijles 5: on verra (pasta pesto) (veggie)
Donderdag 6 juni 2013
Persvoorstelling Wrangler: on verra (hapjes)

Pizza Parmigiana – Sinds de halve finale van De Beste Hobbykok van Vlaanderen had ik zin in pizza.
Dus dan maken we dat, hé!


Pizza Parmigiana – Ik benutte de kans om nog een Parmigiana-variant in ons weekmenu te smokkelen.
Ik maak niet vaak hetzelfde hoor, soms lijkt het alleen wat op elkaar. *kijkt eens onschuldig*


Pizza Parmigiana – Ik zou kunnen zeggen dat dit SUPER lekker was,
maar dan zou ik wel keihard ‘DUH!’ moeten toevoegen. En dat is niet mijn stijl.


Italiaanse puree met steaks en slaatje – De overschot van de Boursin
die ik had gekocht voor de wraps van vorige week verdween in deze puree.
Ik voegde er ook olijfjes, zongedroogde tomaatjes en basilicum aan toe voor wat extra
Italian-ness.

Italiaanse puree met steaks en slaatje – Bij de steaks maakte ik een balsamicosausje met rode uien.
I love it when a plan comes together.
Het was lekker! Ah ja, het was Italiaans!

Pasta pesto – Aanschouw: het allereerste gerecht dat Merlot voor mij heeft ‘klaargemaakt’ sinds we samenwonen.
Oké, oké ik had de pesto eerder al gemaakt, maar tijdens mijn autorijles heeft Merlot pasta gekookt,
tomaatjes gesneden en alles in een kommetje gedaan. Dit is een mijlpaal.
(Ik moest van Merlot toevoegen dat hij wél het huis kuist.)


Op donderdag mocht Merlot naar zijn allereerste blogevent: de persvoorstelling
van de nieuwe herfst/wintercollectie van het merk Wrangler. En ik mocht mee!


Er waren broeken, er waren jassen, maar er waren ook hapjes! Lekkere hapjes.

Ik heb niets van de stoffen en weet-ik-veel-wat-allemaal onthouden.
Maar ik weet nu wel dat venkel goed bij chorizo past…


En dat dit lekker gevuld vleesje was.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.