Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 24: Who’s that girl?

Oh my God, we’re gonna have to ice skate home. Hell just froze over. (Ja, ik heb Sex and the City al té vaak gezien.)

Er zijn vreemde dingen aan de hand. Bewijsstuk nummer 1: dat begint hier meer en meer te lijken op een persoonlijke blog dan eentje over eten. Bewijsstuk nummer 2: ik moet het toegeven, ik kan er niet langer omheen, ik begrijp er zelf niets van, maar… ik begin het autorijden echt leuk te vinden! En bewijsstuk nummer 3: ik heb deze week geen pasta gemaakt, sterker nog, ik heb er zelfs niet aan gedacht.

Dat is dus duidelijk, hé. En ik kan niet schaatsen!

Bruschetta-toast

WEEK 24: WHO’S THAT GIRL?

Vrijdag 7 juni 2013
Ovenquinoa met courgette (veggie)
Zaterdag 8 juni 2013
BBQ-weekend bij Myrtille & Fandango
Zondag 9 juni 2013
BBQ-weekend bij Myrtille & Fandango deel 2
Maandag 10 juni 2013
Rode curry met rijst
Dinsdag 11 juni 2013
Autorijles 6: bruschetta-toast (veggie)
Woensdag 12 juni 2013
Autorijles 7: vervolg rode curry met rijst
Donderdag 13 juni 2013
Toast met gegrilde groenten (veggie)

Ovenquinoa met courgette – Maak anders eens een ovenschotel met quinoa, zei ik zo… tegen mezelf.
Het was zeker niet slecht, maar ik heb wel al lekkerdere dingen gemaakt met de Inca’s hun supergraan.


Ovenquinoa met courgette – Ik denk dat ik iets te enthousiast heb gestrooid met de Pimentón de la Vera.
Ik gebruikte het gerookt paprikapoeder met streken voor het eerst,
dus ik wist nog niet hoe snel de smaak zou overheersen.


En ja hoor, ik ben nog steeds een schandelijke foodblogger. Ik ben alweer vergeten foto’s te nemen. Het barbecueweekend bij Myrtille en Fandango kan ik niet bewijzen.

Rode curry met rijst – Dit ziet er vrij lekker uit, maar lang niet zo lekker als het was. Echt!
Zoals dat vaak gaat, leek het na twee dagen nóg lekkerder te zijn geworden.


Bruschetta-toast – Ommie nommie nommie, tomato love in my tummy!
Wat je ook doet met tomaatjes, basilicum en mozzarella, je weet gewoon dat je buikje blij zal zijn.

Toast met gegrilde groenten – Nog maar eens het bewijs dat een flansgerecht
(eentje waar je al je overschotjes in kiepert) vaak het best is!


Toast met gegrilde groenten – Oké, oké, de basilicumblaadjes hadden hun beste tijd wel gehad,
maar geloof me, dat verandert niets aan de smaak!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zou het nog met de nieuwe blog zijn?

Goed omdat: het thema in orde is (it's sooo pretty!)het logo is gemaaktde lettertypes- en groottes zijn gekozende knopen over de kleuren zijn doorgehaktmijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts mét commentaren succesvol zijn overgezet van Blogger naar Wordpress #vreugdedansjeNiet goed omdat: ik mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts nog allemaal moet redirecten van Blogger naar Wordpressik de SEO van mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts nog op punt moet stellenen vooral: omdat ik de lay-out van die ondertussen-meer-dan-500-blogposts ÉÉN VOOR ÉÉN  HANDMATIG moet aanpassenMet dat laatste ben ik de afgelopen week grotendeels bezig geweest. De status? 125 blogposts gedaan, 376 te gaan EN IK WORD GEK!

Aan dit tempo zou ik klaar zijn binnen een drietal weken, wat nog enigszins oké lijkt, maar het ‘probleem’ is dat het schooljaar volgende week begint en ik mijn blog dus een aantal plekjes ga moeten laten zakken op de prioriteitenranglijst.
Mijn opties:
1. Mijn nieuwe blog nu al online zette…

Oosterse bulgursalade met zalm

Na alle Berlijn-updates van de afgelopen week vond ik het hoog tijd om nog eens een receptje te delen. O, en wat voor eentje. Dit is zo’n heerlijk simpel maar toch apart gezond gerechtje voor een zomerse dag! Eentje waar je amper werk aan hebt dan nog!
Deze salade is het lekkerst op kamertemperatuur. Begin dus enkele uren op voorhand aan de eerste stap, zodat het geheel tijd heeft om af te koelen.

Wat heb je nodig (2 personen)? 125 g bulgur250 g zalm4 dl visbouillon, vb. 4 dl water met 1 visbouillonblokje2 wortelen½ komkommer½ citroenVerse peterseliePeper & zoutOosterse dressing 1 potje (125-150 ml) Griekse yoghurtMespuntje wasabi2 el sojasaus (zoute)1 el honing2 el geroosterde sesamzaadjesWat moet je doen?
1. Snijd de zalm in hapklare stukken. Doe de bulgur samen met de zalm en de bouillon in een pot. Zet er een deksel op en breng aan de kook. Wanneer de bouillon is opgenomen (na zo’n 10 minuten), zijn de bulgur en de zalm klaar. Stort het geheel uit in een kom en laat afkoelen.
2. Com…

amuserouge.be

Zou ik mijn nieuwe blog dan eindelijk publiceren? Of niet? Of toch wel? Of toch niet? Misschien wel. Maar beter niet. Of ja? Of nee? Wel, JA!
TADAAA!
Eind augustus legde ik al uit waarom ik zo hard twijfelde of ik m’n nieuwe blog al online zou zetten of niet. Ondertussen zijn mijn meer-dan-500-blogposts nog steeds nietgeredirect.Ook de SEO staat nog niet op punt. En de lay-out ervan al helemaal niet. Maar weet je wat? Dat zie jij niet. Ha!
Om mijn innerlijke perfectionist geen zenuwinzinking te bezorgen, heb ik alle blogposts die nog niet nog niet ‘af’ zijn, eventjes terug in concept gezet.
De archieven van amuserouge.be gaan momenteel dus nog maar terug tot mei 2014. Dat geeft jou al zo’n dikke 100 blogposts vol leesplezier en mij wat meer tijd om rustig mijn weg ‘verder terug’ te werken naar augustus 2012.
Hoera voorhalfslachtigetussenoplossingen!
Hop, nu naar amuserouge.be, jij!
Zal ik je even wegwijs maken?
Bovenaan vind je de verschillende categorieën waarin ik m’n blogposts opdeel. Wann…