Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 24: Who’s that girl?

Oh my God, we’re gonna have to ice skate home. Hell just froze over. (Ja, ik heb Sex and the City al té vaak gezien.)

Er zijn vreemde dingen aan de hand. Bewijsstuk nummer 1: dat begint hier meer en meer te lijken op een persoonlijke blog dan eentje over eten. Bewijsstuk nummer 2: ik moet het toegeven, ik kan er niet langer omheen, ik begrijp er zelf niets van, maar… ik begin het autorijden echt leuk te vinden! En bewijsstuk nummer 3: ik heb deze week geen pasta gemaakt, sterker nog, ik heb er zelfs niet aan gedacht.

Dat is dus duidelijk, hé. En ik kan niet schaatsen!

Bruschetta-toast

WEEK 24: WHO’S THAT GIRL?

Vrijdag 7 juni 2013
Ovenquinoa met courgette (veggie)
Zaterdag 8 juni 2013
BBQ-weekend bij Myrtille & Fandango
Zondag 9 juni 2013
BBQ-weekend bij Myrtille & Fandango deel 2
Maandag 10 juni 2013
Rode curry met rijst
Dinsdag 11 juni 2013
Autorijles 6: bruschetta-toast (veggie)
Woensdag 12 juni 2013
Autorijles 7: vervolg rode curry met rijst
Donderdag 13 juni 2013
Toast met gegrilde groenten (veggie)

Ovenquinoa met courgette – Maak anders eens een ovenschotel met quinoa, zei ik zo… tegen mezelf.
Het was zeker niet slecht, maar ik heb wel al lekkerdere dingen gemaakt met de Inca’s hun supergraan.


Ovenquinoa met courgette – Ik denk dat ik iets te enthousiast heb gestrooid met de Pimentón de la Vera.
Ik gebruikte het gerookt paprikapoeder met streken voor het eerst,
dus ik wist nog niet hoe snel de smaak zou overheersen.


En ja hoor, ik ben nog steeds een schandelijke foodblogger. Ik ben alweer vergeten foto’s te nemen. Het barbecueweekend bij Myrtille en Fandango kan ik niet bewijzen.

Rode curry met rijst – Dit ziet er vrij lekker uit, maar lang niet zo lekker als het was. Echt!
Zoals dat vaak gaat, leek het na twee dagen nóg lekkerder te zijn geworden.


Bruschetta-toast – Ommie nommie nommie, tomato love in my tummy!
Wat je ook doet met tomaatjes, basilicum en mozzarella, je weet gewoon dat je buikje blij zal zijn.

Toast met gegrilde groenten – Nog maar eens het bewijs dat een flansgerecht
(eentje waar je al je overschotjes in kiepert) vaak het best is!


Toast met gegrilde groenten – Oké, oké, de basilicumblaadjes hadden hun beste tijd wel gehad,
maar geloof me, dat verandert niets aan de smaak!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.