Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 25-26: Car kinda trumps cooking

De laatste weken lijkt mijn blogje eerder op een autoblog dan op een kookblog. Niet dat ‘autoblog’ waarschijnlijk echt een soort blog is, maar je begrijpt wel wat ik bedoel. Ik schrijf over wat mij bezighoudt. En de laatste weken denk ik nu eenmaal veel minder na over weekmenu’s, recepten en kookboeken, en veel meer over parkeren, de autostrade en autootjes die ik wil kopen.

Daarbij komt nog dat Merlot een tijdje zonder computer zat, waardoor ik zonder (mooie) fotootjes zat. En dat kon ik dan weer gebruiken als handig excuus, want een weekmenu en recepten zonder foto’s zijn – om eventjes schaamteloos een populaire zoekterm te gebruiken – als rodekoolsoep zonder rodekool. Terwijl mijn rijlesverslagjes het net wél vooral van de woordjes moeten hebben.

Maar zelfs in deze vreemde car kinda trumps cooking-fase moet wel nog steeds worden gegeten en dus ook gekookt. Bovendien heb ik niet langer een excuus om niet te tonen wat dat was, aangezien Merlot mij ondertussen heeft geleerd om zelf voor mooi bewijsmateriaal te zorgen. Vanaf nu bewerk ik mijn fotootjes zelf. Ik ben benieuwd wat dat zal doen met m’n pageviews.

Ceci n'est pas 'pasta', c'est du paella !

WEEK 25-26: CAR KINDA TRUMPS COOKING
Vrijdag 14 juni 2013
Pasta met asperges (veggie)
Zaterdag 15 juni 2013
Pasta met oesterzwammen (veggie)
Zondag 16 juni 2013
Spaghetti vol verse groenten
Maandag 17 juni 2013
Pseudo paella española
Dinsdag 18 juni 2013
Autorijles 8: pseudo paella española (veggie)
Woensdag 19 juni 2013
Autorijles 9: on verra (broccoli-champignonssoep met crackers)
Donderdag 20 juni 2013
Pasta met broccolisaus (veggie)
Vrijdag 21 juni 2013
Ladies’ Night (veggie)
Zaterdag 22 juni 2013
Mediterrane overschotjespasta Ladies’ Night (veggie)
Zondag 23 juni 2013
Verjaardagsfeest Gourmand (koude schotel met vis)
Maandag 24 juni 2013
Overschotjes verjaardagsfeest
Dinsdag 25 juni 2013
Autorijles 10: on verra (Merlot maakte iets!)
Woensdag 26 juni 2013
Gazpacho met crackers
Donderdag 27 juni 2013
Preiroompasta met gerookte zalm


Pasta met asperges – Asperges hebben genoeg aan eenvoud. Boter, citroensap, Parmezaanse kaas, peper en zout. Perfect voor wanneer je stiekem niet veel zin hebt om te koken, maar weigert om naar het frituur te gaan.

Pasta met oesterzwammen – Paddenstoelen hebben genoeg aan eenvoud. Boter, citroensap, look, marsala, room, peper en zout. Perfect voor wanneer je stiekem niet hebt nagedacht over wat je eigenlijk gaat maken,
maar weigert om naar het frituur te gaan.


Spaghetti vol verse groenten – Ui, look, wortelen, champignons, paprika, venkel en veel verse tomaten.
Ik deed nog nooit venkel in spaghetti, maar het lag in mijn ijskast en het is een extra groentje, dus het was welkom.


Spaghetti vol verse groenten – Merlot zei dat hij de spaghetti heel lekker vond. Zelfs nadat mijn geniepige glimlach had verraden dat er venkel in zat. Als ik mijn pokerface onder controle had gehad, had hij het nooit geweten, want eigenlijk proefde je de venkel niet eens.

Pseudo paella española – Ik heb eigenlijk nog nooit een echte Spaanse paella gegeten. Maar Merlot wel en hij vond de mijne beter dan de echte. Hij vind de typische paella-smaak vaak afgezaagd na enkele happen. En de mijne werd nooit saai. Je ziet het niet zo heel goed op de foto, maar ik stopte hem dan ook bomvol groenten en smaken.

Pasta met broccolisaus – Groen, gemakkelijk en gezond. Goed genoeg, als je het mij vraagt!

Ladies’ Night – Ik had Ettie en Ecarlate uitgenodigd voor een semi-light Ladies’ Night.
We dronken sangria zonder alcohol…

Ladies’ Night – …en we aten versgemaakte gazpacho…

Ladies’ Night – …en gegrilde en gemarineerde mediterrane groentjes,
met olijventapenade, mascarponespread en brood.


Ladies’ Night – En we vergaten dat het eigenlijk een semi-light Ladies’ Night was
terwijl we ongeveer voor de honderdste keer naar
Scream keken.

Ladies’ Night – Ik zorgde voor yoghurtmousse en Ettie had haar mama en zus ingeschakeld
om mini-cupcakejes en frambozenbavarois te maken.


Mediterrane overschotjespasta – De volgende dag gooide ik alles wat over was van de Ladies’ Night
in een pasta die super lekker uitdraaide!


Hoewel ik het nooit vermeld in m’n weekmenu’s (misschien zou ik dat wel moeten doen?), 
maak ik elke week een hele pot soep. Ik hou van soep! Hoe kan het ook anders? 
Groentjes, groentjes en nog eens groentjes!
Maar deze keer vroeg ik Merlot om de soep te maken omdat ik echt geen tijd had. Ik gaf hem instructies
die hij nauwkeurig uitvoerde. Het resultaat was deze lekkere tomaat-courgettesoep.


Merlot had de smaak blijkbaar te pakken. Toen ik na m’n allerlaatste rijles (ween!) thuiskwam, wachtte mij een primeur. Er stonden twee borden klaar en er lag eten op! Merlot had tomaat, mozzarella, olijfjes en meloen gesneden, en pasta gekookt! Het smaakte heel lekker, zo om 20.30 uur.

Preiroompasta met gerookte zalm – Ik had nog een prei liggen, een restje room
en een pak gerookte zalm dat die dag moest worden gebruikt. Ik wist wat me te doen stond.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.