Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 25-26: Car kinda trumps cooking

De laatste weken lijkt mijn blogje eerder op een autoblog dan op een kookblog. Niet dat ‘autoblog’ waarschijnlijk echt een soort blog is, maar je begrijpt wel wat ik bedoel. Ik schrijf over wat mij bezighoudt. En de laatste weken denk ik nu eenmaal veel minder na over weekmenu’s, recepten en kookboeken, en veel meer over parkeren, de autostrade en autootjes die ik wil kopen.

Daarbij komt nog dat Merlot een tijdje zonder computer zat, waardoor ik zonder (mooie) fotootjes zat. En dat kon ik dan weer gebruiken als handig excuus, want een weekmenu en recepten zonder foto’s zijn – om eventjes schaamteloos een populaire zoekterm te gebruiken – als rodekoolsoep zonder rodekool. Terwijl mijn rijlesverslagjes het net wél vooral van de woordjes moeten hebben.

Maar zelfs in deze vreemde car kinda trumps cooking-fase moet wel nog steeds worden gegeten en dus ook gekookt. Bovendien heb ik niet langer een excuus om niet te tonen wat dat was, aangezien Merlot mij ondertussen heeft geleerd om zelf voor mooi bewijsmateriaal te zorgen. Vanaf nu bewerk ik mijn fotootjes zelf. Ik ben benieuwd wat dat zal doen met m’n pageviews.

Ceci n'est pas 'pasta', c'est du paella !

WEEK 25-26: CAR KINDA TRUMPS COOKING
Vrijdag 14 juni 2013
Pasta met asperges (veggie)
Zaterdag 15 juni 2013
Pasta met oesterzwammen (veggie)
Zondag 16 juni 2013
Spaghetti vol verse groenten
Maandag 17 juni 2013
Pseudo paella española
Dinsdag 18 juni 2013
Autorijles 8: pseudo paella española (veggie)
Woensdag 19 juni 2013
Autorijles 9: on verra (broccoli-champignonssoep met crackers)
Donderdag 20 juni 2013
Pasta met broccolisaus (veggie)
Vrijdag 21 juni 2013
Ladies’ Night (veggie)
Zaterdag 22 juni 2013
Mediterrane overschotjespasta Ladies’ Night (veggie)
Zondag 23 juni 2013
Verjaardagsfeest Gourmand (koude schotel met vis)
Maandag 24 juni 2013
Overschotjes verjaardagsfeest
Dinsdag 25 juni 2013
Autorijles 10: on verra (Merlot maakte iets!)
Woensdag 26 juni 2013
Gazpacho met crackers
Donderdag 27 juni 2013
Preiroompasta met gerookte zalm


Pasta met asperges – Asperges hebben genoeg aan eenvoud. Boter, citroensap, Parmezaanse kaas, peper en zout. Perfect voor wanneer je stiekem niet veel zin hebt om te koken, maar weigert om naar het frituur te gaan.

Pasta met oesterzwammen – Paddenstoelen hebben genoeg aan eenvoud. Boter, citroensap, look, marsala, room, peper en zout. Perfect voor wanneer je stiekem niet hebt nagedacht over wat je eigenlijk gaat maken,
maar weigert om naar het frituur te gaan.


Spaghetti vol verse groenten – Ui, look, wortelen, champignons, paprika, venkel en veel verse tomaten.
Ik deed nog nooit venkel in spaghetti, maar het lag in mijn ijskast en het is een extra groentje, dus het was welkom.


Spaghetti vol verse groenten – Merlot zei dat hij de spaghetti heel lekker vond. Zelfs nadat mijn geniepige glimlach had verraden dat er venkel in zat. Als ik mijn pokerface onder controle had gehad, had hij het nooit geweten, want eigenlijk proefde je de venkel niet eens.

Pseudo paella española – Ik heb eigenlijk nog nooit een echte Spaanse paella gegeten. Maar Merlot wel en hij vond de mijne beter dan de echte. Hij vind de typische paella-smaak vaak afgezaagd na enkele happen. En de mijne werd nooit saai. Je ziet het niet zo heel goed op de foto, maar ik stopte hem dan ook bomvol groenten en smaken.

Pasta met broccolisaus – Groen, gemakkelijk en gezond. Goed genoeg, als je het mij vraagt!

Ladies’ Night – Ik had Ettie en Ecarlate uitgenodigd voor een semi-light Ladies’ Night.
We dronken sangria zonder alcohol…

Ladies’ Night – …en we aten versgemaakte gazpacho…

Ladies’ Night – …en gegrilde en gemarineerde mediterrane groentjes,
met olijventapenade, mascarponespread en brood.


Ladies’ Night – En we vergaten dat het eigenlijk een semi-light Ladies’ Night was
terwijl we ongeveer voor de honderdste keer naar
Scream keken.

Ladies’ Night – Ik zorgde voor yoghurtmousse en Ettie had haar mama en zus ingeschakeld
om mini-cupcakejes en frambozenbavarois te maken.


Mediterrane overschotjespasta – De volgende dag gooide ik alles wat over was van de Ladies’ Night
in een pasta die super lekker uitdraaide!


Hoewel ik het nooit vermeld in m’n weekmenu’s (misschien zou ik dat wel moeten doen?), 
maak ik elke week een hele pot soep. Ik hou van soep! Hoe kan het ook anders? 
Groentjes, groentjes en nog eens groentjes!
Maar deze keer vroeg ik Merlot om de soep te maken omdat ik echt geen tijd had. Ik gaf hem instructies
die hij nauwkeurig uitvoerde. Het resultaat was deze lekkere tomaat-courgettesoep.


Merlot had de smaak blijkbaar te pakken. Toen ik na m’n allerlaatste rijles (ween!) thuiskwam, wachtte mij een primeur. Er stonden twee borden klaar en er lag eten op! Merlot had tomaat, mozzarella, olijfjes en meloen gesneden, en pasta gekookt! Het smaakte heel lekker, zo om 20.30 uur.

Preiroompasta met gerookte zalm – Ik had nog een prei liggen, een restje room
en een pak gerookte zalm dat die dag moest worden gebruikt. Ik wist wat me te doen stond.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri