Doorgaan naar hoofdcontent

Sangria zonder alcohol, oftewel: how do you resist something with a cherry on top?

Dit is de naam “recept” amper waardig, maar Ettie vroeg het with a cherry on top. And I’m powerless to the cherry.

Ik maakte het speciaal voor Les Petits Pois in Ecarlate's buik.

Wat heb je nodig voor een grote kom alcoholvrije sangria?
  • 1 fles appel-kersensap of druivensap (Oorspronkelijk wilde ik druivensap gebruiken, maar dat hadden ze niet. Appel-kersensap bleek een goede vervanger.)
  • 1 grote zoete knapperige appel (Ik besef dat dit hoge verwachtingen zijn om van één appel te hebben. Daarom mogen twee kleine appeltjes ook. Maar alleen als ze schattig zijn. Op vlak van knapperig- en zoetheid zou ik geen toegevingen doen.)
  • 2 perziken
  • 2 sinaasappels
  • Trosje pitloze witte druiven
  • 1/2de cavaillon of galiameloen (Hier had ik zelf niet op tijd aan gedacht, maar de volgende keer doe ik er absoluut meloen bij!)
  • 1/2de citroen
  • 1/2de liter spuitwater
  • IJsblokjes
  • Optioneel: kaneelpoeder (Ik liet dit weg omdat kaneel blijkbaar niet het beste idee is voor een zwangere vrouw. Eten tijdens een zwangerschap, het blijkt een mijnenveld te zijn. Gelukkig is Google één van m’n beste vrienden. Als je tijd hebt, moet je trouwens eens “Princess of the Podrace” googlen. Zomaar hoor.)

Sangria zonder alcohol

Wat moet je doen?

1. De fruitjes snijden. De appel, perziken (en meloen) in blokjes. De druifjes in twee. De sinaasappels à vif – dus de partjes tussen de vliesjes uit(*) – en vergeet niet het sap op te vangen in je sangriakom! En de halve citroen in dunne schijfjes.

2. Doe alle fruitjes in de sangriakom, strooi er eventueel wat kaneelpoeder over, giet het appel-kersensap (of druivensap) erbij en zet koel weg.

3. Werk de virgin sangria ongeveer een kwartiertje op voorhand af met véél ijsblokjes en een halve liter spuitwater.

4. Serveer in een mooi glas met een lepeltje bij.


(*) Geen belletje? Ik zeg u: Google. Dat is al wat ik zeg.

Reacties

  1. Het is niet erg voor een zwangere vrouw om kaneel te eten. Het is pas schadelijk als je teveel kaneel eet en daar wordt ieder mens ziek van.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie! Ik heb weeral iets bijgeleerd... :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.