Doorgaan naar hoofdcontent

Voor mij een roze ‘L’ graag – Deel X: aMuse Rouge zet haar rij-instructeur in de… koekjes!

Anderhalve maand geleden wist ik amper welke pedaal de koppeling, welke de rem en welke de gas was, en had ik mij nog nooit van m’n leven in het verkeer gewaagd achter het stuur van een auto.

Nu mag ik een blauwe ‘L’ kleven op de achterruit van een auto, in die auto stappen en ermee wegrijden naar eender waar. Ze hebben die ‘L’etjes niet in het roos. Je kan niet zeggen dat ik het niet heb gevraagd! 

Wie mij leert autorijden, krijgt koekjes en een kaartje!

“In anderhalve maand tijd heb ik heel veel dingen geleerd,
en dan vooral dat je heel veel dingen kan leren in anderhalve maand tijd.

Bedankt om me te leren welke pedaal waarvoor dient.
Bedankt om me te tonen dat (alle) hellingen niet eng zijn.
Bedankt om me alle rotondes van Vlaanderen te leren kennen.
Bedankt om me te leren hoe je kruispunten moet trotseren.
Bedankt om me uit te leggen hoe je moet keren en parkeren.
Bedankt om me nog eens uit te leggen hoe je moet parkeren.
Bedankt om niet ongeduldig te worden terwijl ik nadenk over hoeken van 45°.
Bedankt om me niet de ring van Antwerpen op te sturen.
Bedankt om je leven met me te wagen op de autostrade.
Bedankt om mij niemand te laten omver rijden.
Bedankt om me te tonen hoe leuk autorijden kan zijn!

Krijg ik nu een roze ‘L’?”

Rijden, Rouge, rijden!

“Ik wil écht niet dat het gedaan is! Als ik morgen nu gewoon ga klaarstaan op de stoep op hetzelfde uur, zou mijn rij-instructeur mij dan niet komen ophalen?”

*We spoelen eventjes anderhalve maand terug.*

“Ik wil écht niet gaan! Als ik morgen nu gewoon niet opendoe, zou die rij-instructeur dan niet weggaan?”

Iedereen die mij kent, valt steil achterover als ik dit zeg, maar IK HOU VAN AUTORIJDEN! Ik dacht dat mijn lessen gingen eindigen met de woorden “Ik kruip nooit nog achter het stuur van een auto, dit is echt niks voor mij!” Maar ze eindigden met “Ik vind het zó jammer dat het de laatste keer was, ik vond het echt heel leuk! Bedankt voor alle lessen.” En ze waren gericht aan mijn instructeur uit de duizend.

Natuurlijk speelt de rij-instructeur die je krijgt toegewezen een ontzettend belangrijke rol in hoe je de lessen ervaart. Ik weet niet hoe die van jou was, maar ik had de mijne alvast voor niets willen ruilen. Omdat hij mijn blogje niet kent en er dus absoluut geen idee van heeft hoe hard ik hem hier zit op te hemelen, vertelde ik hem dat met zelfgebakken koekjes en een kaartje dat een stiekeme sleutel naar mijn online plekje bevat. Als hij enkele goedgekozen woorden die ik op het kaartje heb geschreven, googlet, dan vindt hij mij meteen. Langs de ene kant een beetje spannend. Maar langs de andere: wie googlet er nu kaartjes?

Soit: wat heb ik eigenlijk gedaan tijdens de laatste les? Proberen parkeren. Nog eens proberen parkeren. Succesvol parkeren. Nog eens proberen parkeren… Je begrijpt het wel: ik moet nog veel oefenen, wil ik mijn vrouwelijke genen verslaan! Verder heb ik gewoon wat rondgereden, voorrang verleend waar verplicht, voorrang opgeëist waar toegelaten, wat ronde punten en andere hindernissen genomen. The usual dus, ondertussen.

Ik heb ook nog eens snelheidsduivel mogen spelen op de E19. Je gaspedaal zo diep mogen induwen, bezorgt mij een gevoel waarvan ik hoop dat het nooit went! En verder stuurde mijn rij-instructeur mij ook nog eens langs die ene bocht, waardoor ik ongeveer voor de 37ste keer zei: “amai seg, wat een bocht is dat!” Terwijl ik het zei, kreeg ik wel een déjà-vu-gevoel, dat escaleerde in een binnenpretje, dan escaleerde in een brede glimlach, dan escaleerde in de slappe lach.

En dat heb ik eigenlijk vooral gedaan tijdens mijn 10 lessen: ontzettend veel gelachen. Wanneer je een instructeur hebt die altijd rustig blijft, ook al doe je soms heel stomme dingen, dan kan je heel veel lachen met je eigen stommiteiten en daar in een super sfeer uit leren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in ...

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri...

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen ...