Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 27: Potatoes and wannabes

We aten nog eens patatjes, zelfs een keer of twee, en voor de eerste keer polenta, vermomd als puree.

Verder maakte ik deze week onze diepvries een beetje leger door er asperges, zalm, spaghettisaus, scampi’s, boontjes, tomaten, kip en kabeljauw uit te halen. Wij verwachten namelijk een nieuwe ijskast.

Er is wel degelijk een verband, hoor. Onze nieuwe ijskast is er eentje zonder ingebouwd diepvriesje, waardoor alles in onze grote diepvriezer in de kelder moet passen. Mission accomplished trouwens. Ik haalde er dan ook een halve groente- en dierentuin uit. Niet zo leuk voor de wannabe-vegetariër in mij, maar die sus ik volgende week wel weer een beetje.

We aten deze week niet alleen patatjes en wannabe-patatjes. We aten ook een superlekkere risotto.

WEEK 27: POTATOES AND WANNABES

Vrijdag 28 juni 2013
Zaterdag 29 juni 2013
Spaghetti vol verse groenten (overschot uit de diepvries)
Zondag 30 juni 2013
Spaghetti vol verse groenten (overschot uit de diepvries)
Maandag 1 juli 2013
Pasta diabolique
Dinsdag 2 juli 2013
Ovenpatatjes met boontjes en gemarineerde kip
Woensdag 3 juli 2013
Tomaten-champignonsoep
Fish pie met prei en dragon
Donderdag 4 juli 2013
Polenta met vogelnestjes


Risotto à la flamande – Of hoe je boter, citroensap, peterselie en ei
eens op een andere manier in je aspergegerecht kan verwerken.


Pasta diabolique – De versie van Jeroen Meus met – zoals steeds – wat aanpassingen.
Wegens gebrek aan room gebruikte ik melk voor de saus. Mijn lijn was blij en mijn smaakpapillen niet boos.

Ovenpatatjes met boontjes en gemarineerde kip – Sporadische kost in dit huis. Terwijl ik bij pasta, rijst, risotto, couscous, quinoa… perfect weet hoeveel ik moet maken, schil ik laat ik Merlot steevast te veel patatjes schillen.
Ik vraag me af of dat bij andere mensen ook zo is.


Fish pie met prei en dragon – Weeral sporadische kost. Weeral te veel.
Ik vind patatjes ook het minst leuk om klaar te maken. Het lijkt mij altijd dat je veel minder te doen hebt
en veel meer moet staan wachten dan bij een ander soort gerecht.


Polenta met vogelnestjes – De wannabe-patatjes. Polenta lag al een hele tijd in onze kast en ik wist niet goed wat ermee
 te doen. Tot ik plots zin kreeg in vogelnestjes. Iets wat ik amper één keer heb gegeten en nooit zelf heb gemaakt. Waarschijnlijk heeft het feit dat we zelf geen eitjes in huis hadden en daarvoor eventjes naar Mer moesten rijden 
er ook wel iets mee te maken. Ik heb namelijk sinds dinsdag mijn voorlopig rijbewijs
en
verzin tal van redenen grijp elke kans aan om een stukje te gaan rijden.

Polenta met vogelnestjes – Maar goed, ik blijk keigoed te zijn in het maken van vogelnestjes.
En vogelnestjes blijken lekker te zijn met polenta. Het gehakt was lekker gekruid, de eidooier was smeuïg
en de (uiteraard verse!) tomatensaus was zoals al mijn tomatensauzen zijn: super!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Slim Concept-recept: courgetti bolognaise met balletjes

Ik postte al eens een recept voor een koude courgettisalade. Vandaag schotel ik je een warme variant voor. Eigenlijk is dit een spaghetti met balletjes voor wie op dieet is. Want iedereen verdient af en toe een Lady-en-de-Vagebond-moment.
Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Wat heb je nodig (2 personen)? 1 ui2 teentjes knoflook1 rode paprika4 tomaten250 g champignons1 kl tijm1 kl oreganoPeper & zout2 courgettes200 g kippengehakt1 el (diepvries)basilicum (Of verse. Van gedroogde ben ik geen fan.)Wat moet je doen?

1. Was en schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in zo fijn mogelijke reepjes. Bak de paprikareepjes aan in een antikleefpotje zonder vetstof. Schil en versnipper de ui en doe hem bij de paprika.
2. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe die bij de paprika en ui. Snijd de champignons in schijfjes of kwartjes en doe ze bij in het potje. Pel en plet de teentjes knoflook doe ook die erbij.

3. Kruid alles met peper, zout, tijm en…