Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 28: Don’t look back, Tiger!

Deze week wuifden we Ecarlate & Céladon uit. Samen met les Petits Pois in Ecarlate’s buik vertrokken ze voor een maand op huwelijksreis naar Australië.

In tegenstelling tot de tijger in Life of Pi (wat voor een ondankbare tijger was me dat!) keken wij wél nog een laatste keer om naar elkaar nadat we afscheid hadden genomen. Maar nu eventjes niet meer. Nu kijken zij rond Down Under en ik uit naar wanneer ze terugkomen!

En ondertussen moet er ook worden gegeten natuurlijk.

Lamsstoofpotje met pruimen

WEEK 28: DON’T LOOK BACK, TIGER!
Vrijdag 5 juli 2013
Uit eten met Ecarlate & Céladon
Zaterdag 6 juli 2013
Wraps met gerookte zalm
Zondag 7 juli 2013
Bloemkool-courgettesoep
Maandag 8 juli 2013
Pasta met groenten en kruidenkaas (veggie)
Dinsdag 9 juli 2013
Maandelijks middelbaaretentje
Woensdag 10 juli 2013
Panini met tomaat en mozzarella (veggie)
Donderdag 11 juli 2013
On verra (Bloemkool-courgettesoep met crackers)


Uit eten met Ecarlate & Céladon – Voor de eerste keer dit jaar lag de Vis van het Jaar op m’n bord.
Maar zeker niet voor de laatste. Zo lekker altijd, pladijs!


Lamsstoofpotje met pruimen – Ik kan niet kiezen welk lamsstoofpotje lekkerder is, dit of dat met abrikozen.
Merlot had een lichte voorkeur voor dit met pruimen, maar dat is gewoon omdat dat er nu was.


Lamsstoofpotje met pruimen – De helft van mijn vlees belandde op Merlots bord en de helft
drie vierde van zijn witloof op dat van mij. Zo gaat dat hier nu eenmaal soms.

Pasta met groenten en kruidenkaas – Paprika’s die Mer plots niet meer moest hebben (for no apparent reason),
nog wat champignons van de vogelnestjes vorige week, een halve courgette die ik niet gebruikt heb in de wekelijkse soep en een restje kruidenkaas van de wraps dat weekend werden een makkelijke pasta. Flansen maar!


Van de rest heb ik geen foto’s gemaakt deze week. Wraps met gerookte zalm en panini’s met tomaat en mozzarella spreken voor zich, vind ik. Op het maandelijks middelbaaretentje werden gehaktballetjes met kriekjes en – vond ik heel vreemd – patatjes geserveerd. En op donderdag aten we onze ijskast leeg omdat we vrijdagavond niet thuis eten en vrijdagochtend (eigenlijk -nacht) naar Rome vertrekken…

Ciao for now!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.