‘In twee woorden: TRÈS YUMMY! De rest van mijn woorden
zal ik gebruiken tijdens het uittypen van dit recept. Zoveel yummyness voor mezelf houden, zou
een misdaad zijn.’ Dat schreef ik *kuch* ergens in juni *kuch*.
Nu ja, je vergeeft het me wel eens je dit gerecht hebt
geproefd. Ofwel word je nog bozer omdat je het geen twee maanden eerder hebt
kunnen ontdekken.
Lamsstoofpotje met abrikozen |
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 2 lamstournedos (Of een ander soort lamsvlees dat je in stukjes kan snijden).
- 15 gedroogde abrikozen
- Sap van 1/2de sinaasappel
- 1 el vloeibare honing
- 4 el amandelschilfers
- 1 ui
- 1 knoflookteentje
- 2,5 dl kippenbouillon (Ik nam 2,5 dl water met 1 kippenbouillonketeltje.)
- 1/2de kl kaneel
- 1 kl kurkuma
- (Verse) munt (Ik gebruikte gedroogde munt omdat ik jammer genoeg geen verse had.)
- Peper & zout
- Bakboter
- Olijfolie
Lamsstoofpotje met abrikozen |
Wat moet je doen?
1. Verhit een beetje bakboter en
olijfolie in een pot waarvan je een deksel hebt. Snijd de twee lamstournedos in
stukjes – denk ‘stoofvleesgrootte’ – en korst ze aan in de hete boter en
olijfolie. Snipper ondertussen de ui en het knoflookteentje.
2. Haal het lamsvlees wanneer het knapperig
bruin korstje heeft uit de pot en stoof de uisnippers en knoflook aan.
3. Doe wanneer de uien glazig zijn het
vlees terug in de pot. Kruid met peper, zout, kaneel, kurkuma en eventueel
gedroogde munt. Als je verse munt gebruikt, hoef je die nu nog niet toe te
voegen. Doe de honing bij het vlees, snijd de gedroogde abrikozen in twee en
voeg ook die toe. Overgiet het geheel met de kippenbouillon en het
sinaasappelsap. Roer alles onder elkaar, zet het deksel op de pot en laat 45-60
minuten sudderen.
4. Haal 15-20 minuten voor het einde het
deksel van de pot, zodat de saus een beetje kan inkoken. Rooster ondertussen de
amandelschilfers in een antikleefpan (zonder vetstof!).
5. Werk het stoofpotje af met verse munt
(als je die hebt) en de geroosterde amandelschilfers.
Lamsstoofpotje met abrikozen |
Wat eet je erbij?
Wij aten er rösti’s bij, en sla, tomaat
en komkommer. Maar het lijkt me ook lekker met bijvoorbeeld couscous en
gestoomde broccoli.
Reacties
Een reactie posten