Doorgaan naar hoofdcontent

Lamsstoofpotje met abrikozen

‘In twee woorden: TRÈS YUMMY! De rest van mijn woorden zal ik gebruiken tijdens het uittypen van dit recept. Zoveel yummyness voor mezelf houden, zou een misdaad zijn.’ Dat schreef ik *kuch* ergens in juni *kuch*.

Nu ja, je vergeeft het me wel eens je dit gerecht hebt geproefd. Ofwel word je nog bozer omdat je het geen twee maanden eerder hebt kunnen ontdekken.

Lamsstoofpotje met abrikozen

Wat heb je nodig voor 2 personen? 
 • 2 lamstournedos (Of een ander soort lamsvlees dat je in stukjes kan snijden).
 • 15 gedroogde abrikozen
 • Sap van 1/2de sinaasappel
 • 1 el vloeibare honing
 • 4 el amandelschilfers
 • 1 ui
 • 1 knoflookteentje
 • 2,5 dl kippenbouillon (Ik nam 2,5 dl water met 1 kippenbouillonketeltje.)
 • 1/2de kl kaneel
 • 1 kl kurkuma
 • (Verse) munt (Ik gebruikte gedroogde munt omdat ik jammer genoeg geen verse had.)
 • Peper & zout
 • Bakboter
 • Olijfolie
Lamsstoofpotje met abrikozen

Wat moet je doen?

1. Verhit een beetje bakboter en olijfolie in een pot waarvan je een deksel hebt. Snijd de twee lamstournedos in stukjes – denk ‘stoofvleesgrootte’ – en korst ze aan in de hete boter en olijfolie. Snipper ondertussen de ui en het knoflookteentje.

2. Haal het lamsvlees wanneer het knapperig bruin korstje heeft uit de pot en stoof de uisnippers en knoflook aan.

3. Doe wanneer de uien glazig zijn het vlees terug in de pot. Kruid met peper, zout, kaneel, kurkuma en eventueel gedroogde munt. Als je verse munt gebruikt, hoef je die nu nog niet toe te voegen. Doe de honing bij het vlees, snijd de gedroogde abrikozen in twee en voeg ook die toe. Overgiet het geheel met de kippenbouillon en het sinaasappelsap. Roer alles onder elkaar, zet het deksel op de pot en laat 45-60 minuten sudderen.

4. Haal 15-20 minuten voor het einde het deksel van de pot, zodat de saus een beetje kan inkoken. Rooster ondertussen de amandelschilfers in een antikleefpan (zonder vetstof!).

5. Werk het stoofpotje af met verse munt (als je die hebt) en de geroosterde amandelschilfers.

Lamsstoofpotje met abrikozen

Wat eet je erbij?

Wij aten er rösti’s bij, en sla, tomaat en komkommer. Maar het lijkt me ook lekker met bijvoorbeeld couscous en gestoomde broccoli.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Slim Concept-recept: courgetti bolognaise met balletjes

Ik postte al eens een recept voor een koude courgettisalade. Vandaag schotel ik je een warme variant voor. Eigenlijk is dit een spaghetti met balletjes voor wie op dieet is. Want iedereen verdient af en toe een Lady-en-de-Vagebond-moment.
Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Wat heb je nodig (2 personen)? 1 ui2 teentjes knoflook1 rode paprika4 tomaten250 g champignons1 kl tijm1 kl oreganoPeper & zout2 courgettes200 g kippengehakt1 el (diepvries)basilicum (Of verse. Van gedroogde ben ik geen fan.)Wat moet je doen?

1. Was en schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in zo fijn mogelijke reepjes. Bak de paprikareepjes aan in een antikleefpotje zonder vetstof. Schil en versnipper de ui en doe hem bij de paprika.
2. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe die bij de paprika en ui. Snijd de champignons in schijfjes of kwartjes en doe ze bij in het potje. Pel en plet de teentjes knoflook doe ook die erbij.

3. Kruid alles met peper, zout, tijm en…