In augustus zijn we een aantal keer gaan
eten en heb ik een heel aantal keer alleen moeten eten. Hoewel ik dan meestal
iets voor mezelf klaarmaak, had ik daar de afgelopen weken minder zin in. Het
werden restjes uit de diepvries, brood met een eitje, soep met brood, zelfs
ontbijtgranen (ik schaam me diep, ja).
Ik liep niet bepaald over van de
inspiratie. Daarom sla ik mijn weekmenu 4 weekjes over en maak ik er ineens een
maandmenu van. Ik bespaar jullie de oninteressante omeletjes en toon enkel de dingen waar ik
een greintje liefde en inspiratie heb in gestopt.
Tagliatelle met zongedroogde tomatenpesto – Dit is het resultaat van
om 19.00 thuiskomen met een knorrende maag en geen plan. Geen plan is soms het beste plan! Njam! |
Pasta pomodoro e
basilico – Ik ben een Italiaantje in
het diepst van m’n gedachten. |
Tagliatelle met zongedroogde tomatenpesto – Weer, ja. Ik ben een kleine
perfectionist. In vergelijking met deze zongedroogde tomatenpesto stond de vorige zongedroogde tomatenpesto in zijn kinderschoenen. Deze pesto draagt pumps! Ik perfectioneerde de verhoudingen tussen de ingrediënten, en voegde mozzarella toe voor de afwisseling, het evenwicht en de (drie)kleur. |
Pasta met venkel, scampi’s en dille – Mijn ontluikende
liefde voor dille moest eventjes worden verkend. Het pimpt niet alleen prei! |
Pasta met tomaat, basilicum en scampi’s – Na de lasagne-affaire
moest ik de volgende dag een plan B verzinnen. Gelukkig is dat heel makkelijk
wanneer je altijd verschillende Oil &Vinegar kruidenmengelingen in de kast hebt staan en tomaatjes in de ijskast hebt liggen. PS: ik weet dat je tomaten blijkbaar niet in de ijskast mag bewaren, maar ik weet niet waarom niet. Mijn tomaten klagen nooit over de koude. |
Marokkaans-mediterrane couscoussalade met kip – Eventjes schaamteloos
reclame maken en Artoo blij maken in één klap. Het was al véél te lang geleden
dat we couscous hadden gegeten en ik blijf deze combinatie het allerlekkerst
vinden! Ik deed wel eens zot en gebruikte groene in plaats van zwarte olijven!
(Vat dit alsjeblief ironisch op.) |
Ladies’ night! – Hoewel we vroeger onafscheidelijk waren,
hebben Ecarlate, Ettie en ik dit veel te lang niet gedaan! Gelukkig brengen we
daar nu volop verandering in. Het eten van onze vorige Ladies’ Night (bij Ettie
thuis) was amper verteerd of we hielden er nog eentje, deze keer nog eens bij mij. Kijk eens wat een mooie tafel Merlot voor ons heeft gedekt! |
Rodekoolsoep – Het kon zo niet langer. Er moest echt
dringend iets aan worden gedaan. Dit mocht niet blijven duren. Ettie had m’n
rodekoolsoep nog niet geproefd! In het vervolg moet ik m’n eigen blog wel beter
lezen. Ik vergat de azijn op het juiste moment toe te voegen, waardoor de kleur een beetje anders is. Wanneer je de azijn aan het begin toevoegt, behoudt de speciale rood-paarse kleur haar intensiteit veel beter. Gelukkig liet Ettie zich niet afschrikken door de kleur, maar wel overweldigen door de smaak. |
Parmigiana (nog zonder parmigiana)
– Het kon zo niet langer. Er moest echt dringend iets aan worden gedaan. Dit mocht niet blijven duren. Ettie en Ecarlate hadden m’n Parmigiana di Melanzane nog niet geproefd! |
Parmigiana (ondertussen met parmigiana)
– Geen foto van de post-oven Parmigiana wegens onmogelijk om deftig op een bord te krijgen. Gelukkig lieten Ettie en Ecarlate zich niet afschrikken door the mess, maar wel overweldigen door de smaak. Dit blijft toch echt wel het toppertje aller toppertjes, zenne! |
Reacties
Een reactie posten