Doorgaan naar hoofdcontent

Week 32-35 (augustus): Rock bottom is made of cereal

In augustus zijn we een aantal keer gaan eten en heb ik een heel aantal keer alleen moeten eten. Hoewel ik dan meestal iets voor mezelf klaarmaak, had ik daar de afgelopen weken minder zin in. Het werden restjes uit de diepvries, brood met een eitje, soep met brood, zelfs ontbijtgranen (ik schaam me diep, ja).

Ik liep niet bepaald over van de inspiratie. Daarom sla ik mijn weekmenu 4 weekjes over en maak ik er ineens een maandmenu van. Ik bespaar jullie de oninteressante omeletjes en toon enkel de dingen waar ik een greintje liefde en inspiratie heb in gestopt.

Tagliatelle met zongedroogde tomatenpesto – Dit is het resultaat van om 19.00 thuiskomen
met een knorrende maag en geen plan. Geen plan is soms het beste plan! Njam!


Linguine met prei, gerookte zalm en dille – Ik was nooit een fan van dille, maar gewoon omdat ik prei eens met een ander kruid dan tijm wilde combineren, besloot ik dille een tweede kans te geven. Mijn smaakpapillen zijn hun rebelse puberjaren duidelijk voorbij. En kijk eens hoe mooi die verschillende tinten groen zijn!

Pasta pomodoro e basilico – Ik ben een Italiaantje in het diepst van m’n gedachten.

Tagliatelle met zongedroogde tomatenpesto – Weer, ja. Ik ben een kleine perfectionist.
In vergelijking met deze zongedroogde tomatenpesto stond de vorige zongedroogde tomatenpesto in zijn kinderschoenen. Deze pesto draagt pumps! Ik perfectioneerde de verhoudingen tussen de ingrediënten,
en voegde mozzarella toe voor de afwisseling, het evenwicht en de (drie)kleur.

Bloemkoolrijst met zalm – “Amai, da’s goeie puree!,” zei Merlot na zijn eerste hap bloemkoolrijst.
Die uitspraak helpt me soms nog door moeilijke momenten. PS: Het was geen grapje, ik heb het gecheckt.


Pasta met venkel, scampi’s en dille – Mijn ontluikende liefde voor dille moest eventjes worden verkend.
Het pimpt niet alleen prei!


Lasagne met asperges en prei – Er lagen nog twee porties asperges in de diepvries, en voor het helemaal schandalig wordt om nog asperges op het menu te zetten, besloot ik er algauw enkele in een lasagne te verstoppen.
Samen met een prei die nog rondzwierf in de kelder. En een witte wijnsaus omdat ik geen zin had in bechamel.
Ik maakte vier porties (voor twee dagen). Merlot at er meteen drie op.


Pasta met tomaat, basilicum en scampi’s – Na de lasagne-affaire moest ik de volgende dag een plan B verzinnen. Gelukkig is dat heel makkelijk wanneer je altijd verschillende Oil &Vinegar kruidenmengelingen 
in de kast hebt staan en tomaatjes in de ijskast hebt liggen. 
PS: ik weet dat je tomaten blijkbaar niet in de ijskast mag bewaren, 
maar ik weet niet waarom niet. Mijn tomaten klagen nooit over de koude.

Marokkaans-mediterrane couscoussalade met kip – Eventjes schaamteloos reclame maken en Artoo blij maken in één klap. Het was al véél te lang geleden dat we couscous hadden gegeten en ik blijf deze combinatie het allerlekkerst vinden! Ik deed wel eens zot en gebruikte groene in plaats van zwarte olijven! (Vat dit alsjeblief ironisch op.)

Ladies’ night! – Hoewel we vroeger onafscheidelijk waren, hebben Ecarlate, Ettie en ik dit veel te lang niet gedaan! Gelukkig brengen we daar nu volop verandering in. Het eten van onze vorige Ladies’ Night (bij Ettie thuis)
was amper verteerd of we hielden er nog eentje, deze keer nog eens bij mij.
Kijk eens wat een mooie tafel Merlot voor ons heeft gedekt!


Rodekoolsoep – Het kon zo niet langer. Er moest echt dringend iets aan worden gedaan. Dit mocht niet blijven duren. Ettie had m’n rodekoolsoep nog niet geproefd! In het vervolg moet ik m’n eigen blog wel beter lezen.
Ik vergat de azijn op het juiste moment toe te voegen, waardoor de kleur een beetje anders is.
Wanneer je de azijn aan het begin toevoegt, behoudt de speciale rood-paarse kleur haar intensiteit veel beter.
Gelukkig liet Ettie zich niet afschrikken door de kleur, maar wel overweldigen door de smaak.


Parmigiana (nog zonder parmigiana) – Het kon zo niet langer. Er moest echt dringend iets aan worden gedaan.
Dit mocht niet blijven duren. Ettie en Ecarlate hadden m’n Parmigiana di Melanzane nog niet geproefd!


Parmigiana (ondertussen met parmigiana) – Geen foto van de post-oven Parmigiana wegens onmogelijk
om deftig op een bord te krijgen. Gelukkig lieten Ettie en Ecarlate zich niet afschrikken door the mess,
maar wel overweldigen door de smaak. Dit blijft toch echt wel het toppertje aller toppertjes, zenne!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Slim Concept-recept: courgetti bolognaise met balletjes

Ik postte al eens een recept voor een koude courgettisalade. Vandaag schotel ik je een warme variant voor. Eigenlijk is dit een spaghetti met balletjes voor wie op dieet is. Want iedereen verdient af en toe een Lady-en-de-Vagebond-moment.
Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Wat heb je nodig (2 personen)? 1 ui2 teentjes knoflook1 rode paprika4 tomaten250 g champignons1 kl tijm1 kl oreganoPeper & zout2 courgettes200 g kippengehakt1 el (diepvries)basilicum (Of verse. Van gedroogde ben ik geen fan.)Wat moet je doen?

1. Was en schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in zo fijn mogelijke reepjes. Bak de paprikareepjes aan in een antikleefpotje zonder vetstof. Schil en versnipper de ui en doe hem bij de paprika.
2. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe die bij de paprika en ui. Snijd de champignons in schijfjes of kwartjes en doe ze bij in het potje. Pel en plet de teentjes knoflook doe ook die erbij.

3. Kruid alles met peper, zout, tijm en…