Doorgaan naar hoofdcontent

'Weekmenu' 29: When in Rome…

… eat as the Romans eat.

Slaatje met Schotse zalm en pompelmoes – Een ‘slaatje’ betekent in Rome echt gewoon sla. 
En 'pompelmoes' betekent 2 partjes pompelmoes. Lekker hoor. Maar weinig inspirerend.

Pizza met bresaola – De onvermijdelijke pizza. Op een onhandig bord.

Antipasti – Mijn favorieten waren de buffelmozzarella en de balletjes rechts. In de balletjes zat een soort risottovulling.

Rundvlees met andijvie en pijnboompitten – Gelukkig namen we een voorgerecht en had ik niet zoveel honger…
Ik blijf het vreemd vinden om geen pasta, brood, patatjes… te krijgen bij een hoofdgerecht.


Merlot’s hoofdgerecht – Iets met rundvlees en lever. Hij vond het lekker, maar hij wist toen nog niet dat er lever in zat.

Strozzapreti – Zelfs ik leer nog nieuwe pastavormen kennen.

Fettucine alla Romana – Beste gerecht dat ik in Rome heb gegeten. Al kan het niet tippen aan mijn spaghetti.

Citrusvruchten, zomaar aan de bomen!

‘Slaatje’ met zeevruchten – Ieuw! Ieuw! Ieuw! Ik had iets met scampi’s, St. Jakobsvruchten, verse calamares… verwacht! Dit was sla met (zure!) viezigheid uit een bokaal. De eerste keer dat ik iets niet heb opgegeten op restaurant.
Ik bestelde meloen met parmaham in de plaats.


Lady en de Vagebond-spaghetti – Kijk nu, hoe cute! Ik wou bijna met mijn neus tegen zo’n balletje beginnen duwen, maar ik kon mij nog net inhouden.

Granaatappelsap – Yum! (De granaatappels, hé!)

I was in pasta heaven…

…maar had geen kilo’s over in mijn koffer.

*ween*

Dit deed nog meer pijn dan de pasta!

Healthy food porn!

Kijk naar die courgettebloemen en de rode boontjes!

Carpaccio.

Cannoli Siciliani – Wanneer dit dessert op de kaart staat, bestelt Merlot het om één of andere reden altijd, terwijl
hij mij verteld heeft dat hij dat eigenlijk niet zó graag eet. Mijn wenkbrauwen zijn nog steeds gefronst.


Pizzahapje met ham en vijg

Ik bestelde iets in op de kaart waarvan de ober mij op voorhand had gezegd dat het pasta met garnalen en asperges was… Dit is wat ik kreeg! Op zich was het niet zo slecht, maar wanneer je asperges en scampi’s verwacht,
maakt inktvis en courgette je niet zo blij.


Dit daarentegen dan weer wel… witte chocolademoelleux!

Reacties

  1. Oei, dat klinkt niet als een denderend succes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op vlak van eten kon het (zou het verwaand klinken als ik zou zeggen 'kan ik'?) absoluut beter. Maar de reis zelf was gelukkig wel heel leuk! Al besef ik nu dat dat inderdaad niet zo naar voor komt in deze blogpost... :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.