Doorgaan naar hoofdcontent

'Weekmenu' 30-31: Blijven bloggen, Bambi!

Voor wie zich afvraagt waarop déze titel nu weer slaat: exact 1 jaar geleden postte ik dit.

Bloggen maakt mij blij. Nu even niet. Maar al een jaar wel. En binnenkort terug, dat weet ik zeker. Ook na het ergste onweer schijnt uiteindelijk weer de zon. Ook na een winter vol sneeuw kan een zomer vol zon volgen. De rozen zullen weer heerlijk gaan geuren en de maan helder gaan schijnen. Daarom blijft deze Bambi bloggen. En eten. En veel te weinig foto’s maken.

Geen volledig weekmenu, wegens algemene tamzakkerij nog minder foto’s dan anders. Wel enkele hoogtepunten.

Hamburger Rossini – Ik had een weekje verlof, en Merlot en ik besloten één dag daarvan in Antwerpen door te brengen. We gingen shoppen op de Meir, bezochten voor de eerste keer het MAS, belandden bij Ellis Gourmet Burger voor een culinaire hamburger met foie gras en uienconfit, en sloten de dag af in de cinema, met The Great Gatsby.

Scampislaatje met avocado – NOM! Goddelijke combinatie.

Groentelasagne – De Italiaanse zomer op een bord.

Kip met aardbei-avocadoslaatje – Soms verwerk ik fruit in gerechten gewoon om het gezicht van Merlot te zien. 
Hij is er nog steeds niet goed van dat ik hem kip met aardbeien heb doen eten. Kip. Met. Ààrdbeien.
En wat hij nog veel minder begrijpt, is dat hij het eigenlijk best lekker vond.
Dit was echt lekker. Alsof ik zonnestralen had weten te vangen 
in een gerecht.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Slim Concept-recept: courgetti bolognaise met balletjes

Ik postte al eens een recept voor een koude courgettisalade. Vandaag schotel ik je een warme variant voor. Eigenlijk is dit een spaghetti met balletjes voor wie op dieet is. Want iedereen verdient af en toe een Lady-en-de-Vagebond-moment.
Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Wat heb je nodig (2 personen)? 1 ui2 teentjes knoflook1 rode paprika4 tomaten250 g champignons1 kl tijm1 kl oreganoPeper & zout2 courgettes200 g kippengehakt1 el (diepvries)basilicum (Of verse. Van gedroogde ben ik geen fan.)Wat moet je doen?

1. Was en schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in zo fijn mogelijke reepjes. Bak de paprikareepjes aan in een antikleefpotje zonder vetstof. Schil en versnipper de ui en doe hem bij de paprika.
2. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe die bij de paprika en ui. Snijd de champignons in schijfjes of kwartjes en doe ze bij in het potje. Pel en plet de teentjes knoflook doe ook die erbij.

3. Kruid alles met peper, zout, tijm en…