Voor dit receptje moet je geen
keukenprinses zijn. Je moet ook niet graag in de keuken staan. Het is niet
nodig om veel tijd te hebben. Het is zelfs best als je niet van koken houdt en
geen tijd hebt, want op nog geen 10 minuutjes is het al klaar. Je moet alleen
houden van lekker eten. En aangezien het een zongedroogde tomatenpesto is, moet je ook wel lekkere zongedroogde tomaten uitkiezen. Ik gebruik
meestal deze van Colruyt.
Zongedroogde tomaten van Colruyt |
De eerste keer dat ik dit maakte, was op
een ‘ik-heb-absoluut-geen-kookplan-maar-ik-heb-reuzenhonger’-avond. Ik
gooide wat dingen die ik in de kasten vond samen. Mijn geen-plan bleek njam! Maar de
perfectionist in mij wist dat het nog beter kon. Nog geen twee weken later
maakte ik het opnieuw. Deze keer nam ik er een weegschaal bij om de verhoudingen
tussen de ingrediënten te perfectioneren. De eerste keer stond de pesto in zijn
kinderschoenen, nu droeg hij pumps!
Pasta met zongedroogde tomatenpesto |
Wat heb je nodig voor 2 personen?
Verse zongedroogde
tomatenpesto
- 50 g zongedroogde tomaten
- 25 g Grana Padano (Of Parmezaan.)
- 10 g pijnboompitten
- 30 g verse basilicum (Verse is écht verplicht!)
- 1 klein teentje knoflook (Of een halfje als je alleen maar grote teentjes hebt. Ik hou ontzettend veel van look, maar in dit recept overheerst het gigantisch snel.)
- Rode balsamicoazijn (1-2-3 el, wat je zelf lekker vindt.)
- Olijfolie (Kies een lekkere olijfolie voor koude gerechten.)
- Peper (Zout is niet nodig door de Grana Padano.)
En ook nog
- (Verse) pasta voor twee
- 1 bol (buffel)mozzarella
- Enkele blaadjes verse basilicum
- Balsamicocrème
- Peper & zout
Wat moet je doen?
1. Doe alle ingrediënten voor de
zongedroogde tomatenpesto in een blender. Snijd de zongedroogde tomaatjes en de
Grana Padano in een paar stukjes, om je blendertje te helpen. Gebruik eerst
minder olijfolie dan je denkt nodig te hebben en blend al eens. Voeg daarna nog
olijfolie toe tot je een smeuïge pesto krijgt.
2. Kook de pasta beetgaar in veel
gezouten water. Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes en leg enkele mooie
blaadjes basilicum klaar voor de afwerking.
3. Doe de pasta op een bord(*), verdeel
er wat zongedroogde tomatenpesto op en strooi de blokjes mozzarella erover.
Kruid de mozzarella met wat peper en zout. Werk het bord af met de verse
basilicum en wat balsamicocrème.
(*) Ik hou er in dit gerecht van dat de
pasta warm is en de pesto niet. Als jij de pasta liever ook koud hebt, dan moet
je hem na het koken spoelen met koud water.
Pasta met zongedroogde tomatenpesto |
Reacties
Een reactie posten