Vanaf nu doen we van maandmenu, oké?
Zolang ik fulltime werk en het huisje een beetje op orde wil houden… oké, ik
geef het toe: én ’s avonds onder een dekentje naar Thuis wil kijken, heb ik
gewoon niet zoveel tijd om alles te bloggen wat ik wil.
Een maand- in plaats van een weekmenu
zorgt er misschien al voor dat ik wat meer tijd heb om enkele van mijn andere blogideetjes
uit te werken. Ik loop namelijk over van inspiratie, hopelijk doet mijn blogje
dat binnenkort van woorden.
Maar soit, september dus. We hebben weer
lekker gegeten, zenne! Ik krijg
graag complimentjes, zelfs als ze van mezelf komen. Enkele lekkere pasta’s,
nog wat zalige pasta’s, een paar super pastaatjes. En zelfs twee keer patatjes.
Pasta met aardbeienpesto, gekarameliseerde kip en aardbei-avocadoslaatje – Een geperfectioneerde versie van een gerecht dat ik enkele weken geleden ook al eens maakte. De zon op een bord. |
Champignoncarbonara (veggie) – Carbonara zonder vleesje en met een groentje… Ik moet opletten dat ik niet te voorspelbaar word. |
Pasta met auberginekaviaar (veggie) – Gelukkig ontdekte ik dat aubergine een ontzettend
veelzijdige groente is waar je super lekkere dingen mee kan maken. Zoals deze auberginekaviaar. Binnenkort op de blog, beloofd! |
Penne
met muntpesto (veggie) – Nog eens eentje van Hugh Fea… Fearn… die van ‘Veg!’ Voor wie het ook wil maken, het staat op blz. 266. Dit was alvast veel lekkerder dan zijn ketchupcurry van bladzijde 245. Misschien moet ik zijn naam toch eens vanbuiten gaan leren. |
Pasta Trapani – Ofte: ‘hoeveel verschillende pesto’s kan je eigenlijk maken, seg?’ Het lijkt op dit, maar het smaakt compleet anders. Net als de soep met rijst, is ook dit gerecht gebaseerd op eentje van Jamie Oliver. |
Pasta Caprese (veggie) – Dit maakte ik voor een etentje met Lilas en Ecarlate. Lilas had
namelijk amper nog een verse maaltijd gezien sinds Olive&Oléo een groot deel van haar tijd opeisen. Om op een tweeling te babysitten, ben ik nog lang niet klaar – ik bedoel: wat als die allebei tegelijk huilen of andere enge dingen doen? – dus met dat gebrek aan tijd kon ik niet helpen. Maar als er iets is wat ik wél kan, is het wel zorgen dat mensen verse groentjes eten. Als voorgerecht maakte ik mijn pompoensoep met Pimentón. En als hoofdgerecht maakte ik Lilas en Ecarlate heel blij met deze veggie pasta. |
Pasta Caprese (veggie) – De volgende dag sms’te Ecarlate me om het recept te vragen. En heel misschien, als ik |
Pasta
Puttanesc-ish – Wat doe je met een paar sardientjes en een overschot olijfjes? Een pasta Puttanesc… ish maken, hé! |
Paddenstoelenpasta met marsala (veggie) – Soms is lekker gewoon té simpel. |
Marokkaans-mediterranecouscoussalade met garnalen – Jep, jep, ook lekker met garnaaltjes. |
Rode
curry met rijst en garnalen – Wat doe je met een heleboel overschotjes van
groentjes? In een wok gooien! |
Reacties
Een reactie posten