Doorgaan naar hoofdcontent

Een voormalig dikkerdje zet een volgend stapje

Lees maar verder, het wordt wel duidelijk.

In 2009 behaalde ik mijn Masterdiploma Vertaler Nederlands-Engels-Frans. Ik wilde heel graag nog iets gaan studeren, want ik was het studentenleven nog lang niet beu. Maar een Master na Master was geen optie omdat ik daarvoor geen studiebeurs kreeg. En een tweede Bachelor zou minstens nog drie jaar studeren betekenen. Dat was misschien toch een beetje van het goede te veel. Met tegenzin besloot ik dan maar te gaan werken.

Hoewel de vrije avonden en weekends, en vooral de centjes aan het eind van elke maand wel mooi meegenomen zijn, vond en vind ik werken lang niet zo leuk als studeren. Tijdens al die vrije avonden en weekends had ik een nieuwe bezigheid nodig nu ik niet meer moest kon studeren… Klinkt dat nu heel seutig? Goed, dan schept het wel een accuraat beeld.

Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in gezond eten en in koken. Mijn interesse groeide uit tot een passie. Mijn passie tot een blog. Maar wat was de volgende stap voor dit voormalig dikkerdje dat leren mist en van gezonde voeding houdt?

Enkele weken geleden kwam het voor de hand liggende antwoord eindelijk in me op: een studie voedingsleer starten! Al googlend stuitte ik op de cursus Afslankingsconsulent van het Centrum voor Afstandsonderwijs. Ik schreef me meteen in, zocht alvast mijn pennenzak en wachtte vol ongeduld tot mijn cursus zou aankomen.

Op woensdag 8 oktober kwam mijn cursus aan. De volgende stap in mijn leven dat begon als dikkerdje.

Hoewel ik veel liever een andere titel had zien staan op de kaft, lijkt de cursus inhoudelijk perfect voor mij. De inhoudstafel belooft maar in enkele van de vijftien hoofdstukken te focussen op diëten. En dat is maar goed ook, want ik geloof enkel in gezonde voeding. Wie wil nu tijdelijk diëten als je gewoon altijd lekker en gezond kan eten?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.