Doorgaan naar hoofdcontent

Ik hartje, ik hartje niet

Mijn allereerste ‘tag’. Van LilithDe bedoeling is dat je dingetjes opsomt waar jij van houdt en anderen doorgaans niet. En dingetjes waar jij niet van houdt en anderen doorgaans wel.

Oké, ze heeft me niet persoonlijk getagd, maar iedereen die blogt, mocht meedoen. En ik voldoe aan die voorwaarde, yay for me! Het is een leuke, dus doe gerust mee. In de commentaar of op jouw blog. Link er wel eventjes naar, zodat ik kan meelezen.

Bron: weheartit.com

Ik <3
 • Studeren, nadenken over welke kleurtjes ik ga gebruiken om een cursus te markeren, samenvattingen maken, tonnen theorie in m’n hoofd pompen, ik hou ervan!
 • In de supermarkt rondslenteren en alle producten in alle gangen bekijken. Collect & Go en consoorten, ik begrijp dat niet. Dan is alle pret af van het winkelen!
 • Lever. Als in: om op te eten. Niet dat het mijn lievelingseten is of ik het heel vaak op het menu zet, maar in tegenstelling tot veel mensen lùst ik het wel.
 • Spruitjes. Nooit begrepen waarom die massaal worden gemeden. Alle groentjes zijn vriendjes!
 • Series opnieuw en opnieuw bekijken. Ik grijp zelfs eerder naar series die ik al heb gezien dan naar series die ik nog niet heb gezien. Gewoon omdat ik dan zéker weet dat het goed is. Of zo.
 • De film Waterworld. Waarom is die zo gigantisch geflopt?
 • Ugg-achtige schoenen. Als mijn voeten het maar warm hebben in de winter, meer moet dat niet zijn.
 • Alleen thuis zijn. Niet altijd. Maar af en toe heb ik er zeker niets op tegen. Ik hoef niet altijd dingen te doen te hebben of mensen om me heen te hebben.
 • Dingen uit het hoofd leren. Gewoon zomaar. Zo kan ik te allen tijde alle staten van Amerika opsommen in alfabetische volgorde en ken ik de hele Dear Clarice-monoloog uit Hannibal vanbuiten.
 • Hondjes die aan m’n gezicht likken, absoluut niets op tegen. Mijn eigen hondje mocht zelfs van m’n ijsjes likken.
Ik <3 niet
 • Op nummer 1, zonder twijfel. Kaas. Bleh. Behalve mozzarella. En Grana Padano/Parmezaan. En halloumi (zopas ontdekt!). Maar ik maak vorderingen. Vroeger zou deze zin zijn gestopt na het woord ‘kaas’.
 • Frietjes van het frituur. Soms denk ik er zin in te hebben en verkeer ik in de illusie dat ze mij zullen smaken, maar ik vergis me altijd. Ik vind het te vettig, ik mis groentjes en ik kamp daarna àltijd met een enorm schuldgevoel.
 • De Keuken van Sofie. Haar vlees is nooit gaar en haar knoflook verbrandt altijd.
 • De kleur zwart sinds ik doorheb dat die kleur enkel wintertypes flatteert.
 • Foundation. Te vuil. Ik heb graag dat mijn washandje niet bruin ziet wanneer ik mijn gezicht ’s avonds was.
 • Pannenkoeken. Behalve bananenpannenkoekjes (met banaan en ei en verder niets.)
 • Taalfouten. Voor mij een reden om een boek opzij te leggen, hoe goed het verhaal ook is.
 • Naar de kapper gaan. Ik weet niet waarom niet. Maar ik beperk het tot het absolute minimum, als in 2 keer per jaar. Gelukkig ligt mijn haar uit zichzelf geweldig. Altijd.
 • Verjaren. Enkel de pakjes zijn leuk.
 • Uitlach-tv, genre audities van The Voice, Benidorm Bastards, Foute vrienden… Ik heb daarvoor veel te veel last van plaatsvervangende schaamte.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.