Doorgaan naar hoofdcontent

Ik hartje, ik hartje niet

Mijn allereerste ‘tag’. Van LilithDe bedoeling is dat je dingetjes opsomt waar jij van houdt en anderen doorgaans niet. En dingetjes waar jij niet van houdt en anderen doorgaans wel.

Oké, ze heeft me niet persoonlijk getagd, maar iedereen die blogt, mocht meedoen. En ik voldoe aan die voorwaarde, yay for me! Het is een leuke, dus doe gerust mee. In de commentaar of op jouw blog. Link er wel eventjes naar, zodat ik kan meelezen.

Bron: weheartit.com

Ik <3
 • Studeren, nadenken over welke kleurtjes ik ga gebruiken om een cursus te markeren, samenvattingen maken, tonnen theorie in m’n hoofd pompen, ik hou ervan!
 • In de supermarkt rondslenteren en alle producten in alle gangen bekijken. Collect & Go en consoorten, ik begrijp dat niet. Dan is alle pret af van het winkelen!
 • Lever. Als in: om op te eten. Niet dat het mijn lievelingseten is of ik het heel vaak op het menu zet, maar in tegenstelling tot veel mensen lùst ik het wel.
 • Spruitjes. Nooit begrepen waarom die massaal worden gemeden. Alle groentjes zijn vriendjes!
 • Series opnieuw en opnieuw bekijken. Ik grijp zelfs eerder naar series die ik al heb gezien dan naar series die ik nog niet heb gezien. Gewoon omdat ik dan zéker weet dat het goed is. Of zo.
 • De film Waterworld. Waarom is die zo gigantisch geflopt?
 • Ugg-achtige schoenen. Als mijn voeten het maar warm hebben in de winter, meer moet dat niet zijn.
 • Alleen thuis zijn. Niet altijd. Maar af en toe heb ik er zeker niets op tegen. Ik hoef niet altijd dingen te doen te hebben of mensen om me heen te hebben.
 • Dingen uit het hoofd leren. Gewoon zomaar. Zo kan ik te allen tijde alle staten van Amerika opsommen in alfabetische volgorde en ken ik de hele Dear Clarice-monoloog uit Hannibal vanbuiten.
 • Hondjes die aan m’n gezicht likken, absoluut niets op tegen. Mijn eigen hondje mocht zelfs van m’n ijsjes likken.
Ik <3 niet
 • Op nummer 1, zonder twijfel. Kaas. Bleh. Behalve mozzarella. En Grana Padano/Parmezaan. En halloumi (zopas ontdekt!). Maar ik maak vorderingen. Vroeger zou deze zin zijn gestopt na het woord ‘kaas’.
 • Frietjes van het frituur. Soms denk ik er zin in te hebben en verkeer ik in de illusie dat ze mij zullen smaken, maar ik vergis me altijd. Ik vind het te vettig, ik mis groentjes en ik kamp daarna àltijd met een enorm schuldgevoel.
 • De Keuken van Sofie. Haar vlees is nooit gaar en haar knoflook verbrandt altijd.
 • De kleur zwart sinds ik doorheb dat die kleur enkel wintertypes flatteert.
 • Foundation. Te vuil. Ik heb graag dat mijn washandje niet bruin ziet wanneer ik mijn gezicht ’s avonds was.
 • Pannenkoeken. Behalve bananenpannenkoekjes (met banaan en ei en verder niets.)
 • Taalfouten. Voor mij een reden om een boek opzij te leggen, hoe goed het verhaal ook is.
 • Naar de kapper gaan. Ik weet niet waarom niet. Maar ik beperk het tot het absolute minimum, als in 2 keer per jaar. Gelukkig ligt mijn haar uit zichzelf geweldig. Altijd.
 • Verjaren. Enkel de pakjes zijn leuk.
 • Uitlach-tv, genre audities van The Voice, Benidorm Bastards, Foute vrienden… Ik heb daarvoor veel te veel last van plaatsvervangende schaamte.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zou het nog met de nieuwe blog zijn?

Goed omdat: het thema in orde is (it's sooo pretty!)het logo is gemaaktde lettertypes- en groottes zijn gekozende knopen over de kleuren zijn doorgehaktmijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts mét commentaren succesvol zijn overgezet van Blogger naar Wordpress #vreugdedansjeNiet goed omdat: ik mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts nog allemaal moet redirecten van Blogger naar Wordpressik de SEO van mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts nog op punt moet stellenen vooral: omdat ik de lay-out van die ondertussen-meer-dan-500-blogposts ÉÉN VOOR ÉÉN  HANDMATIG moet aanpassenMet dat laatste ben ik de afgelopen week grotendeels bezig geweest. De status? 125 blogposts gedaan, 376 te gaan EN IK WORD GEK!

Aan dit tempo zou ik klaar zijn binnen een drietal weken, wat nog enigszins oké lijkt, maar het ‘probleem’ is dat het schooljaar volgende week begint en ik mijn blog dus een aantal plekjes ga moeten laten zakken op de prioriteitenranglijst.
Mijn opties:
1. Mijn nieuwe blog nu al online zette…

Oosterse bulgursalade met zalm

Na alle Berlijn-updates van de afgelopen week vond ik het hoog tijd om nog eens een receptje te delen. O, en wat voor eentje. Dit is zo’n heerlijk simpel maar toch apart gezond gerechtje voor een zomerse dag! Eentje waar je amper werk aan hebt dan nog!
Deze salade is het lekkerst op kamertemperatuur. Begin dus enkele uren op voorhand aan de eerste stap, zodat het geheel tijd heeft om af te koelen.

Wat heb je nodig (2 personen)? 125 g bulgur250 g zalm4 dl visbouillon, vb. 4 dl water met 1 visbouillonblokje2 wortelen½ komkommer½ citroenVerse peterseliePeper & zoutOosterse dressing 1 potje (125-150 ml) Griekse yoghurtMespuntje wasabi2 el sojasaus (zoute)1 el honing2 el geroosterde sesamzaadjesWat moet je doen?
1. Snijd de zalm in hapklare stukken. Doe de bulgur samen met de zalm en de bouillon in een pot. Zet er een deksel op en breng aan de kook. Wanneer de bouillon is opgenomen (na zo’n 10 minuten), zijn de bulgur en de zalm klaar. Stort het geheel uit in een kom en laat afkoelen.
2. Com…

amuserouge.be

Zou ik mijn nieuwe blog dan eindelijk publiceren? Of niet? Of toch wel? Of toch niet? Misschien wel. Maar beter niet. Of ja? Of nee? Wel, JA!
TADAAA!
Eind augustus legde ik al uit waarom ik zo hard twijfelde of ik m’n nieuwe blog al online zou zetten of niet. Ondertussen zijn mijn meer-dan-500-blogposts nog steeds nietgeredirect.Ook de SEO staat nog niet op punt. En de lay-out ervan al helemaal niet. Maar weet je wat? Dat zie jij niet. Ha!
Om mijn innerlijke perfectionist geen zenuwinzinking te bezorgen, heb ik alle blogposts die nog niet nog niet ‘af’ zijn, eventjes terug in concept gezet.
De archieven van amuserouge.be gaan momenteel dus nog maar terug tot mei 2014. Dat geeft jou al zo’n dikke 100 blogposts vol leesplezier en mij wat meer tijd om rustig mijn weg ‘verder terug’ te werken naar augustus 2012.
Hoera voorhalfslachtigetussenoplossingen!
Hop, nu naar amuserouge.be, jij!
Zal ik je even wegwijs maken?
Bovenaan vind je de verschillende categorieën waarin ik m’n blogposts opdeel. Wann…