Doorgaan naar hoofdcontent

Pasta met aardbeienpesto, gekarameliseerde kip en aardbei-avocadoslaatje

Kip met aardbeien? Kip met ààrdbeien? Nee, echt: KIP MET AARDBEIEN?

Ja, kip met aardbeien! Maak het maar eens, je zal wel zien.

Pasta met aardbeienpesto, gekarameliseerde kip en aardbei-avocadoslaatje

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Aardbeienpesto
  • 4 aardbeien
  • 20 g verse basilicum
  • 20 g amandelschilfers (Of verse gepelde amandelen. Ik denk dat dit ook lekker is met hazelnoten.)
  • 25 g Grana Padano (Of Parmezaan.)
  • Olijfolie
  • Peper & zout
  •  120 g risoni(*) (Dat mag gerust iets anders zijn, maar ik zou wel een kleine pastasoort kiezen.)
Gekarameliseerde kip
  • 2 kipfilets
  • 2 el lopende honing
  • 1 sinaasappel
  • Pimentón de la Vera (Dat is gerookt paprikapoeder. Uiteraard mag je ook gewoon paprikapoeder gebruiken als je deze fancy soort niet hebt. Maar eerlijk is eerlijk: deze is lekkerder!)
  • Peper & zout
  • Olijfolie
Aardbei-avocadoslaatje
  • 10 aardbeien (Ongeveer, hé! Als je er 11 hebt, hoef je er geen uit te sluiten en als je er 9 hebt, hoef je niet naar de winkel te rennen.)
  • 1 avocado
  • Enkele blaadjes verse basilicum
  • Beetje citroensap
  • Peper & zout
  • Optioneel: balsamicocrème met frambozensmaak (Of gewone balsamicocrème of een beetje balsamicoazijn.)

Wat moet je doen?

1. Meng het sap van de sinaasappel met 2 el lopende honing in een schaal of kom. Snijd de kipfilets in blokjes of reepjes en kruid ze met peper, zout en Pimentón de la Vera. Doe de stukjes kip in de sinaasappel-honing marinade en laat ze enkele uren marineren in de ijskast.

2. Kook de pasta beetgaar en koel af onder koud water.

3. Doe alle ingrediënten voor de aardbeienpesto in een blender en mix. Meng de aardbeienpesto onder de koude pastaatjes.

4. Haal de gemarineerde kip uit de ijskast en bak ze in een antikleefpan in wat olijfolie. Het is een goed idee om ze eerst op een hoog vuur te laten aankleuren en ze daarna op een zacht vuurtje en onder een deksel te laten garen. Zo blijft de kip heel sappig en kan ze mooi karameliseren. Houd de pan wel goed in de gaten, want er zat honing in de marinade en dat durft weleens plots aan te branden. Houd het vuur dus steeds laag en voeg een klein beetje water toe als je het niet vertrouwt.

5. Maak het aardbei-avocadoslaatje. Snijd de aardbeien in blokjes. Snijd de verse basilicum in reepjes. Snijd de avocado in blokjes. Meng alles onder elkaar in een kom, besprenkel met een beetje citroensap en kruid met peper en zout.

6. Leg de pasta, de kip en het slaatje op een bord en werk eventueel af met wat balsamico(crème met frambozen).

(*) Wanneer pasta een bijgerecht is, neem ik altijd max. 60 g per persoon. Als hoofdgerecht reken ik 80 g.

Pasta met aardbeienpesto, gekarameliseerde kip en aardbei-avocadoslaatje

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.