…wat een beetje klinkt als een toverspreuk
of het geluid dat een trein maakt, maar eigenlijk een heel lekker Israëlisch gerecht is.
Bijna dacht ik dat er deze maand niet
veel noemenswaardig zou gebeuren op culinair vlak. Ik heb immers veel alleen moet
eten, wat deze maand neerkwam op veel soep uit de diepvries gehaald. Maar plots
was daar de shakshuka-revelatie!
Croque madame met groentjes – Met superlekker brood van een
nieuwe bakker in de buurt (waar ook de Mariotaart vandaan kwam) maakten wij
croquejes met een spiegelei en groentjes. Dat moet hier niet altijd iets
speciaal zijn, hoor! |
Couscous met champignons, tomaat en olijven (veggie) – Wij blijven
fan van couscous, lekker! |
Lelies – Gourmand bracht een bos lelies mee toen Maure en hij bij ons kwamen eten. |
Quiche lorraine – Ik had een Nancyweekend-bedankingsetentje
gemaakt voor Maure en Gourmand, volledig in het thema Frankrijk. Het voorgerecht was een stukje quiche lorraine omdat Nancy in de regio Lorraine ligt. |
Kip chasseur met
gezonde gratin – Bij de kip had ik een gezonde gratin gemaakt: met aardappel,
zoete aardappel en koolrabi. Zonder room, zonder kaas, enkel met kippenbouillon gegaard in de oven. |
Pruimencrumble met vanille-ijs – Vier woorden en een
uitroepteken: binnenkort op de blog! |
Pruimencrumble met vanille-ijs – Een beetje in gemoosd zodat je iets van de pruimpjes
zou zien. |
Champignonsrisotto met spiegelei (veggie) – Je ziet, ik maak niet
alleen pasta’s met champignons, hé! Een spiegeleitje op risotto, je moet dat
echt eens doen! Dat moment wanneer het eigeel door de rijstkorrels loopt:
zalig! |
Vis met sojaglazuur, oventomaatjes en polentakoekjes – Ik kreeg
het idee van haar, die het van Pascale Naessens kreeg. Ik maakte er
polentakoekjes mee, gewoon om nog eens polenta te proberen. Het is helaas geen
favoriet van Merlot en mij… maar ik heb ondertussen nóg een ideetje wat ik er
eens mee kan proberen te doen. To be
continued… |
Champignonpasta met Griekse yoghurt (veggie) – Wat kan ik nog meer zeggen? |
Ovenschotel met kip en witloof – Mooie belichting van de
oven! |
Ovenschotel met kip en witloof – Niet slecht, maar ik viel
er niet van omver. Misschien omdat er patatjes in zaten. |
Pasta met verse tomatensaus en buffelmozzarella (veggie) – (Mijn) verse tomatensaus en buffelmozzarella… a winning team! |
Hocus… |
Pocus… |
Shakshuka! |
Teriyakikip met wortelpuree en broccoli – Ik maakte het enkele maanden geleden al eens, maar zei toen al dat ik enkele ideeën had om het nóg lekkerder te maken. |
Teriyakikip met wortelpuree en broccoli – De verhoudingen
staan nu echt op punt. Ik deel het recept heel binnenkort, want dit moet iedereen eens maken. Verplicht, ja! |
Witloof-appeltjescurry met bulgur – Na de shakshuka was ik
duidelijk terug on a roll. Een croque maison-lunch van enkele weken geleden in Mechelen inspireerde me tot dit gezonde gerecht. |
Witloof-appeltjescurry met bulgur – Op de foto ontbreekt misschien iets groen, maar qua smaak ontbrak er absoluut niets! Sorry voor mijn overmatig gebruik van het woord ‘lekker’, maar: lekker! Op naar een volgende maand! |
Reacties
Een reactie posten