Doorgaan naar hoofdcontent

Currently {2013/2}

Currently, omdat sommige dingen volgens mij niet bedoeld zijn om te worden vertaald.

(De inspiratie komt van haar.)
  • Planning: Mijn blogposts. Ik probeer sinds kort een beetje een ‘blogschema’ te volgen. De laatste weken probeer ik minstens 3 keer per week iets te posten (op maandag, woensdag en vrijdag) en mijn posts zo afwisselend mogelijk te maken. Ik hou van structuur en vind het daarom zo leuk dat tijdens de eindejaarsperiode weer overal agendaatjes te koop zijn. Zo kan ik een gloednieuw exemplaar zoeken speciaal voor m’n blog (ik hou van agenda’s!). Dan kan ik m’n blogposts nog beter plannen en vooruit schrijven. Wanneer je zoals ik voltijds werkt naast je blog, maar die blog toch graag wil uitbouwen, is een blogschema volgens mij een noodzaak. 3 posts per week is het huidige streefdoel, maar hopelijk kunnen dat er op termijn nog veel meer worden! Tips voor leuke agenda’s zijn meer dan welkom in de commentaar.
  • Loving: Mijn nieuwe nagellak. Ik wil al heel lang een soort zwartrode kleur, zoiets als Rouge Noir van Chanel. Maar ik kan echt geen € 25 ruilen voor 1 flesje nagellak. Ik was dan ook heel blij toen ik onlangs in het Kruidvat dit flesje nagellak van Maybelline tegenkwam. De kleur heet Burgundy Kiss en is wat mij betreft perfect voor het najaar.
  • Reading: Nankins thesis. Op zoek naar typ- en andere foutjes. Wanneer je zo’n lieve schoonbroer als ik hebt, moet je af en toe eens iets terugdoen, hé!
  • Addicted to: Pindakaas! Zopas ‘ontdekt’. Ik kende het natuurlijk al wel, maar had het nog nooit gegeten. Misschien schrikte het woord ‘kaas’ me een beetje af? Het Engelse peanut butter lijkt een veel toepasselijkere naam. Nu ja, enkele weken geleden nam ik het dan toch een keertje mee uit de winkel en inmiddels ben ik verslaafd. Tot nu toe vind ik pindakaas het lekkerst op een rijstwafel (die een tikje zout smaakt) met plakjes banaan en wat kaneel. De laatste maand moet Merlot meestal elk weekend werken, en op die dagen zijn rijstwafels met pindakaas en banaan mijn standaard lunch geworden.
  • Excited about: Onze nieuwe boekenkast. Samen hebben Merlot en ik tientàllen boeken, maar na bijna 2 jaar samenwonen eigenlijk nog steeds geen boekenkast. Onze boeken liggen overal verspreid over het huis en er komen er steeds maar bij. Hoog tijd om een boekenkast te zoeken dus! We begonnen onze zoektocht – zonder veel verwachtingen – in de Kloosterstraat in Antwerpen en een halfuurtje later konden we ze tot onze eigen verbazing al afsluiten toen we dé kast voor ons tegenkwamen. Coup de foudre. De kast wordt morgen geleverd, spannend!
  • Rediscovering: Borstbollen! Je komt wat tegen in het Kruidvat, de perfect zwartrode nagellak in de ene gang, pure nostalgie in de andere. Ik vraag me af of bomma’s dit nog steeds standaard in huis hebben? En ook wel: wie heeft ooit beslist om dit ‘borstbollen’ te noemen?
  • Fearing: Winter. And it is definitely coming. Ik ben echt niet gemaakt voor de koude. In de zomer, wanneer het kwik boven de 30 graden stijgt, heb ik het al eens aangenaam warm. Minder dan 25 graden voelt voor mij fris. En onder de 10 graden stop ik gewoon met functioneren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri