Doorgaan naar hoofdcontent

Currently {2013/2}

Currently, omdat sommige dingen volgens mij niet bedoeld zijn om te worden vertaald.

(De inspiratie komt van haar.)
  • Planning: Mijn blogposts. Ik probeer sinds kort een beetje een ‘blogschema’ te volgen. De laatste weken probeer ik minstens 3 keer per week iets te posten (op maandag, woensdag en vrijdag) en mijn posts zo afwisselend mogelijk te maken. Ik hou van structuur en vind het daarom zo leuk dat tijdens de eindejaarsperiode weer overal agendaatjes te koop zijn. Zo kan ik een gloednieuw exemplaar zoeken speciaal voor m’n blog (ik hou van agenda’s!). Dan kan ik m’n blogposts nog beter plannen en vooruit schrijven. Wanneer je zoals ik voltijds werkt naast je blog, maar die blog toch graag wil uitbouwen, is een blogschema volgens mij een noodzaak. 3 posts per week is het huidige streefdoel, maar hopelijk kunnen dat er op termijn nog veel meer worden! Tips voor leuke agenda’s zijn meer dan welkom in de commentaar.
  • Loving: Mijn nieuwe nagellak. Ik wil al heel lang een soort zwartrode kleur, zoiets als Rouge Noir van Chanel. Maar ik kan echt geen € 25 ruilen voor 1 flesje nagellak. Ik was dan ook heel blij toen ik onlangs in het Kruidvat dit flesje nagellak van Maybelline tegenkwam. De kleur heet Burgundy Kiss en is wat mij betreft perfect voor het najaar.
  • Reading: Nankins thesis. Op zoek naar typ- en andere foutjes. Wanneer je zo’n lieve schoonbroer als ik hebt, moet je af en toe eens iets terugdoen, hé!
  • Addicted to: Pindakaas! Zopas ‘ontdekt’. Ik kende het natuurlijk al wel, maar had het nog nooit gegeten. Misschien schrikte het woord ‘kaas’ me een beetje af? Het Engelse peanut butter lijkt een veel toepasselijkere naam. Nu ja, enkele weken geleden nam ik het dan toch een keertje mee uit de winkel en inmiddels ben ik verslaafd. Tot nu toe vind ik pindakaas het lekkerst op een rijstwafel (die een tikje zout smaakt) met plakjes banaan en wat kaneel. De laatste maand moet Merlot meestal elk weekend werken, en op die dagen zijn rijstwafels met pindakaas en banaan mijn standaard lunch geworden.
  • Excited about: Onze nieuwe boekenkast. Samen hebben Merlot en ik tientàllen boeken, maar na bijna 2 jaar samenwonen eigenlijk nog steeds geen boekenkast. Onze boeken liggen overal verspreid over het huis en er komen er steeds maar bij. Hoog tijd om een boekenkast te zoeken dus! We begonnen onze zoektocht – zonder veel verwachtingen – in de Kloosterstraat in Antwerpen en een halfuurtje later konden we ze tot onze eigen verbazing al afsluiten toen we dé kast voor ons tegenkwamen. Coup de foudre. De kast wordt morgen geleverd, spannend!
  • Rediscovering: Borstbollen! Je komt wat tegen in het Kruidvat, de perfect zwartrode nagellak in de ene gang, pure nostalgie in de andere. Ik vraag me af of bomma’s dit nog steeds standaard in huis hebben? En ook wel: wie heeft ooit beslist om dit ‘borstbollen’ te noemen?
  • Fearing: Winter. And it is definitely coming. Ik ben echt niet gemaakt voor de koude. In de zomer, wanneer het kwik boven de 30 graden stijgt, heb ik het al eens aangenaam warm. Minder dan 25 graden voelt voor mij fris. En onder de 10 graden stop ik gewoon met functioneren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.