Doorgaan naar hoofdcontent

Week 44-46: Pindakaas is ook kaas!

Ik ontdekte dat er naast mozzarella, Grana Padano, kruidenkaas en plattekaas nog twee soorten kaas zijn die ik niet vies vind: halloumi en pindakaas! Ik weet wel dat die laatste geen kaas is (en plattekaas eigenlijk ook totaal niet) maar dan moeten ze dat zo maar niet noemen, hé! Vanaf nu mag ik dus zeggen dat ik zes soorten kaas lust. Ja toch, hé? En mijn liefje mag niet meer zeggen dat ik kaas moeten leren eten. Nee toch, hé?

Het spijtige is wel dat ik net van de halloumi en de pindakaas geen foto’s heb. De halloumi grilde ik en legde ik samen met veel groentjes tussen pitabroodjes. Met de pindakaas besmeerde ik veel te veel rijstwafels die ik daarna ook nog belegde met plakjes aardbei, banaan en bestrooide met kaneel. Waarschijnlijk heeft iedereen dat al ontdekt, maar: DE-VINE!

Soit, van onderstaande gerechtjes maakte ik wél foto’s, dus ik zal daar ook maar eens wat over vertellen. De halloumi en pindakaas waren trouwens niet de enige ontdekkingen die ik deed…

Couscous Caponata met makreel – Niet slecht, maar ik blijf aubergine het lekkerst vinden in Parmigiana-vorm. 
Na Parmigiana di Melanzane stelt elk ander auberginegerecht een klein beetje teleur.

Hamburger met groentjes en zoetzure frietjes – De hamburgers waren lekker, de zoetzure frietjes zus en zo. 
Die kwamen uit een receptje dat ik eeuwen geleden eens ergens heb uitgescheurd. Ik heb een hele kaft liggen met 
zo’n uitgescheurde receptjes. Op één of andere manier vind ik het zelfs niet erg dat het niet voor herhaling vatbaar is, 
zo kan ik plaats maken in m’n kaft voor andere dingen.

Waldorf pastasalade – Alleen al door die ene aflevering van Fawlty Towers wilde ik eens iets ‘Waldorf’ maken. 
Lekker, maar op den duur had ik het wel een beetje gehad met de knolselder. In het vervolg moet er nog iets bij, 
zodat geen enkele hap saai wordt, maar ik ben er nog niet uit wat precies.

Ovenschotel met blé (veggie) – Er stond al lang een pak blé – of tarwekorrels – in onze kast 
te wachten op een kans om zichzelf te bewijzen. Aangezien een blé-idee uitbleef, 
vond ik het weleens tijd om de blé’tjes gewoon ergens bij te kappen.

Ovenschotel met blé (veggie) – Dit gerecht is één en al ‘wat zou ik er nog bijkappen?’, de uitgelezen gelegenheid dus voor mijn blé. Wat begon met een half potje lightroom en een rode paprika die nog op moesten, 
werd een vrij verrassende veggie bléschotel met een nommie notenkorst!

Pasta met spinazie en zalm – Spinazie is het enige groentje dat ik lekkerder vind uit de diepvries dan vers. En 
deze variant met mozzarella is helemaal super! Af en toe handig om als plan B in de diepvries te hebben zitten.

Kip met pruimensaus, witloof en patatjes – dagelijkse kost – wat hier beter ‘sporadische kost’ zou heten – 
maar dan net een beetje anders.
Aardperensoep met peterseliecoulis – Tijd voor een bekentenis: ik had nog nooit aardpeer geproefd. En nu ik de smaak van aardpeer eindelijk heb leren kennen, ben ik daar meteen voor gestraft, want ik kan nooit meer alle jaren goedmaken dat ik dit heb moeten missen! Ontdekking nummer 3. Aardpeer is lekker! Echt, als in: lékker!

Quinoagratin met tonijn – Het lijkt een beetje op de ovenschotel met blé, maar de smaak was helemaal anders.
Hoewel je dat niet zo goed kan zien, heb ik echt een heleboel andere ingrediënten gebruikt in beide gerechten.


Quinoagratin met tonijn – Quinoa en ik hadden een beetje een aarzelende start, maar ik begin het superfood
aller
superfoods echt heel lekker te vinden. Ik ga proberen om het nog wat vaker op het menu te zetten!

Komt quinoa bij jullie vaak op tafel? Wat is jullie absolute succesrecept met quinoa? En euh… hadden jullie dat van die halloumi, pindakaas en aardperen al ontdekt? Wat maken jullie daar zo al mee?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Slim Concept-recept: courgetti bolognaise met balletjes

Ik postte al eens een recept voor een koude courgettisalade. Vandaag schotel ik je een warme variant voor. Eigenlijk is dit een spaghetti met balletjes voor wie op dieet is. Want iedereen verdient af en toe een Lady-en-de-Vagebond-moment.
Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Wat heb je nodig (2 personen)? 1 ui2 teentjes knoflook1 rode paprika4 tomaten250 g champignons1 kl tijm1 kl oreganoPeper & zout2 courgettes200 g kippengehakt1 el (diepvries)basilicum (Of verse. Van gedroogde ben ik geen fan.)Wat moet je doen?

1. Was en schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in zo fijn mogelijke reepjes. Bak de paprikareepjes aan in een antikleefpotje zonder vetstof. Schil en versnipper de ui en doe hem bij de paprika.
2. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe die bij de paprika en ui. Snijd de champignons in schijfjes of kwartjes en doe ze bij in het potje. Pel en plet de teentjes knoflook doe ook die erbij.

3. Kruid alles met peper, zout, tijm en…