Ik ontdekte dat er naast mozzarella,
Grana Padano, kruidenkaas en plattekaas nog twee soorten kaas zijn die ik niet
vies vind: halloumi en pindakaas! Ik weet wel dat die laatste geen kaas is (en
plattekaas eigenlijk ook totaal niet) maar dan moeten ze dat zo maar niet
noemen, hé! Vanaf nu mag ik dus zeggen dat ik zes soorten kaas lust. Ja toch,
hé? En mijn liefje mag niet meer zeggen dat ik kaas moeten leren eten. Nee
toch, hé?
Het spijtige is wel dat ik net van de
halloumi en de pindakaas geen foto’s heb. De halloumi grilde ik en legde ik
samen met veel groentjes tussen pitabroodjes. Met de pindakaas besmeerde ik
veel te veel rijstwafels die ik daarna ook nog belegde met plakjes aardbei, banaan
en bestrooide met kaneel. Waarschijnlijk heeft iedereen dat al ontdekt, maar: DE-VINE!
Soit, van onderstaande gerechtjes maakte
ik wél foto’s, dus ik zal daar ook maar eens wat over vertellen. De halloumi
en pindakaas waren trouwens niet de enige ontdekkingen die ik deed…
|
Couscous Caponata met makreel – Niet slecht, maar ik blijf
aubergine het lekkerst vinden in Parmigiana-vorm.
Na Parmigiana di Melanzane stelt elk
ander auberginegerecht een klein beetje teleur.
|
|
Hamburger met groentjes en zoetzure frietjes – De
hamburgers waren lekker, de zoetzure frietjes zus en zo.
Die kwamen uit een
receptje dat ik eeuwen geleden eens ergens heb uitgescheurd. Ik heb een hele
kaft liggen met
zo’n uitgescheurde receptjes. Op één of andere manier vind ik
het zelfs niet erg dat het niet voor herhaling vatbaar is,
zo kan ik plaats
maken in m’n kaft voor andere dingen.
|
|
Waldorf pastasalade – Alleen al door die ene aflevering van
Fawlty Towers wilde ik eens iets
‘Waldorf’ maken.
Lekker, maar op den duur had ik het wel een beetje gehad met
de knolselder. In het vervolg moet er nog iets bij,
zodat geen enkele hap saai
wordt, maar ik ben er nog niet uit wat precies.
|
|
Ovenschotel met blé (veggie) – Er stond al lang een pak blé
– of tarwekorrels – in onze kast
te wachten op een kans om zichzelf te bewijzen.
Aangezien een blé-idee uitbleef,
vond ik het weleens tijd om de blé’tjes gewoon
ergens bij te kappen.
|
|
Ovenschotel met blé (veggie) – Dit gerecht is één en al
‘wat zou ik er nog bijkappen?’, de uitgelezen gelegenheid dus voor mijn blé.
Wat begon met een half potje lightroom en een rode paprika die nog op moesten,
werd een vrij verrassende veggie bléschotel met een nommie notenkorst!
|
|
Pasta met spinazie en zalm – Spinazie is het enige groentje
dat ik lekkerder vind uit de diepvries dan vers. En
deze variant met mozzarella
is helemaal super! Af en toe handig om als plan B in de diepvries te hebben
zitten.
|
|
Kip met pruimensaus, witloof en patatjes – dagelijkse kost
– wat hier beter ‘sporadische kost’ zou heten –
maar dan net een beetje
anders.
|
|
Aardperensoep met peterseliecoulis – Tijd voor een
bekentenis: ik had nog nooit aardpeer geproefd. En nu ik de smaak van aardpeer
eindelijk heb leren kennen, ben ik daar meteen voor gestraft, want ik kan nooit
meer alle jaren goedmaken dat ik dit heb moeten missen! Ontdekking nummer 3.
Aardpeer is lekker! Echt, als in: lékker!
|
|
Quinoagratin met tonijn – Het lijkt een beetje op de
ovenschotel met blé, maar de smaak was helemaal anders. Hoewel je dat niet zo
goed kan zien, heb ik echt een heleboel andere ingrediënten gebruikt in beide
gerechten.
|
Komt quinoa bij jullie vaak op tafel?
Wat is jullie absolute succesrecept met quinoa? En euh… hadden jullie dat van
die halloumi, pindakaas en aardperen al ontdekt? Wat maken jullie daar zo al
mee?
Reacties
Een reactie posten