Doorgaan naar hoofdcontent

Week 47-48: ‘Broccoluifjes’ en ‘droccolietjes’ klinkt niet echt…

… en dat is jammer, want de combinatie van broccoli met druifjes is echt lekker. En dat was lang niet de enige lekkere combo deze week!

Ik doe nu van tweeweekmenu trouwens. Een beetje wispelturig, ik.

Een weekmenu vond ik een beetje te kort. Soms zijn er immers weken waarin ik weinig moet kan koken, als ik alleen thuis ben of we (bij iemand) gaan eten bijvoorbeeld. Bovendien zouden ongeveer een derde van al mijn blogposts dan een weekmenu zijn, wat ook niet echt de bedoeling is. Een maandmenu vond ik dan weer een beetje te lang om in één blogpost te gieten. En een drieweekmenu slaat gewoon nergens op. Vanaf nu bewandel ik dus de gulden middenweg.

Gevulde pasta met truffel en champignonroomsaus (veggie) – Dit was pasta uit de versafdeling, maar het sausje
heb ik wel zelf gemaakt. Al is dat niet iets om mee te stoefen aangezien dat welgeteld 5 minuten heeft geduurd.
Ik had geen tijd om uitgebreid te koken aangezien ik veel te lang bezig was geweest met shoppen.
(Ja, ik besef dat ik nu een beetje oppervlakkig klink en dat ‘shoppen’ gebruiken als excuus voor geen tijd hebben 
een beetje schandalig is. Je mag me daar steeds op wijzen in de commentaar, trouwens!)

Quinoapizza (veggie) – Een pizzabodem maken van quinoa stond al een tijdje op m’n lijstje.
Ik belegde de pizza met Parmigiana-ingrediënten.

Quinoapizza (veggie) – Het was zeker voor herhaling vatbaar, maar de volgende keer moet ik wel bakpapier gebruiken. Nu had ik de vorm enkel ingevet. Doordat de pizzabodem zo fragiel was, kreeg ik hem er onmogelijk 
in één stuk uit… Gelukkig hebben we foto’s genomen vóór we daarachter kwamen!

Pastasalade met broccoli en druiven – De broccoluifjespastaDroccolietjespasta? MMMMM! Recept volgt!

Surf ‘n’ Turf quinoasalade – Een quinoaatje dat mag blijven! Het recept komt eraan.

Linguine met prei, kruidenkaas en gerookte zalm – Iedereen wéét wel hoe lekker dit is, hé?
Wat misschien nog niet iedereen weet: een gesnipperd rauw sjalotje
(of in dit geval uitje wegens gebrek aan sjalotje) als afwerking is echt een meerwaarde.


Spaghetti à la Mer – Mijn moeder geeft zelf zonder schroom toe dat ze eigenlijk niet echt goed kan koken.
Maar wat ze wél lekker maakt, al doet ze dat maar héél zelden doordat ze het zelf niet graag eet (‘hoe kan dat?!’,
blijf ik me afvragen), is verse spaghettisaus. Hier komen dus 2 soorten spaghetti op tafel: die van mij en die Mer.


Shakshuka met couscous (veggie) – Met andere kruiden en zonder basilicumpesto deze keer. Ik bleef trouwer aan
het recept van Ottolenghi. Maar stiekem vond ik het mijne iets lekkerder. (Mag ik dat zeggen?)


Colifloroni – Merlot bedacht de naam voor deze pasta met bloemkool. Het gerecht deed hem aan
een light variant van macaroni denken. En in het Spaans (één van de talen die hij spreekt) is bloemkool coliflor.
Het was zo coliflor-omnomnom dat het recept binnenkort op mijn blogje mag!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.