Doorgaan naar hoofdcontent

Week 47-48: ‘Broccoluifjes’ en ‘droccolietjes’ klinkt niet echt…

… en dat is jammer, want de combinatie van broccoli met druifjes is echt lekker. En dat was lang niet de enige lekkere combo deze week!

Ik doe nu van tweeweekmenu trouwens. Een beetje wispelturig, ik.

Een weekmenu vond ik een beetje te kort. Soms zijn er immers weken waarin ik weinig moet kan koken, als ik alleen thuis ben of we (bij iemand) gaan eten bijvoorbeeld. Bovendien zouden ongeveer een derde van al mijn blogposts dan een weekmenu zijn, wat ook niet echt de bedoeling is. Een maandmenu vond ik dan weer een beetje te lang om in één blogpost te gieten. En een drieweekmenu slaat gewoon nergens op. Vanaf nu bewandel ik dus de gulden middenweg.

Gevulde pasta met truffel en champignonroomsaus (veggie) – Dit was pasta uit de versafdeling, maar het sausje
heb ik wel zelf gemaakt. Al is dat niet iets om mee te stoefen aangezien dat welgeteld 5 minuten heeft geduurd.
Ik had geen tijd om uitgebreid te koken aangezien ik veel te lang bezig was geweest met shoppen.
(Ja, ik besef dat ik nu een beetje oppervlakkig klink en dat ‘shoppen’ gebruiken als excuus voor geen tijd hebben 
een beetje schandalig is. Je mag me daar steeds op wijzen in de commentaar, trouwens!)

Quinoapizza (veggie) – Een pizzabodem maken van quinoa stond al een tijdje op m’n lijstje.
Ik belegde de pizza met Parmigiana-ingrediënten.

Quinoapizza (veggie) – Het was zeker voor herhaling vatbaar, maar de volgende keer moet ik wel bakpapier gebruiken. Nu had ik de vorm enkel ingevet. Doordat de pizzabodem zo fragiel was, kreeg ik hem er onmogelijk 
in één stuk uit… Gelukkig hebben we foto’s genomen vóór we daarachter kwamen!

Pastasalade met broccoli en druiven – De broccoluifjespastaDroccolietjespasta? MMMMM! Recept volgt!

Surf ‘n’ Turf quinoasalade – Een quinoaatje dat mag blijven! Het recept komt eraan.

Linguine met prei, kruidenkaas en gerookte zalm – Iedereen wéét wel hoe lekker dit is, hé?
Wat misschien nog niet iedereen weet: een gesnipperd rauw sjalotje
(of in dit geval uitje wegens gebrek aan sjalotje) als afwerking is echt een meerwaarde.


Spaghetti à la Mer – Mijn moeder geeft zelf zonder schroom toe dat ze eigenlijk niet echt goed kan koken.
Maar wat ze wél lekker maakt, al doet ze dat maar héél zelden doordat ze het zelf niet graag eet (‘hoe kan dat?!’,
blijf ik me afvragen), is verse spaghettisaus. Hier komen dus 2 soorten spaghetti op tafel: die van mij en die Mer.


Shakshuka met couscous (veggie) – Met andere kruiden en zonder basilicumpesto deze keer. Ik bleef trouwer aan
het recept van Ottolenghi. Maar stiekem vond ik het mijne iets lekkerder. (Mag ik dat zeggen?)


Colifloroni – Merlot bedacht de naam voor deze pasta met bloemkool. Het gerecht deed hem aan
een light variant van macaroni denken. En in het Spaans (één van de talen die hij spreekt) is bloemkool coliflor.
Het was zo coliflor-omnomnom dat het recept binnenkort op mijn blogje mag!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri