Een
soort van combinatie van mijn brestolipasta en mijn pasta met pesto in pumps,
hé, is eigenlijk vrij geniaal. Ik deed wat logisch was en doopte dit gerecht brestolipasta
in pumps.
Brestolipasta in pumps |
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 150 g broccoli
- 50 g zongedroogde tomaten (6-8 stuks)
- 50 g notenmengeling (cashew, amandel, hazelnoot)
- 30 g Grana Padano
- 1 klein teentje knoflook
- Sap van 1/2de citroen
- Optioneel: 15 g verse basilicum
- Beetje kookvocht van de pasta
- 2 el olijfolie
- Peper & zout
- 160-180 g pasta
Wat moet je doen?
1. Verdeel de broccoli in roosjes en de
steeltjes in stukjes die nog iets kleiner zijn dan de roosjes, was ze en stoom ze
gaar. Niet beetgaar deze keer, echt gaar.
2. Kook de pasta beetgaar in gezouten
water, terwijl je de pesto maakt. Snijd de Grana Padano in enkele stukjes en
doe die samen met de noten in de blender. Laat de blender al eens draaien.
3. Snijd de zongedroogde tomaten in
enkele stukken, pel het teentje knoflook, doe ook die in de blender en laat nog
eens draaien.
4. Als de broccoli gaar is, mag ook die
in de blender. Als je ervoor kiest om verse basilicum toe te voegen, mag je dat
ook nu doen. Doe 2 eetlepels olijfolie in de blender en vul aan wat kookvocht van
de pasta tot je pesto de gewenste dikte heeft. Kruid met peper, zout en het sap
van een halve citroen.
5. Meng de warme beetgare pasta met de
pesto. En werk eventueel af met wat verse
basilicum en/of balsamicocrème.
Reacties
Een reactie posten