Doorgaan naar hoofdcontent

Currently {2013/4}

Currently, omdat sommige dingen volgens mij niet bedoeld zijn om te worden vertaald.

(De inspiratie komt van haar.)

Wishing: Dat de tijd trager zou gaan! Er is al een hele week van mijn vakantie voorbij en ik snap echt niet hoe dat kan. Het lijkt alsof iemand op voortspoelen heeft geduwd en de tijd nu minstens dubbel zo snel gaat. Ik zing elke dag een zelf verzonnen ‘het is vakantie!’-liedje (dat trouwens ook elke dag anders klinkt) gewoon om er eventjes bij stil te staan dat het echt vakantie is en dat ik moet genieten van alles, want dat het zó voorbij is.

Wondering: Wat er in dat schattige blauwe zakje zit dat Merlot voor mij onder de kerstboom heeft gezet. Ik wed iets sprankelend!

Bomen met pakjes onder zijn de beste bomen!

Reading: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban. Ik ga nog heel wat mogen lezen om ze allemaal uit te krijgen tijdens mijn vakantie!

Discovering: De site goodreads.com. Ik leerde de site kennen via vriendinnetje Lyra. Je kan er boeken leren kennen, leesgerelateerde doelstellingen maken (bijvoorbeeld: in 2014 wil ik minstens 30 boeken lezen), volgen wat vrienden momenteel aan het lezen zijn… Eén van de stappen wanneer je een profiel aanmaakt, is dat je 20 boeken moet ‘raten’. Ik zat net aan 17 toen m’n laptop iets raars deed en ik helemaal opnieuw moest beginnen. Toen heb ik het eventjes opgegeven, waardoor ik zelf nog steeds geen profiel heb, maar er wordt aan gewerkt!

Wanting: De hele wereld. Als grote muursticker. Mooi om naar te kijken én leuk om van te leren.

Ik wil de wereld in mijn woonkamer.

Feeling: Een beetje ziek. Net iets voor mij om nooit ziek te worden behalve tijdens mijn vakantie. Al is het wel een beetje karma, want ik zit altijd luid te verkondigen dat ik eens ziek wil zijn. Zo echt ‘rillend onder een dekentje met een warme tas thee en een goede film’-ziek, waardoor je minstens een week mag thuisblijven. Ach ja, ik zal maar blij zijn dat het dan met kerst waarschijnlijk over is.

Watching: Films die al een tijdje op de Digicorder stonden. Bijvoorbeeld Black Swan, Revolutionary Road en Zwartboek. De eerste en de laatste vond ik echt heel goed, de tweede echt heel saai. In Titanic waren Leonardo DiCaprio en Kate Winslet veel liever voor elkaar! Het geeft me altijd een soort van innerlijke rust wanneer de Digibox een beetje leger raakt. Begrijpt iemand wat ik bedoel?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.