Doorgaan naar hoofdcontent

5 dingen die nooit uit de supermarkt mogen verdwijnen

We hebben het wellicht allemaal weleens meegemaakt. Je bent rustig je wekelijkse boodschappen aan het doen. (In mijn geval gaat dat gepaard met een glimlach op m’n gezicht, want joepie, het is weer supermarkttijd!) Je navigeert je winkelkar langs al je favoriete rekjes en plekjes in die rekjes. Je steekt al vrolijk je hand uit om je favoriete couscous (of eenderwat) uit het schap te nemen, tot plots… waar is je couscous? Die andere die in een appelblauwzeegroene doos zit, staat er nog, maar die lekkere die in een gele zak zit niet meer. Je klampt de dichtstbijzijnde winkelmedewerker aan en vraagt hoopvol of ‘jouw’ couscous misschien tijdelijk is uitverkocht. Hij meldt je wat je stiekem al vreest: de couscous is weg en komt nooit meer terug. Niet leuk om te horen, maar niets aan te doen. Dan maar overstappen op die minder lekkere uit de appelblauwzeegroene doos.

Iedereen heeft wel favorietjes in de supermarkt, maar de meeste zijn vervangbaar. Wanneer ze het gamma verlaten, nemen andere hun plaats in en ben je ze tegen je volgende supermarktbezoek al vergeten. In deze blogpost wil ik het echter hebben over enkele producten die voor mij onvervangbaar zijn, die wat mij betreft nóóit uit de supermarkt mogen verdwijnen. Producten waar ik niet zonder zou kunnen. Oké, ik geef toe dat de kans klein is dat ik ter plekke dood zou neervallen… Maar ik zou niet zonder ze wíllen!

1. Heinz Tomato Frito
Dit heeft maar 3 woorden uitleg nodig. Beste. Tomatenpassata. Ooit.
2. Quaker Oats
Ik ontbijt elke dag met havermout en soms eet ik het stiekem nog eens als lunch ook. Ik hield al van havermout voor Kris Verburgh nog maar van havermout had gehoord! Je kan het op zoveel verschillende manieren zo ontzettend lekker maken dat het nooit saai wordt. En deze van Quaker is mijn favoriete soort. (Misschien wijd ik weleens een apart blogpost aan mijn favoriete havermoutontbijtjes. Zou je dat leuk vinden?)

3. Alpro Soya Drink
Ik heb altijd gedacht dat ik geen melk lustte. Tot ik die van Alpro Soya proefde. Blijkbaar houd ik gewoon niet van koemelk. Ik vind elke melk van Alpro Soya ontzettend lekker, maar de Alpro Soya Light en de Aplro Soya Banaan (hello banana milkshake!) zijn mijn lievelingetjes. Ik kan echt niet meer zonder!

4. Côte d’Or chocolade
Om warme chocomelk te maken of om in een dessert te gebruiken, maakt het me me niet zoveel uit welk merk chocolade het is. Dat mag zelfs die ene van het huismerk zijn, je weet wel, die nog geen euro kost. Maar wanneer ik een blokje chocola eet, gewoon voor het MMMmmm-chocolade-gevoel, dan MOET dat Côte d’Or zijn. Als in: seriously MOET. Pick your battles. Make one of them chocolate! Geen enkele chocolade smelt op dezelfde manier in je mond. Geen enkele chocolade smaakt zó naar chocolade als Côte d’Or. Ik ben absoluut niet chauvinistisch, maar dat merk maakt me trots om een Belg te zijn!

5. Borgo casale balsamicocrème
Soms zou ik balsamicocrème rechtstreeks uit de fles in mijn mond willen gieten. (Of ik dat ooit echt gedaan heb, laat ik in het midden, trouwens.) Ik vind het zo lekker en werk er dan ook vrolijk talloze gerechten mee af – zoals dit en dit, oh, en dit en dit – en knijp na het nemen van de foto meestal nog eens extra in de fles.

Dit waren de dingen die van mij nooit, never, jamais uit de supermarkt mogen verdwijnen. Ik ben heel benieuwd naar die van jou. Zonder welke 5 producten kan/wil jij niet leven?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Slim Concept-recept: courgetti bolognaise met balletjes

Ik postte al eens een recept voor een koude courgettisalade. Vandaag schotel ik je een warme variant voor. Eigenlijk is dit een spaghetti met balletjes voor wie op dieet is. Want iedereen verdient af en toe een Lady-en-de-Vagebond-moment.
Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Wat heb je nodig (2 personen)? 1 ui2 teentjes knoflook1 rode paprika4 tomaten250 g champignons1 kl tijm1 kl oreganoPeper & zout2 courgettes200 g kippengehakt1 el (diepvries)basilicum (Of verse. Van gedroogde ben ik geen fan.)Wat moet je doen?

1. Was en schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in zo fijn mogelijke reepjes. Bak de paprikareepjes aan in een antikleefpotje zonder vetstof. Schil en versnipper de ui en doe hem bij de paprika.
2. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe die bij de paprika en ui. Snijd de champignons in schijfjes of kwartjes en doe ze bij in het potje. Pel en plet de teentjes knoflook doe ook die erbij.

3. Kruid alles met peper, zout, tijm en…