Doorgaan naar hoofdcontent

5 dingen die nooit uit de supermarkt mogen verdwijnen

We hebben het wellicht allemaal weleens meegemaakt. Je bent rustig je wekelijkse boodschappen aan het doen. (In mijn geval gaat dat gepaard met een glimlach op m’n gezicht, want joepie, het is weer supermarkttijd!) Je navigeert je winkelkar langs al je favoriete rekjes en plekjes in die rekjes. Je steekt al vrolijk je hand uit om je favoriete couscous (of eenderwat) uit het schap te nemen, tot plots… waar is je couscous? Die andere die in een appelblauwzeegroene doos zit, staat er nog, maar die lekkere die in een gele zak zit niet meer. Je klampt de dichtstbijzijnde winkelmedewerker aan en vraagt hoopvol of ‘jouw’ couscous misschien tijdelijk is uitverkocht. Hij meldt je wat je stiekem al vreest: de couscous is weg en komt nooit meer terug. Niet leuk om te horen, maar niets aan te doen. Dan maar overstappen op die minder lekkere uit de appelblauwzeegroene doos.

Iedereen heeft wel favorietjes in de supermarkt, maar de meeste zijn vervangbaar. Wanneer ze het gamma verlaten, nemen andere hun plaats in en ben je ze tegen je volgende supermarktbezoek al vergeten. In deze blogpost wil ik het echter hebben over enkele producten die voor mij onvervangbaar zijn, die wat mij betreft nóóit uit de supermarkt mogen verdwijnen. Producten waar ik niet zonder zou kunnen. Oké, ik geef toe dat de kans klein is dat ik ter plekke dood zou neervallen… Maar ik zou niet zonder ze wíllen!

1. Heinz Tomato Frito
Dit heeft maar 3 woorden uitleg nodig. Beste. Tomatenpassata. Ooit.
2. Quaker Oats
Ik ontbijt elke dag met havermout en soms eet ik het stiekem nog eens als lunch ook. Ik hield al van havermout voor Kris Verburgh nog maar van havermout had gehoord! Je kan het op zoveel verschillende manieren zo ontzettend lekker maken dat het nooit saai wordt. En deze van Quaker is mijn favoriete soort. (Misschien wijd ik weleens een apart blogpost aan mijn favoriete havermoutontbijtjes. Zou je dat leuk vinden?)

3. Alpro Soya Drink
Ik heb altijd gedacht dat ik geen melk lustte. Tot ik die van Alpro Soya proefde. Blijkbaar houd ik gewoon niet van koemelk. Ik vind elke melk van Alpro Soya ontzettend lekker, maar de Alpro Soya Light en de Aplro Soya Banaan (hello banana milkshake!) zijn mijn lievelingetjes. Ik kan echt niet meer zonder!

4. Côte d’Or chocolade
Om warme chocomelk te maken of om in een dessert te gebruiken, maakt het me me niet zoveel uit welk merk chocolade het is. Dat mag zelfs die ene van het huismerk zijn, je weet wel, die nog geen euro kost. Maar wanneer ik een blokje chocola eet, gewoon voor het MMMmmm-chocolade-gevoel, dan MOET dat Côte d’Or zijn. Als in: seriously MOET. Pick your battles. Make one of them chocolate! Geen enkele chocolade smelt op dezelfde manier in je mond. Geen enkele chocolade smaakt zó naar chocolade als Côte d’Or. Ik ben absoluut niet chauvinistisch, maar dat merk maakt me trots om een Belg te zijn!

5. Borgo casale balsamicocrème
Soms zou ik balsamicocrème rechtstreeks uit de fles in mijn mond willen gieten. (Of ik dat ooit echt gedaan heb, laat ik in het midden, trouwens.) Ik vind het zo lekker en werk er dan ook vrolijk talloze gerechten mee af – zoals dit en dit, oh, en dit en dit – en knijp na het nemen van de foto meestal nog eens extra in de fles.

Dit waren de dingen die van mij nooit, never, jamais uit de supermarkt mogen verdwijnen. Ik ben heel benieuwd naar die van jou. Zonder welke 5 producten kan/wil jij niet leven?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri