Doorgaan naar hoofdcontent

Bye bye blogjaar 2013!

Een soort-van-tag. Ik haalde mijn inspiratie hier, maar vertaalde de vragen. Ik zou het leuk vinden als iedereen die het leuk vindt om de vraagjes over te nemen (en die erin geslaagd is om deze zin helemaal te volgen), dat ook doet! Wat ik nóg leuker zou vinden, is als je de link naar je eigen lijstje zou willen delen in de commentaar. Altijd fijn om nieuwe blogs te leren kennen.


1. Welke 5 blogs heb jij in 2013 met het meeste plezier gevolgd?

In alfabetische volgorde.

kellycaresse.nl – Ik volg meer Nederlandse blogs dan Vlaamse. De blog van Kelly is eentje van de laatste Nederlandse blogs die ik ben beginnen volgen en het is in sneltempo eentje van m’n favorieten aan het worden. Zij schrijft over heel uiteenlopende dingen (al vind ik de stukjes over gezond eten het leukst) en is sinds kort ook begonnen met filmpjes.

ohmyfoodness.nl – Nog een Nederlandse blog. Onze Noorderburen trekken mij aan op blogvlak! Ik volg veel foodblogs, maar deze vind ik één van de leukste. Zowel de recepten als de lay-out van de blog spreken me aan.

projectgezonder.be – Ik volgde Elke al een tijdje op Twitter vooraleer ik haar blog ontdekte. Sindsdien ga ik er regelmatig een kijkje nemen. Zij eet grotendeels paleo (niet aan mij besteed, maar ik vind het wel interessant om erover te lezen), maar ze schrijft ook over gezond leven in het algemeen. Wat me vooral aanspreekt, is dat je gewoon merkt dat gezond eten en bloggen haar passies zijn. Momenteel begeleidt ze met haar ‘Project 30’ mensen om 30 dagen lang strikt paleo te eten.

talesfromthecrib.beShe really does put the sfeer in blogosfeer! Haar manier van schrijven doet me willen dat ik haar in het echt kende. Lilith kan toch gewoon niet anders dan een toffe madam zijn?

uptothenines.com – De blog van mijn lief Merlot. Bij hem geldt absoluut kwaliteit boven kwantiteit. Door schoolwerk kan hij niet zoveel bloggen als hij zou willen, maar in alles wat hij post, zit heel veel tijd en werk. En dat is zowel aan het visuele als aan het tekstuele heel goed te zien, vind ik. (Al ben ik misschien een béétje bevooroordeeld?)

2. Van welke blog die je in 2013 hebt ontdekt, wilde je dat je hem al eerder had leren kennen?

single-cooking.blogspot.com – Ik kan niet goed uitleggen waarom, maar ik lees haar stukjes graag. Soms doet wat ze schrijft mij zo hard aan mezelf denken dat het bijna eng wordt.

3. Noem 1 blog waarop je een blog crush hebt?

whatkatieate.com – Twee woorden: DIE FOTO’S. En ook wel: FOOD PORN. Had ik maar zo’n goed fototoestel! Ik bedoel: kon ik maar zo goed fotograferen!

4. Wat is de meest speciale of originele blog die je al bent tegengekomen?

lawrenceandjulieandjulia.com – Sinds 18 december 2011 is er niets meer verschenen op die blog, maar dat komt omdat het ‘project’ van Lawrence toen was afgelopen. Het uitgangspunt voor heel zijn blog was om een heel jaar lang élke dag naar de film Julie & Julia te kijken. Dat is 365 keer, ja. Elke dagverscheen er dan een blogpost over die film, telkens over een ander aspect ervan. Héél inventieve jongen, als je ’t mij vraagt. En er zitten echt hilarische stukjes tussen! Heel leuk om eens door te scrollen als je wat tijd hebt.

5. Wat zijn jouw 5 populairste blogposts uit 2013? 
 1. Het zalig zondeloze broodje avocado-tomaat
 2. Ik hartje, ik hartje niet
 3. Sangria zonder alcohol, oftewel: how do you resist something with a cherryon top?
 4. Kerstrecept: varkenshaasje met druivensaus
 5. Chinese tomatensoep
6. Wat is jouw eigen favoriete blogpost uit 2013?

Ik ben vooral heel blij met mijn 10 verslagjes van elk van mijn rijlessen. Tegen mijn eigen verwachtingen in vond ik de rijlessen ontzettend leuk, en ik vind het heel fijn dat ik er dankzij mijn blogposts niets van kan vergeten. Als ik 1 van mn 10 autorijles-blogposts moet kiezen, is het de 5deaMuse Rouge leert keren.

7. Wat was je allereerste blogpost van 2013?


8. Hoe vaak publiceer jij een blogpost?

Ik probeer zo’n 3 keer per week iets te posten. Meestal is dat op maandag, woensdag en vrijdag. Maar het feit dat deze post op een zaterdag online komt, bewijst dat er uitzonderingen zijn. Doordat ik voltijds werk, heb ik niet zo veel tijd om te bloggen als ik zou willen. En als het mij eens niet lukt om 3 blogposts te schrijven, dan probéér ik mij daar niet al te druk om te maken. Het blijft tenslotte een hobby.

9. Wat vond je in 2013 het allerleukste aan bloggen?

Ik vind het heel moeilijk om het antwoord op deze vraag onder woorden te brengen voor iemand die geen blog heeft.
Bloggen is een uitlaatklep, het geeft me energie. Maar vraag me niet hoe dat komt.
Bloggen brengt me in gedachten naar andere plaatsen. Maar vraag me niet naar waar.
Bloggen doet me groeien als persoon en verandert de manier waarop ik naar de dingen kijk. Maar vraag me niet hoe.

Bloggen maakt me blij. Maar vraag me niet waarom.

10. Wat zou je dit jaar graag willen verbeteren aan je blog?

De lay-out. Ik heb al een paar ideetjes voor een nieuw thema en ga daar binnenkort samen met Merlot aan werken. Voor zo van die dingen heeft hij veel meer geduld dan ik.

Daarnaast heb ik ook een paar ideeën voor nieuwe soorten posts. Ik vind het zelf leuk om uiteenlopende dingen te lezen op een blog, dus daar probeer ik zelf ook zoveel mogelijk voor te zorgen.

Als jij ideeën of tips voor me hebt, zijn die altijd meer dan welkom. In de commentaar of via een mailtje naar amuserouge@gmail.com.

Ik ben heel benieuwd naar jouw lijstje. Bij deze krijgt iedereen met een blog een stokje!

Reacties

 1. Leuk om zo nieuwe blogs te ontdekken! Ik klik even lekker door :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de vermelding. Ik hoop dat het niet te eng wordt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waw, fantastisch om mijn blog naast die van Kelly te zien :) Ik heb intussen de anderen ook even verkend, en heb weer wat nieuwe blogs aan mijn feedly kunnen toevoegen - joepie! Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.