Doorgaan naar hoofdcontent

Currently {2014/1}

Currently, omdat sommige dingen volgens mij niet bedoeld zijn om te worden vertaald.

(De inspiratie komt van haar.)

Addicted to: Pure chocolade. Als kind lustte ik alleen witte chocolade, maar eigenlijk ook niet graag. Ik hield over het algemeen niet van zoet. Taart, gebakjes, cake, koffiekoeken… ik at dat letterlijk nooit. Als in: never, jamais. Ongeveer een jaar geleden zijn mijn smaakpapillen echter volledig van gedacht veranderd. Ik hou nu van zoet! Ik geef er niet vaak aan toe, want ik wil nog in al mijn kleren passen, maar het kost mij wel ontzettend veel moeite om er telkens aan te weerstaan. Nog niet zolang geleden ontdekte ik de smaak van koffiekoeken (ja, echt), at ik voor het eerst een eclairtje en ontdekte ik hoe lekker rijsttaart is. En sinds enkele weken blijk ik ook van pure chocolade te houden. Aangezien er veel ergere dingen bestaan dan dat, geef ik aan die laatste craving tegenwoordig regelmatig toe. Maar ik zorg er wel voor dat ik er 100% van geniet! (Ik moet aan m’n voornemens denken, hé.)

Inspiratie foto: Pinterest

Trying: Om terug in een werkritme te komen. Mijn bijna-drie-weken vakantie zijn voorbijgevlógen, en nu moet ik het terug gewoon zien te worden om vroeg op te staan en een hele dag te gaan werken. Het was veel makkelijker om te wennen aan mijn vakantieritme van uitslapen, lezen, bloggen en koken.

Wishing: Dat iedereen van zijn hobby zijn beroep zou kunnen maken. Het is zo jammer dat dit maar een handvol mensen gegeven is.

Loving: De kerstcadeautjes die ik van Merlot heb gekregen. Ik had voorspeld dat in dat kleine blauwe zakje van Swarovski iets fonkelends zou zitten. Wist ik veel dat het drie fonkelende dingetjes zouden zijn! Een gouden kettinkje en twee hangertjes, eentje in de vorm van een cupcake en eentje van een visje. Daarnaast kreeg ik van hem ook nog een roségouden paar oorbellen. I heart.

Merlots kerstcadeautjes voor mij.

Looking forward to: The Hobbit: The Desolation of Smaug. Nu Merlot’s examens gedaan zijn, kunnen we hopelijk heel snel eindelijk gaan kijken. Ik ben een echte Tolkien-fan en heb al ontzettend veel goede commentaren over deze film gehoord. Ik zou vooral moeten letten op een scène met watertonnen…

Working on: Mijn conditie. Eén van m’n voornemens was om aan lichaamsbeweging te doen. Een yogamatje heb ik jammer genoeg nog niet, maar Merlots roeitrainer kan ik wel al gebruiken. Ik vind het (nog) niet zo leuk om te doen, maar er zijn veel ergere dingen. Bovendien duurt het letterlijk een kwartiertje per dag. En achteraf ben ik telkens blij dat ik het heb gedaan. Ik hoop dat ik het kan blijven volhouden en vooral dat ik het na een tijdje echt leuk ga beginnen vinden.

Fearing: Winter. Het is de afgelopen weken veel te zacht geweest voor de tijd van het jaar. Ik vertrouw het voor geen haar.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.