Soms
blijkt mijn onlogische logica toch logisch. ‘Als broccoli lekker is met druifjes, moet het dat ook zijn met appeltjes,’ dacht ik. Na dit gerecht te hebben gemaakt, wíst ik dat dat zo is.
Afgezien
van de pasta, is dit een gigantisch gezond gerechtje. Maar ik beschouw koolhydraten
nu eenmaal niet als de vijand. Shoot
me.
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 200 g broccoli (Ongeveer 1/3de.)
- 1 kleine rode appel
- 1 kleine rode ui
- 20 groene olijven
- 10 gedroogde dadels
- 6 sneden gerookte ham
- 4 el amandelschilfers
- 1 kl lopende honing
- 1 el appelazijn
- Bakboter
- 140-160 g pasta (Ik nam spirelli tricolore.)
- 2 el mosterd
- 3 el lopende honing
- 2 el appelazijn
- Peper & zout
1. Kook de pasta beetgaar in gezouten
water en spoel hem daarna onder koud water, zodat hij niet gaat kleven en
afkoelt.
2. Verdeel de broccoli in kleine
roosjes. Als je zoals ik ook een deel van de steel mee gebruikt, snijd die dan
in blokjes die nog iets kleiner zijn dan de roosjes. Zo is alles van de
broccoli samen gaar. Stoom de broccoliroosjes en -blokjes beetgaar in 7-8
minuten en laat ze afkoelen.
3. Maak terwijl de broccoli stoomt en
afkoelt de dressing door alle ingrediënten daarvoor onder elkaar te mengen.
Snijd de dadels in stukjes en hak de olijven grof.
4. Rooster de amandelschilfers in een
antikleefpan zonder vetstof (dit gaat snel!), haal ze uit de pan en laat
afkoelen. Bak de sneden gerookte ham in dezelfde pan (ook zonder vetstof!) en
leg ze daarna op keukenpapier. Zo worden ze lekker krokant.
5. Was de appel en snijd hem in schijfjes
of hapklare blokjes. Doe een beetje bakboter in de antikleefpan een bak de
appeltjes goudbruin. Laat ze karameliseren met een koffielepeltje honing en
blus de pan daarna met ongeveer 1 eetlepel appelazijn.
6. Doe de koude pasta, de afgekoelde
broccoli, de lauwe appeltjes en de olijven in een kom, en meng er de dressing
onder. Werk af met de krokante ham, de dadels en de geroosterde
amandelschilfers.
Reacties
Een reactie posten