Doorgaan naar hoofdcontent

Pastasalade met broccoli en appeltjes

Soms blijkt mijn onlogische logica toch logisch. ‘Als broccoli lekker is met druifjes, moet het dat ook zijn met appeltjes,’ dacht ik. Na dit gerecht te hebben gemaakt, wíst ik dat dat zo is.
  
Afgezien van de pasta, is dit een gigantisch gezond gerechtje. Maar ik beschouw koolhydraten nu eenmaal niet als de vijand. Shoot me.


Wat heb je nodig (2 personen)?
 • 200 g broccoli (Ongeveer 1/3de.)
 • 1 kleine rode appel
 • 1 kleine rode ui
 • 20 groene olijven
 • 10 gedroogde dadels
 • 6 sneden gerookte ham
 • 4 el amandelschilfers
 • 1 kl lopende honing
 • 1 el appelazijn
 • Bakboter
 • 140-160 g pasta (Ik nam spirelli tricolore.)
 Dressing
 • 2 el mosterd
 • 3 el lopende honing
 • 2 el appelazijn
 • Peper & zout
 Wat moet je doen?

1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water en spoel hem daarna onder koud water, zodat hij niet gaat kleven en afkoelt.

2. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Als je zoals ik ook een deel van de steel mee gebruikt, snijd die dan in blokjes die nog iets kleiner zijn dan de roosjes. Zo is alles van de broccoli samen gaar. Stoom de broccoliroosjes en -blokjes beetgaar in 7-8 minuten en laat ze afkoelen.

3. Maak terwijl de broccoli stoomt en afkoelt de dressing door alle ingrediënten daarvoor onder elkaar te mengen. Snijd de dadels in stukjes en hak de olijven grof.

4. Rooster de amandelschilfers in een antikleefpan zonder vetstof (dit gaat snel!), haal ze uit de pan en laat afkoelen. Bak de sneden gerookte ham in dezelfde pan (ook zonder vetstof!) en leg ze daarna op keukenpapier. Zo worden ze lekker krokant.

5. Was de appel en snijd hem in schijfjes of hapklare blokjes. Doe een beetje bakboter in de antikleefpan een bak de appeltjes goudbruin. Laat ze karameliseren met een koffielepeltje honing en blus de pan daarna met ongeveer 1 eetlepel appelazijn.

6. Doe de koude pasta, de afgekoelde broccoli, de lauwe appeltjes en de olijven in een kom, en meng er de dressing onder. Werk af met de krokante ham, de dadels en de geroosterde amandelschilfers.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Slim Concept-recept: courgetti bolognaise met balletjes

Ik postte al eens een recept voor een koude courgettisalade. Vandaag schotel ik je een warme variant voor. Eigenlijk is dit een spaghetti met balletjes voor wie op dieet is. Want iedereen verdient af en toe een Lady-en-de-Vagebond-moment.
Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Wat heb je nodig (2 personen)? 1 ui2 teentjes knoflook1 rode paprika4 tomaten250 g champignons1 kl tijm1 kl oreganoPeper & zout2 courgettes200 g kippengehakt1 el (diepvries)basilicum (Of verse. Van gedroogde ben ik geen fan.)Wat moet je doen?

1. Was en schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in zo fijn mogelijke reepjes. Bak de paprikareepjes aan in een antikleefpotje zonder vetstof. Schil en versnipper de ui en doe hem bij de paprika.
2. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe die bij de paprika en ui. Snijd de champignons in schijfjes of kwartjes en doe ze bij in het potje. Pel en plet de teentjes knoflook doe ook die erbij.

3. Kruid alles met peper, zout, tijm en…