Doorgaan naar hoofdcontent

The Boyfriend Tag

Ik zag The Boyfriend Tag voor het eerst bij Cynthia en vond het meteen een superleuk idee. Ik vroeg Merlot, mijn eigen boyfriend, of hij enkele vraagjes over mij wilde beantwoorden voor m’n blog. Omdat hij zelf nooit meedoet aan tags op zijn eigen blogs, was ik een beetje verbaasd dat hij meteen toestemde. Hij kan toch zo lief zijn. Neem de tag gerust over op je eigen blog, maar zou je er dan naar willen linken in de commentaar? Ik lees graag mee.

Wanneer deze blogpost online komt, op 28 januari 2014, zijn wij exact 4 jaar samen, waarvan we er ongeveer 2 een huisje delen. Hoe goed kent mijn BF mij na 4 jaar? Lees mee!

September 2010 – In Boedapest. 
Het was onze eerste reis samen (en mijn eerste vliegreis ooit). 
The BF beschreef onze magische eerste reis naar de wondermooie stad uitgebreid op zijn blog.

1. Ze zit voor de tv, waar kijkt ze naar?
The BF: Eerst en vooral: zonder Thuis is haar tv-ervaring niet compleet. Het is haar buisstaple. Frank die voor de tigste keer in de nor belandt, Marianne die Rosa weer maar eens bekakt de loef afsteekt, Luc die zijn derde moord pleegt en ermee wegkomt: het heeft een onverklaarbare aantrekkingskracht op mijn lief. Maar ach, ze is zo braaf als ze tv kijkt, m’neer. Ze kan zo begeesterd turen, m’vrouw. Verder kan Dagelijkse kost haar wel bekoren. Ze heeft oprecht respect voor Jerre Meus en zijn kunsten. Dat in schril contrast met De Keuken van Sofie, een programma dat ze alleen bekijkt om Sofie Dumont snedig te beschimpen en te bespotten omdat ze – naar verluidt - enkel desserts kan maken. Ten slotte bekijkt ze zowat iedere nieuwe serie en film die wordt uitgebracht: Dexter, Game of Thrones, Homeland, The Big Bang Theory,...

aMuse Rouge: Over Thuis. Ik moet het toegeven: ik ben inderdaad helemaal in de ban van de soap. Waarom? Geen flauw idee! Eens je begint te kijken, kan je gewoon niet meer stoppen, blijkbaar. Over Dagelijkse kost. Wie houdt er nu niet van Jeroen Meus? Over de Keuken van Sofie schreef ik al eens dit. Ik sta nog steeds achter mijn woorden en moet er zelfs nog aan toevoegen: ze laat altijd haar look verbranden! Dexter, Game of Thrones, Homeland, The Big Bang Theory... Ik ben inderdaad een beetje verslaafd aan series. Het verbaast me wel dat Desperate Housewives en Greys Anatomy niet in dit lijstje staan, samen met Dexter mijn favoriete series OOIT! Op het dringend te bekijken lijstje staan trouwens Breaking Bad en Mad Men.

2. Noem iets wat ze niet lust.
The BF: Kaas. In vaste vorm. Oh ironie. De keizer aller ingrediënten is niet goed genoeg voor mevrouw. “Ik lust geen kaas.” is voor mij hetzelfde als zeggen dat je geen vis lust. Hoezo je lust geen vis? Hoe kan je nu een tonijn vergelijken met een zeeduivel? Een sardien met een zalm? Gorgonzola met Chaumes? NIET. NIET zeg ik je. Het is een enorme rijkheid die aan haar voorbijgaat, maar ik vergeef het haar omdat ik altijd haar deel mag verorberen. My. Precious.

aMuse Rouge: I know you wrote something, but all I read is blah-blah-blah.

3. Jullie zijn uit eten, wat bestelt ze te drinken?
The BF: Ice-tea, bruiswater of een - eerder zeldzame - Seven-Up. Alcohol is niet zo aan haar besteed. Als ze al zelf iets alcoholisch bestelt, zal dat eerder een zoet aperitief- of degustiefje (Baileys) zijn. Al durft ze ook wel meegenieten van een wijntje.

aMuse Rouge: Ik heb serieus nog nooit Ice-tea besteld, ik lust dat zelfs echt niet graag. Mijn BF zelf bestelt net altijd Ice-tea! 9 van de 10 bestel ik bruiswater, maar als er Seven-Up op de kaart staat, twijfel ik inderdaad toch eens eventjes. Ik lust wel wijn, maar kan er volgens mij niet zo van genieten als andere mensen doen. Ik ken er gewoon niet genoeg van. Voor mij smaakt alle wijn ongeveer hetzelfde. Behalve dessertwijn, die ik dan weer met alle plezier bij mijn eten zou drinken. Met Baileys (of Amaretto!) maak je mij inderdaad ook blij!

Kerstavond 2010 – Onze allereerste obligate kerstboomfoto!

4. Wat is haar schoenmaat?
The BF: 38.5, de witte merel.

aMuse Rouge: Klopt. Niet zo handig om schoenen te vinden. Aangezien de meeste merken niet werken met halve maten is ongeveer 45% van mijn schoenen te groot (maat 39) en 45% te klein (maat 38). Ik gok dat zon kleine 10% van mn schoenen effectief past (maat 38,5).

5. Als ze spullen zou verzamelen, wat zou dat dan zijn?
The BF: Als? Ze heeft een leger schoonheidsproducten waaronder nagellak, conditioner voor wimpers, en wellicht ook conditioner voor de conditioner voor wimpers. Verder hamstert ze films, kookmagazines en –boeken, kledij en labello’s.

aMuse Rouge: Hoewel ik lang niet elke dag make-up of schoonheidsproducten gebruik, blijf ik die inderdaad toch kopen. Het is heel bizar allemaal. Die conditioner voor wimpers (van Revitalash) gebruik ik wél iedere dag. Hij zat in één van de voorbije Deautyboxen. Veruit m’n favoriete Deautyproduct tot nu toe. Ik heb de indruk dat mn wimpers er echt langer en meer gekruld door worden! Ook lippenbalsem kan ik niet missen. Mijn lippen doen anders gewoon pijn. Over nagellak begin ik maar geen discussie. Volgens mij kúnnen jongens dat gewoon niet snappen. Mijn BF begrijpt bijvoorbeeld niet dat er talloze soorten rood bestaan en dat één rode nagellak dus absolúút niet voldoende is. En neen, 8 rode lakjes zijn óók niet voldoende. En verder: films? Ja, maar ik houd van films! Kookmagazines? Ja, maar ik houd van koken! Boeken? Ja, maar ik houd van lezen! Kledij? Ja, maar ik houd van kleedjes! (Ligt het aan mij of laat deze vraag mij heel materialistisch lijken?)

6. Wat is haar favoriete broodje?
The BF: Eentje met ingrediëntencombinaties die ze nog nooit heeft geproefd.

aMuse Rouge: Dat is zo waar! Nadat ik al heb gekozen, blijf ik trouwens vaak nog een hele tijd de kaart bestuderen, gewoon omdat ik het interessant vind wat men allemaal combineert.

Maart 2011 – Tijdens een weekendje Ardennen. 
Ik <3 het Franstalig gedeelte van ons landje.
Enkele uurtjes rijden en je waant je op reis in het buitenland. Zalig!

7. Noem iets wat ze elke dag zou eten als het kon.
The BF: Momenteel heeft ze chocoladecravings, maar ze beweert dat die van tijdelijke aard zijn. Haar eigen spaghetti zou ze wel elke dag durven eten als calorieën niet bestonden, denk ik.

aMuse Rouge: Als calorieën niet bestonden én ik geen foodblog zou hebben, zou ik mijn spaghetti inderdaad véél vaker maken. Maar ik kan toch moeilijk mijn weekmenu-posts vullen met alleen maar spaghettifotos? En in verband met die chocolade, ik hoop zo hard dat mijn chocoholic-periode van voorbijgaande aard is. Gelukkig heb ik ontzettend veel wilskracht, waardoor ik mijn chocolademomenten kan beperken tot het weekend.

8. Wat is haar favoriete ontbijtje?
The BF: Havermout volgepropt met allerlei foodiestuff  (moerbeibessen, lijnzaad,...).

aMuse Rouge: Ik hartje, hartje, hartje havermout en varieer zoals mijn BF al zei elke dag met de foodiestuff waarmee ik hem pimp.

9. Wat is haar favoriete muziek?.
The BF: Ik weet niet of ze echt een favoriet heeft, maar Michael Bublé, Michael Jackson en Robbie Williams kunnen haar wel bekoren denk ik. Als ze één plaat grijs kan draaien, is het deze.

aMuse Rouge: Ik heb inderdaad niet echt een favoriete soort muziek. Ik ken niet genoeg van muziekstijlen of van zangers/groepen om daar een uitspraak over te doen. Vaak ken ik het liedje wel, maar weet ik niet wie het zingt. Dat maakt me ook niet veel uit, zolang ik maar kan meezingen. Al doe ik dat wel meestal wanneer The BF niet thuis is, want hij vindt dat ik zing als een enge pop. Toen ik dat vertelde tegen een vriendin was haar antwoord trouwens hé, ja, ik snap wel wat hij bedoelt! Wel, ik dus nog steeds niet...

Kerstavond 2011 – Uitgeteld op de zetel na veel te veel eten. 
Dat oogdingetje was trouwens een kerstcadeautje. Ik heb dat niet zomaar altijd bij. 
Ik gebruik het wel nog steeds elke nacht. Eén streepje licht en deze roos kan niet slapen. Op deze foto woonden we trouwens nét enkele dagen samen.

10. Wat is haar favoriete sportteam?
The BF: Het antwoord dat het dichtst in de buurt van een redelijk antwoord op die vraag komt (volg je nog?) is de ploeg achter Njam-tv denk ik.

aMuse Rouge: Da’s echt een moeilijke. Ik houd wel van wielrennen, maar heb geen favoriete wielerploeg. De ploeg achter Njam-tv vind ik wel een aanvaardbaar antwoord van The BF.

11. Welke kleur hebben haar ogen?
The BF: Schuchter bruin.

aMuse Rouge: Das waar. Soms ben ik nog iets te verlegen, maar het betert met de tijd!

12. Wat doe jij, waarvan ze zou willen dat je het niet doet?
The BF: Kaas eten. Soms iets te vaak achter de pc rondhangen. Af en toe heel het pak *insert random snack* opeten zonder iets over te laten.

aMuse Rouge: Eén van de verschillen tussen ons, is dat ik ‘rantsoeneer’, terwijl mn BF eet omdat het er is en totdat alles op is. Instant genot (hij) versus uitgesteld genot (ik). Meestal heeft dat tot gevolg dat àls ik eens koekjes (of iets anders) in huis haal, ik er daar geen enkel van zie. En dat is inderdaad niet altijd zo leuk. Goed voor mn lijn, dat wel. In verband met die kaas: das niet waar, hij mag zoveel kaas eten als hij wil. Zolang hij ons kaasmes (lees: het mes waar niets anders mee mag worden gesneden) maar gebruikt en mij niet probeert vast te pakken of te kussen vlak erna. En dat van die pc, ik denk dat ik gewoon niet snap wat er zo leuk is aan computerspelletjes. Maar het stoort mij niet écht.

Augustus 2012 – In Tongeren, op die heetste zomerdag van 2012. 
Iedereen smolt weg, ik had het nét goed van temperatuur. 
Zie maar eens hoe ik geniet van het aangename zomerzonnetje.

13. Waar is ze geboren?
The BF: Volgens de legende werd ze door een koningin aangetroffen in een rieten mand die de Netestroom volgde ter hoogte van Lier. De rest is geschiedenis. We wonen nu trouwens in een kristallen pompoen op de plek waar ze aan land werd gebracht. De mand heeft een nieuw bestaan als broodmand. Ik was ooit een kikker. Erg magisch allemaal.

aMuse Rouge: Mihihi. Ik ben een sprookjesprinses.

14. Je bakt een taart voor haar verjaardag, wat is haar favoriet?
The BF: Eerst en vooral zou ze mij uitlachen omdat ik ook maar probeer om iets eetbaars te prepareren. Verder zou ze iedere taart eten die ik succesvol kan bereiden. Chocolade, fruit, liefde en luchtigheid zijn pluspunten.

aMuse Rouge: Die eerste zin klopt zeker. In de twee jaar dat wij hier wonen, heeft hij hooguit drie keer een omelet gebakken. De eerste keer wist ik niet wat er gebeurde. Mijn BF betrad plotseling de keuken en begon in alle kasten te zoeken naar een pan en naar peper & zout. Het was zeer verontrustend en grappig tegelijkertijd. Ik denk dat het veiliger is als mijn BF een verjaardagstaart kóópt in plaats van maakt. En het moet trouwens ofwel een chocoladetaart zijn ofwel een kaastaart (ironisch aangezien ik geen kaas lust, ik weet het, maar plattekaas is geen kaas). Op een fruittaart zit altijd gelatine-achtig gedoe waar ik niet zo van houd.

15. Wat voor sporten heeft ze allemaal gedaan?
The BF: Dat kunnen we redelijk beknopt samenvatten:.

aMuse Rouge: Hela, hola. Ik heb eens een volledige zomervakantie lang Start to run gedaan. Ik was maar aan het wachten op het moment dat lopen leuk zou worden. Je weet wel, die runners high of zo.Volgens mij is dat een legende. Daarnaast fiets ik elke dag van en naar mn werk. In totaal is dat zon halfuurtje. Maar ik durf wedden dat dat meer is dan veel andere mensen (zoals mijn BF zelf trouwens)!

November 2012 – Milaan. We waren op bezoek bij mijn BF’s broertje, 
die daar enkele maanden studeerde. Het was mijn allereerste keer in Italië.

16. Wat zou ze uren kunnen doen?
The BF: Bloggen. Koken. Lezen. Reizen. Shoppen. Tv-kijken. Pakjes openen.

aMuse Rouge: Kon ik maar centjes verdienen met één van die dingen... Afgezien van één iets is dat lijstje compleet: hondjes knuffelen! Ik heb heel mijn leven niets anders geweten dan dat er een hondje in huis was, en ik kan er maar niet aan wennen om dat niet meer te hebben.

17. Wat voor een uniek talent heeft ze?
The BF: Ze kan toveren met eender welke ingrediëntencombinatie. Koken zit in haar vingers, in haar hoofd, in haar hart.

aMuse Rouge: Het is slechts één van mijn vele talenten. Ik heb bijvoorbeeld ook magisch mooie haren die altijd goed liggen. Dat is een grapje, hoor. Maar niet echt.

18. Hoelang zijn jullie al samen?
The BF: 17 november 2009 hebben we elkaar voor het eerst ontmoet. 28 januari 2010 was alles in kannen en kruiken. ;-)

aMuse Rouge: Das juist. Wanneer dit online komt, zijn we dus exact 4 jaar samen. We leerden elkaar kennen op het verjaardagsfeestje van Blanche. Ik heb met haar in het middelbaar gezeten en zij zat op dat moment al zon 2 jaar met mijn BF op kot in Antwerpen. Hoewel ik vaak bij Blanche op kot kwam, waren The BF en ik elkaar daar nooit tegen het lijf gelopen. Wat meer is: het huis van mijn BFs mam, waar hij tijdens het weekend en  de vakanties woonde, was op nog geen 10 minuutjes wandelen van mijn ouderlijk huis. En tóch ontmoetten we elkaar pas voor het eerst tijdens dat bewuste verjaardagsfeestje. We hadden meteen elkaars interesse gewekt, maar door examens konden we pas op 28 januari voor het eerst echt op date gaan. Het verhaal van die eerste date heeft The BF trouwens heel mooi uitgeschreven op één van zijn blogs: klik.

September 2013 – Ik had een verrassingsfeest georganiseerd 
voor mijn BF’s verjaardag, en dit was het moment waarop hij binnenkwam. 
Ik was ontzettend zenuwachtig en blij tegelijkertijd! En The BF was écht verrast!

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Slim Concept-recept: courgetti bolognaise met balletjes

Ik postte al eens een recept voor een koude courgettisalade. Vandaag schotel ik je een warme variant voor. Eigenlijk is dit een spaghetti met balletjes voor wie op dieet is. Want iedereen verdient af en toe een Lady-en-de-Vagebond-moment.
Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Wat heb je nodig (2 personen)? 1 ui2 teentjes knoflook1 rode paprika4 tomaten250 g champignons1 kl tijm1 kl oreganoPeper & zout2 courgettes200 g kippengehakt1 el (diepvries)basilicum (Of verse. Van gedroogde ben ik geen fan.)Wat moet je doen?

1. Was en schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in zo fijn mogelijke reepjes. Bak de paprikareepjes aan in een antikleefpotje zonder vetstof. Schil en versnipper de ui en doe hem bij de paprika.
2. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe die bij de paprika en ui. Snijd de champignons in schijfjes of kwartjes en doe ze bij in het potje. Pel en plet de teentjes knoflook doe ook die erbij.

3. Kruid alles met peper, zout, tijm en…