Om allerlei redenen (geen honger, geen
tijd, niet thuis) heb ik de eerste week van dit nieuwe jaar amper gekookt. De
tweede week maakte ik dat goed door enkele heel fotogenieke gerechten te maken.
(Koken in functie van m’n blog, moi?)
Toen Merlot en ik de foto’s echter wilden bewerken op zijn computer, bleek dat
het allemaal ‘corrupted files’ waren. Niet. Te. Openen. Dus. Ik probeerde al
m’n positiviteit bij elkaar te schrapen en naar redenen te zoeken waarom dat
niet zó erg was, terwijl ik zonder al te veel hoop toch maar eens probeerde om
de fotootjes op mijn laptopje te openen…
Het resultaat?
TADAAA!
Groene
lasagne met gerookte zalm – Oorspronkelijk wilde ik in deze lasagne enkel broccoli
gebruiken als groentje, maar omdat mijn broccoli abnormaal klein was, voegde ik
snel nog wat spruitjes toe. Weinig groentjes, daar doe ik niet aan mee, hoor!
Het draaide zo lekker uit dat ik echt niet weet wat beter zou geweest zijn:
enkel met broccoli of ook met spruitjes.
Chinese
tomatensoep – Het recept
postte ik al, maar je kan steeds variëren met de groentjes. Deze keer
gebruikte ik bijvoorbeeld onder andere Chinese kool.
Rijst met kip, prei en
dragon – Een supersnel en ontzettend lekker rijstgerechtje!
Zweedse balletjes met
aardpeerpuree – Nooit begrepen wat iedereen heeft met die köttbullar. Maak gewoon zelf eens iets
gelijkaardig. Wedden dat je ‘t meteen veel beter vindt dan het
IKEA-gedoe?
Kikkererwten-tomatensoep –
Een lekker dik, ’t-is-weer-eens-iets-anders soepje!
Gebakken rijst – Ik ben niet
alleen beter dan IKEA, maar ook dan de Chinees!
Couscous met aubergine en
granaatappel (veggie) – Hoe jammer zou het zijn geweest als deze foto niet
kon worden gered?
Couscous met aubergine en
granaatappel (veggie) – Ik bedoel: kijk nu hoe mooi! Oh, en zei ik al dat dit
ongeveer net zo lekker was als het eruitzag? Ik heb bovendien enkele
ideetjes om het recept nog te pimpen. To be continued…
Za’atar – Ik gebruikte
trouwens voor de allereerste keer za’atar. Ottolenghi
zou trots op me zijn. Daardoor
heb ik al een deeltje van mijn goed voornemen nummer 14 waargemaakt. En januari is nog niet
eens op de helft, zeg!
Ovenschotel met vis – Ovenschotels zien
er op foto nooit zo goed uit als ze smaken. Dat geldt zeker voor deze ovenschotel
met zoete aardappelpuree, pollak, en groentjes (wortel, prei en erwtjes).
Puerroni – Merlot mocht net als bij de colifloroni de naam kiezen. Dit is een
gelijkaardig receptje, maar hier speelt prei en niet bloemkool de hoofdrol.
Aangezien prei in het Spaans puerro is, was de naam
snel gekozen.
Reacties
Een reactie posten