Doorgaan naar hoofdcontent

Week 1-2: aMuse Rouge maakt een aarzelende start

Om allerlei redenen (geen honger, geen tijd, niet thuis) heb ik de eerste week van dit nieuwe jaar amper gekookt. De tweede week maakte ik dat goed door enkele heel fotogenieke gerechten te maken. (Koken in functie van m’n blog, moi?) Toen Merlot en ik de foto’s echter wilden bewerken op zijn computer, bleek dat het allemaal ‘corrupted files’ waren. Niet. Te. Openen. Dus. Ik probeerde al m’n positiviteit bij elkaar te schrapen en naar redenen te zoeken waarom dat niet zó erg was, terwijl ik zonder al te veel hoop toch maar eens probeerde om de fotootjes op mijn laptopje te openen…

Het resultaat?

TADAAA!

Groene lasagne met gerookte zalm – Oorspronkelijk wilde ik in deze lasagne enkel broccoli gebruiken als groentje, maar omdat mijn broccoli abnormaal klein was, voegde ik snel nog wat spruitjes toe. Weinig groentjes, daar doe ik niet aan mee, hoor! Het draaide zo lekker uit dat ik echt niet weet wat beter zou geweest zijn: enkel met broccoli of ook met spruitjes.

Chinese tomatensoep – Het recept postte ik al, maar je kan steeds variëren met de groentjes. Deze keer gebruikte ik bijvoorbeeld onder andere Chinese kool.

Rijst met kip, prei en dragon – Een supersnel en ontzettend lekker rijstgerechtje!

Zweedse balletjes met aardpeerpuree – Nooit begrepen wat iedereen heeft met die köttbullarMaak gewoon zelf eens iets gelijkaardig. Wedden dat je ‘t meteen veel beter vindt dan het IKEA-gedoe?

Kikkererwten-tomatensoep – Een lekker dik, ’t-is-weer-eens-iets-anders soepje!

Gebakken rijst – Ik ben niet alleen beter dan IKEA, maar ook dan de Chinees!

Couscous met aubergine en granaatappel (veggie) – Hoe jammer zou het zijn geweest als deze foto niet kon worden gered?

Couscous met aubergine en granaatappel (veggie) – Ik bedoel: kijk nu hoe mooi! Oh, en zei ik al dat dit ongeveer net zo lekker was als het eruitzag? Ik heb bovendien enkele ideetjes om het recept nog te pimpen. To be continued…

Za’atar – Ik gebruikte trouwens voor de allereerste keer za’atar. Ottolenghi zou trots op me zijn. Daardoor heb ik al een deeltje van mijn goed voornemen nummer 14 waargemaakt. En januari is nog niet eens op de helft, zeg!

Ovenschotel met vis – Ovenschotels zien er op foto nooit zo goed uit als ze smaken. Dat geldt zeker voor deze ovenschotel met zoete aardappelpuree, pollak, en groentjes (wortel, prei en erwtjes).

Puerroni – Merlot mocht net als bij de colifloroni de naam kiezen. Dit is een gelijkaardig receptje, maar hier speelt prei en niet bloemkool de hoofdrol. Aangezien prei in het Spaans puerro is, was de naam snel gekozen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.