Doorgaan naar hoofdcontent

Avocadopasta

Het is romig, zacht, zondeloos, verrassend moeilijk om een woordspeling mee te bedenken en leuker om uit te spreken op z’n Engels dan op z’n Nederlands. Avocadon’t you know yet?

Ik heb hier ook al eens gekarameliseerde citruskip bij gemaakt (interesse in dat recept, iemand?), maar eigenlijk is een avocado super om de aandacht af te leiden van het ontbreken van vlees op een bord.


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 3 eieren
  • 6-8 zongedroogde tomaatjes
  • 1 teenje knoflook
  • 125 g Griekse yoghurt (of zure room)
  • 2 el pijnboompitten
  • Citroensap
  • Peper & zout
  • 160-180 g pasta (Een kleine pastasoort is het best voor dit recept.)
Wat moet je doen?

1. Breng een pot met water aan de kook. Maak een klein gaatje in elk van de eitjes en leg ze wanneer het water kookt in de pot. Haal ze er na 8 minuten uit met een schuimspaan en koel ze meteen af in koud water. Doe zout in het water en kook de pasta beetgaar in dezelfde pot als de eitjes. Spoel de pastaatjes na het afgieten onder koud water.

2. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Snijd de zongedroogde tomaten in enkele stukjes. Pel de eieren en snijd ze in kwartjes. En rooster de pijnboompitjes in een antikleefpan zonder vetstof. Houd ze goed in de gaten, want ze kleuren heel snel.

3. Prak de avocado met een vork (of gebruik een blendertje voor een nog romiger resultaat). Voeg de Griekse yoghurt (of zure room) en wat citroensap toe, plet het teentje knoflook en voeg ook dat toe. Kruid met peper en zout, meng en proef.

4. Meng het avocadomengsel onder de koude pasta. Schep de pasta in twee kommetjes en werk af met de tomatenblokjes, stukjes zongedroogde tomaat, eitjes en pijnboompitten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.