Het
is romig, zacht, zondeloos, verrassend moeilijk om een woordspeling mee te
bedenken en leuker om uit te spreken op z’n Engels dan op z’n Nederlands. Avocadon’t you know yet?
Ik
heb hier ook al eens gekarameliseerde citruskip bij gemaakt (interesse in dat
recept, iemand?), maar eigenlijk is een avocado super om de aandacht af te
leiden van het ontbreken van vlees op een bord.
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 1 avocado
- 2 tomaten
- 3 eieren
- 6-8 zongedroogde tomaatjes
- 1 teenje knoflook
- 125 g Griekse yoghurt (of zure room)
- 2 el pijnboompitten
- Citroensap
- Peper & zout
- 160-180 g pasta (Een kleine pastasoort is het best voor dit recept.)
1. Breng een pot met water aan de kook.
Maak een klein gaatje in elk van de eitjes en leg ze wanneer het water kookt in
de pot. Haal ze er na 8 minuten uit met een schuimspaan en koel ze meteen af in
koud water. Doe zout in het water en kook de pasta beetgaar in dezelfde pot als de eitjes.
Spoel de pastaatjes na het afgieten onder koud water.
2. Ontvel de tomaten en snijd ze in
blokjes. Snijd de zongedroogde tomaten in enkele stukjes. Pel de eieren en snijd ze in kwartjes. En rooster de
pijnboompitjes in een antikleefpan zonder vetstof. Houd ze goed in de gaten,
want ze kleuren heel snel.
3. Prak de avocado met een vork (of
gebruik een blendertje voor een nog romiger resultaat). Voeg de Griekse yoghurt (of zure room) en wat citroensap toe, plet het teentje knoflook en voeg ook dat toe. Kruid met
peper en zout, meng en proef.
Reacties
Een reactie posten