Doorgaan naar hoofdcontent

Happy Challenge week 4: wat ik wil veranderen

De Happy Challenge is een initiatief van medeblogsters KellyMarieke en Lisanne. Gedurende 10 weken geven zij elke week een opdracht of stellen zij een vraag die je op jouw eigen manier mag invullen of beantwoorden. Het kan heel waardevol en leuk zijn om na te denken over dingen waar je anders niet bij zou stilstaan, om te ‘moeten’ schrijven over een bepaald onderwerp en te kijken wat er uit je vingers stroomt, welke woorden je computerscherm vullen.

Dit is mijn invulling van de vierde opdracht: welke dingen wil jij in je leven veranderen?
De derde opdracht (visualiseer je droom) liet ik aan mij voorbijgaan omdat ik die zonder het op dat moment te beseffen al had uitgevoerd in de droom-plog die ik maakte voor opdracht 2. Maar met deze vierde opdracht blog ik weer gezellig mee.

Ik wil minder…

1. ???

Wanneer ik nadenk over wat ik wil veranderen in m’n leven, komt één ding meteen bij me op. Het is het allereerste voornemen dat ik eind december maakte. De mensen die me persoonlijk kennen, weten wat ik ermee bedoel. Ik wil het graag, maar het is echt nog te vroeg om erover te schrijven op m’n blog. Wanneer ik het later dit jaar waarmaak, kan ik erover bloggen.

2. …moeten van mezelf

Ik wil stoppen met mezelf verplichtingen op te leggen en me slecht te voelen wanneer ik die niet nakom. In mijn geval hebben die verplichtingen het vaakst te maken met het huishouden. Van wie móet ik de was eigenlijk elke week bijhouden? Wat is er zo erg aan twee of zelfs drie volle manden strijk (zolang je nog kleren hebt om aan te doen)? Wat maakt het uit dat je stiekem al een tijdje niet hebt gestofzuigd? Ik wil af en toe ‘foert’ zeggen zonder schuldgevoel. Het huishouden laten voor wat het is en ergens naartoe gaan waar ik niet moet maar wel wíl zijn. Iets gaan doen wat niet nuttig maar wel leuk is. Of gewoon heel veel niets doen. In mijn pyjama. Zomaar, omdat het kan.
Bron foto: weheartit 

3. …onzeker zijn

Mijn vriendje zegt het heel vaak tegen me: ‘onzéker mieke!’ Hij heeft helemaal gelijk. Ik ben onzeker op alle vlakken, behalve koken. (Op vlak van koken grenst mijn zelfzekerheid dan weer aan arrogantie.) Ik voel me nog steeds dat dikkerdje van vroeger. Ik vraag me vaak af waarom iemand zou willen lezen wat ik neerschrijf (mijn liefje heeft me echt moeten pushen om een blog te beginnen). Ik houd me in gezelschap liever op de achtergrond. Kortom: ik gedraag me alsof het niet de moeite waard is om me te leren kennen. En ik besef de laatste tijd meer en meer hoe fout dat is. Ik ben wél interessant. Ik heb wél dingen te vertellen. Ik ben intelligent en best wel grappig. En ik moet dringend leren om mij daarnaar te gedragen.

Ik wil meer…

1. …positiviteit

Volgens mij kan je (bijna) elke negatieve gedachte omzetten in een positieve, en dat wil ik vanaf nu ook gaan doen. Ik geef enkele voorbeelden:
 • Ik wou dat mijn moeder mij niet alleen had moeten opvoeden. Mijn moeder heeft mij getoond dat alles gaat als het moet, en dat je nooit mag opgeven.
 • Ik was graag af en toe op reis geweest als kind. Doordat ik als kind niet op reis ben geweest, heb ik elke reis die ik al heb gemaakt heel bewust kunnen beleven en ben ik extra dankbaar dat ik kan reizen, omdat ik weet dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is.
 • Ik zou graag een grotere keuken hebben. Ik heb dan wel geen grote keuken, maar ik heb plek genoeg. Ik weet elke dag wat lekkers op de borden te toveren in m’n keukentje. En ook niet onbelangrijk: mijn kleine keukentje is sneller gekuist dan de grote keuken uit mijn dromen.
 • Ik zou graag een eigen autootje hebben. Doordat ik geen auto heb, moet ik alles met de fiets doen. Zo kom ik vanzelf aan m’n dagelijkse beweging en frisse buitenlucht.
Bron foto: weheartit

2. …spontaan zijn

Dagen zien er heel snel hetzelfde uit. Opstaan, gaan werken, thuiskomen, koken, wat in het huishouden doen of bloggen, tv-kijken. Ik vind het een heel gevaarlijke val. Zeker in de winter trap ik er te vaak in. Voorspelbaarheid is saai. Ik wil niet dat elke dag van mijn leven er hetzelfde uitziet, dus ik moet het patroon af en toe doorbreken. Ik wil ’s avonds niet steeds naar de tv zitten staren, maar af en toe eens simpelweg naar buiten gaan. Iets gaan doen! Een onverwacht bezoekje brengen aan een vriendin. Me ergens buiten op een bankje installeren met een boek. Gaan picknicken in een park. Of gewoon yoga-oefeningen doen op de mat. Eender wat!

3. …bloggen

In de allereerste Happy Challenge-opdracht schreef ik al hoeveel ik van bloggen houd. Ik wil er dan ook heel graag nog in groeien. Onlangs is m’n lay-out veranderd (wat vind jij ervan?). Een leuke eerste stap, maar ik wil meer! Ik wil een eigen spiegelreflexcamera (aanraders, iemand?). Ik wil zelf m’n eigen foto’s leren maken en bewerken (nu doet mijn vriendje dat grotendeels voor mij). Ik wil meer variatie brengen in m’n blogposts, ideeën sneller uitwerken,vaker posten en meer vooruit schrijven. Ik wil er alles aan doen opdat jij het even leuk gaat vinden om hier te kunnen lezen als ik het vind om hier te kunnen schrijven.

Reacties

 1. Heel mooie blog! (Ook van uitzicht, zou willen dat ik het zo mooi kreeg...)
  Ik steun je in je voornemens! Vooral je voornemen om positiever te denken vind ik leuk.

  Groetjes
  Jody
  soucisetpetitbonheur.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Voor de lay-out van mijn blog, krijg ik veel hulp van m'n vriend. Hij zit liever te 'frutselen' met zo'n dingen dan ik. :-)

   Verwijderen
 2. Je lay-out is echt heel erg bijzonder. Wauw! En wat een goede voornemens, het positief denken vind ik een hele mooie en je hebt ook goede voorbeelden gegeven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor het complimentje over m'n lay-out. Ik moet oudere berichten wel nog aan de nieuwe lay-out aanpassen, maar ik kom er wel! :-)

   Verwijderen
 3. Goede voornemens. Leuk dat je aan deze challenge meedoet. Ik doe zelf niet mee maar ik vind het heerlijk om al die positieve blogjes te lezen overal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de reactie! Heel leuk dat je even laat weten dat je meeleest. :-)

   Verwijderen
 4. Wat een leuke blog heb je! Bedankt voor je reactie bij mijn uitwerking van de opdracht!
  Ik vind dat je hem mooi uitgewerkt hebt hoor! Vooral het 'moeten van jezelf' en 'minder onzeker zijn' spreken mij enorm aan, heb ik ook last van! En positiviteit vind ik heel mooi beschreven! Eigenlijk zou ik ook meer moeten kijken naar wat ik wel heb/hoe het wel gaat, dan alles wat ik niet heb of nog wil hebben! :-*

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor het mooie compliment over m'n blog en deze blogpost in het bijzonder.

   Wat ik heb geschreven bij positiviteit moet je echt eens toepassen. Het zal je verbazen hoe goed dit werkt. :-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.