Doorgaan naar hoofdcontent

Happy Challenge week 5: just do it!

De Happy Challenge is een initiatief van medeblogsters KellyMarieke en Lisanne. Gedurende 10 weken geven zij elke week een opdracht of stellen zij een vraag die je op jouw eigen manier mag invullen of beantwoorden. Het kan heel waardevol en leuk zijn om na te denken over dingen waar je anders niet bij zou stilstaan, om te ‘moeten’ schrijven over een bepaald onderwerp en te kijken wat er uit je vingers stroomt, welke woorden je computerscherm vullen.

Dit is mijn invulling van de vijfde opdracht: just do it!
Het is de bedoeling dat wij Happy Challengers deze week doen wat we vorige week hebben geschreven. Of misschien zeg ik beter dat we daarmee beginnen. Het is – voor mij althans – de bedoeling dat we dit voor altijd volhouden, niet enkel gedurende een weekje.

Wat ik minder wilde…

1. ???

Over dit mysterieuze eerste punt kan ik zoals ik in mijn uitwerking van de vorige opdracht al zei helaas nog niets schrijven. Jammer, want ik heb er de afgelopen week wel enkele stapjes voor ondernomen. Het loopt voorlopig helaas (nog) niet van een leien dakje, maar ik ben al wel een beetje trots op mezelf dat ik er in ieder geval mee bezig ben.

Hoewel ik het eindresultaat ontzettend graag wil, is de weg ernaartoe heel eng en onzeker. Ik heb de neiging om zulke zaken vakkundig uit te stellen, zeker wanneer het nog moeilijker blijkt te lopen dan ik eerst al had gedacht. Maar ik wil in dit geval écht niet opgeven! Het helpt wel dat ik erover blog, zelfs al is het dan in mysterieuze bewoordingen. Ik moet wel doorzetten, want ik heb erover geschreven. Of zoiets.


2. Moeten van mezelf

Dit is al goed gelukt. Normaal is zondag mijn vaste strijk-, kuis- en wasdag. Afgelopen zondag moesten mijn vriend en ik echter ’s ochtends al naar de verjaardagsbrunch van zijn mama en haar vriend. Na de brunch zijn we uiteindelijk nog meegegaan naar hen thuis om daar verder te ‘vieren’ (lees: gezellig samen niksen). De strijk en al die dingen schoten heel eventjes door mijn gedachten, maar ik kon het vrij snel van me afzetten. Over een maand zal ik me niet meer kunnen herinneren of ik de strijk al dan niet heb gedaan die dag, maar ik zal me wel nog heel lang de gezelligheid van die zondag herinneren.

3. Onzeker zijn

Hiervan kan ik na één weekje nog geen voorbeeld geven. Maar ik ben nog steeds vastbesloten om eraan te werken. Voorlopig is het eerste zinnetje op de afbeelding nog steeds op mij van toepassing, maar ik hoop dat ooit het tweede zinnetje waar zal zijn.


Wat ik meer wilde…

1. Positiviteit

Op dit vlak werd ik afgelopen week meteen op de proef gesteld. Ik reed twee keer lek met m’n fiets. Ontzettend lastig in mijn geval, want aangezien ik geen auto heb, is mijn fiets het enige transportmiddel dat ik heb. Toen ik in de kou en de regen op de bus stond te wachten, heb ik heel hard geprobeerd om aan sunshine, lollipops and rainbows, te denken. Maar ik moet eerlijk toegeven dat het niet altijd even makkelijk was.

Altijd wanneer er iets minder fijn gebeurt, zeg ik wel tegen mezelf: ‘er zijn véél ergere dingen in de wereld.’ Maar een heel zacht stemmetje in m’n hoofd zegt tegelijkertijd ook: ‘ja maar, dat maakt deze situatie er toch niet leuker op.’

Ik wil leren om ook dat zachte stemmetje te doen zwijgen, want ik besef heel goed dat wanneer ik eens echt iets ergs zou meemaken (bijvoorbeeld op vlak van gezondheid), ik in de plaats daarvan maar al te graag uren en uren in de kou en de regen zou staan wachten op een bus.


2. Spontaan zijn

Zelfs tijdens de zachte winterdagen die we nu beleven, neem ik het mezelf niet kwalijk dat ik voorlopig nog niet ben gaan picknicken of buiten op een bankje ben gaan lezen. De avonden deze week bestonden nog steeds voornamelijk uit schrijven en tv-kijken. Al zijn mijn vriend en ik ook een keertje gaan buurten bij zijn nonkel en tante die om de hoek wonen.

3. Bloggen

Oeps. Dat is de afgelopen week niet zo goed gelukt. Soms heb ik periodes dat verschillende blogposts gewoon af zijn en het bloggen enkel nog een kwestie is van wanneer publiceer ik wat. Maar de laatste paar weken is dat niet zo. Verder ben ik er ook nog niet helemaal uit welke spiegelreflexcamera ik precies wil (tips iemand?) en kan ik ook niet beweren dat ik me heb toegelegd op fotobewerking.

Er staat mij duidelijk nog heel wat te doen, maar dat is helemaal niet erg. Ik zou zelfs eerder zeggen ‘gelukkig maar’. Een deel van je droom is toch om ernaartoe te kunnen werken, niet? Onwillekeurig moet ik hierbij denken aan deze quote van Pacey uit Dawson’s Creek (ik was een major Dawson’s Creek fan tijdens m’n tienerjaren): ‘if you found everything that you needed today, what would be the point of waking up tomorrow and doing it all over again? It just wouldn't seem worth it.’

True that, Pacey, true that.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.