1-0!
Oké, misschien moet ik dit eventjes
uitleggen. Merlot is altijd maar bezig over de cannelloni van een bepaalde zaak
in Wijnegem shoppingcenter. Volgens hem is dat de beste cannelloni ooit en blah-blah-blah. Nu, ik heb die cannelloni
ook geproefd en ik vond er niets aan. Volgens Merlot was ik gewoon jaloers. Maar
dat is helemaal niet zo! (Kan je jaloers zijn op eten?) Ik vond die cannelloni gewoon
écht niet zo bijzonder en wist zeker dat ik dat beter kon. Dus dat heb ik
eventjes bewezen. 1-0, baby!
Rode risotto met broccoli (veggie) – Dit gerecht ontstond uit een combinatie van restjes en geëxperimenteer, en draaide verrassend lekker uit.
Avocadopasta (veggie) – Dit zou iedereen af en toe op het menu moeten zetten. Het kost geen tijd, geen moeite en nauwelijks geld, maar is onwijs gezond en vooral lekkerrr! Ik deel het receptje snel. Beloofd!
Cannelloni met kippengehakt, spinazie en ricotta – Véél beter dan die van ’t shoppingcenter (vind ik zelf). Merlot wil nog eens een vergelijkende smaaktest doen om zeker te zijn. Hij wíl mij gewoon jaloers maken, ja!
Oosterse wok met gehakt – Van de cannelloni – die veel beter was dan de cannelloni van ’t shoppingcenter – was er nog wat kippengehakt over en van de pasta met andijvie nog wat andijvie. Samen met wat dingetjes uit de voorraadkast werd dat een heel lekker ‘flansgerechtje’. (Vind jij trouwens ook niet dat het woord ‘flansgerecht’ echt een woord zou moeten zijn? Dat is toch perfect voor gerechtjes die ontstaan door wat overschotjes bij elkaar te flansen?)
Quinoasalade met spinazie en scampi’s – En nog véél meer! Een kom vol kleur en vitamientjes. Om blij van te worden, toch? Het was trouwens net zo lekker als het eruitzag.
Quinoasalade met spinazie en scampi’s – Een beetje onder elkaar gehusseld, omdat je anders niet veel ziet van de quinoa met spinazie.
Noedels met teriyakizalm – Ik vind dit zelf een supermooie foto. Het gerechtje op zich was lekker, maar ik zou de volgende keer rijst in plaats van noedels gebruiken. Nu nam ik noedels omdat we enkele dagen daarvoor al rijst hadden gegeten.
Knolseldersoep met garnaaltjes – We waren uitgenodigd door Myrtille (de mama van Merlot). Zij wilde wat lichte gerechtjes uittesten. Waarom? Daar vertel ik later meer over.
Witloofsoep – Ik denk dat witloof één
van m’n favoriete groentjes is. Ik lust het ontzettend graag op alle manieren:
rauw, gestoofd, gebakken… en in soep! Binnenkort deel ik het receptje. Meestal
maak ik soep ‘op ’t zicht’, maar gelukkig heb ik deze keer de hoeveelheden en
verhoudingen opgeschreven, want ze waren pretty
perfect als je ’t mij vraagt.
Reacties
Een reactie posten