Doorgaan naar hoofdcontent

Week 5-6: aMuse Rouge vs. shoppingcenter

1-0!

Oké, misschien moet ik dit eventjes uitleggen. Merlot is altijd maar bezig over de cannelloni van een bepaalde zaak in Wijnegem shoppingcenter. Volgens hem is dat de beste cannelloni ooit en blah-blah-blah. Nu, ik heb die cannelloni ook geproefd en ik vond er niets aan. Volgens Merlot was ik gewoon jaloers. Maar dat is helemaal niet zo! (Kan je jaloers zijn op eten?) Ik vond die cannelloni gewoon écht niet zo bijzonder en wist zeker dat ik dat beter kon. Dus dat heb ik eventjes bewezen. 1-0, baby!

Pasta met andijvie en gerookte zalm – De eerste keer dat ik andijvie gebruikte! Ik blijf denken aan m’n voornemens. Nu ja, aan sommige toch. Aan andere mag ik best wel wat meer denken. (Misschien moet ik binnenkort eens een update over m’n voornemens schrijven?) Lekker trouwens, die andijvie. De smaak deed mij denken aan iets tussen witloof en sla in.

Rode risotto met broccoli (veggie) – Dit gerecht ontstond uit een combinatie van restjes en geëxperimenteer, en draaide verrassend lekker uit.

Avocadopasta (veggie) – Dit zou iedereen af en toe op het menu moeten zetten. Het kost geen tijd, geen moeite en nauwelijks geld, maar is onwijs gezond en vooral lekkerrr! Ik deel het receptje snel. Beloofd!

Kervelsoep presqu’à la Mer – M’n mama doet er nog balletjes in.

Cannelloni met kippengehakt, spinazie en ricotta – Véél beter dan die van ’t shoppingcenter (vind ik zelf). Merlot wil nog eens een vergelijkende smaaktest doen om zeker te zijn. Hij wíl mij gewoon jaloers maken, ja!


Oosterse wok met gehakt – Van de cannelloni – die veel beter was dan de cannelloni van ’t shoppingcenter – was er nog wat kippengehakt over en van de pasta met andijvie nog wat andijvie. Samen met wat dingetjes uit de voorraadkast werd dat een heel lekker ‘flansgerechtje’. (Vind jij trouwens ook niet dat het woord ‘flansgerecht’ echt een woord zou moeten zijn? Dat is toch perfect voor gerechtjes die ontstaan door wat overschotjes bij elkaar te flansen?)

Quinoasalade met spinazie en scampi’s – En nog véél meer! Een kom vol kleur en vitamientjes. Om blij van te worden, toch? Het was trouwens net zo lekker als het eruitzag.

Quinoasalade met spinazie en scampi’s – Een beetje onder elkaar gehusseld, omdat je anders niet veel ziet van de quinoa met spinazie.

Noedels met teriyakizalm – Ik vind dit zelf een supermooie foto. Het gerechtje op zich was lekker, maar ik zou de volgende keer rijst in plaats van noedels gebruiken. Nu nam ik noedels omdat we enkele dagen daarvoor al rijst hadden gegeten.

Knolseldersoep met garnaaltjes – We waren uitgenodigd door Myrtille (de mama van Merlot). Zij wilde wat lichte gerechtjes uittesten. Waarom? Daar vertel ik later meer over.

Kip met groentjes – Dit was het hoofdgerecht bij Myrtile: kip met champignons, koolrabi, boterraapjes en witloof.

Witloofsoep – Ik denk dat witloof één van m’n favoriete groentjes is. Ik lust het ontzettend graag op alle manieren: rauw, gestoofd, gebakken… en in soep! Binnenkort deel ik het receptje. Meestal maak ik soep ‘op ’t zicht’, maar gelukkig heb ik deze keer de hoeveelheden en verhoudingen opgeschreven, want ze waren pretty perfect als je ’t mij vraagt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri