Doorgaan naar hoofdcontent

Week 5-6: aMuse Rouge vs. shoppingcenter

1-0!

Oké, misschien moet ik dit eventjes uitleggen. Merlot is altijd maar bezig over de cannelloni van een bepaalde zaak in Wijnegem shoppingcenter. Volgens hem is dat de beste cannelloni ooit en blah-blah-blah. Nu, ik heb die cannelloni ook geproefd en ik vond er niets aan. Volgens Merlot was ik gewoon jaloers. Maar dat is helemaal niet zo! (Kan je jaloers zijn op eten?) Ik vond die cannelloni gewoon écht niet zo bijzonder en wist zeker dat ik dat beter kon. Dus dat heb ik eventjes bewezen. 1-0, baby!

Pasta met andijvie en gerookte zalm – De eerste keer dat ik andijvie gebruikte! Ik blijf denken aan m’n voornemens. Nu ja, aan sommige toch. Aan andere mag ik best wel wat meer denken. (Misschien moet ik binnenkort eens een update over m’n voornemens schrijven?) Lekker trouwens, die andijvie. De smaak deed mij denken aan iets tussen witloof en sla in.

Rode risotto met broccoli (veggie) – Dit gerecht ontstond uit een combinatie van restjes en geëxperimenteer, en draaide verrassend lekker uit.

Avocadopasta (veggie) – Dit zou iedereen af en toe op het menu moeten zetten. Het kost geen tijd, geen moeite en nauwelijks geld, maar is onwijs gezond en vooral lekkerrr! Ik deel het receptje snel. Beloofd!

Kervelsoep presqu’à la Mer – M’n mama doet er nog balletjes in.

Cannelloni met kippengehakt, spinazie en ricotta – Véél beter dan die van ’t shoppingcenter (vind ik zelf). Merlot wil nog eens een vergelijkende smaaktest doen om zeker te zijn. Hij wíl mij gewoon jaloers maken, ja!


Oosterse wok met gehakt – Van de cannelloni – die veel beter was dan de cannelloni van ’t shoppingcenter – was er nog wat kippengehakt over en van de pasta met andijvie nog wat andijvie. Samen met wat dingetjes uit de voorraadkast werd dat een heel lekker ‘flansgerechtje’. (Vind jij trouwens ook niet dat het woord ‘flansgerecht’ echt een woord zou moeten zijn? Dat is toch perfect voor gerechtjes die ontstaan door wat overschotjes bij elkaar te flansen?)

Quinoasalade met spinazie en scampi’s – En nog véél meer! Een kom vol kleur en vitamientjes. Om blij van te worden, toch? Het was trouwens net zo lekker als het eruitzag.

Quinoasalade met spinazie en scampi’s – Een beetje onder elkaar gehusseld, omdat je anders niet veel ziet van de quinoa met spinazie.

Noedels met teriyakizalm – Ik vind dit zelf een supermooie foto. Het gerechtje op zich was lekker, maar ik zou de volgende keer rijst in plaats van noedels gebruiken. Nu nam ik noedels omdat we enkele dagen daarvoor al rijst hadden gegeten.

Knolseldersoep met garnaaltjes – We waren uitgenodigd door Myrtille (de mama van Merlot). Zij wilde wat lichte gerechtjes uittesten. Waarom? Daar vertel ik later meer over.

Kip met groentjes – Dit was het hoofdgerecht bij Myrtile: kip met champignons, koolrabi, boterraapjes en witloof.

Witloofsoep – Ik denk dat witloof één van m’n favoriete groentjes is. Ik lust het ontzettend graag op alle manieren: rauw, gestoofd, gebakken… en in soep! Binnenkort deel ik het receptje. Meestal maak ik soep ‘op ’t zicht’, maar gelukkig heb ik deze keer de hoeveelheden en verhoudingen opgeschreven, want ze waren pretty perfect als je ’t mij vraagt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Slim Concept-recept: courgetti bolognaise met balletjes

Ik postte al eens een recept voor een koude courgettisalade. Vandaag schotel ik je een warme variant voor. Eigenlijk is dit een spaghetti met balletjes voor wie op dieet is. Want iedereen verdient af en toe een Lady-en-de-Vagebond-moment.
Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Wat heb je nodig (2 personen)? 1 ui2 teentjes knoflook1 rode paprika4 tomaten250 g champignons1 kl tijm1 kl oreganoPeper & zout2 courgettes200 g kippengehakt1 el (diepvries)basilicum (Of verse. Van gedroogde ben ik geen fan.)Wat moet je doen?

1. Was en schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in zo fijn mogelijke reepjes. Bak de paprikareepjes aan in een antikleefpotje zonder vetstof. Schil en versnipper de ui en doe hem bij de paprika.
2. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe die bij de paprika en ui. Snijd de champignons in schijfjes of kwartjes en doe ze bij in het potje. Pel en plet de teentjes knoflook doe ook die erbij.

3. Kruid alles met peper, zout, tijm en…