De afgelopen twee weken heb ik amper moeten
mogen koken. Ik had een Ladies’ Night
bij Ettie thuis, een etentje bij Aniline met vrienden van het middelbaar, een
etentje bij Blanche en Artoo, we bleven een keertje eten bij Merlots mama, ik
moest twee keer laat werken, en Merlot drie keer. Heel leuk allemaal (behalve
dat werken), maar op die manier zie ik mijn keuken dus niet, hé! Een beetje
lastig als je een foodblog hebt.
Maar dankzij de Happy Challenge leer ik
om dingen positief te bekijken. Ik was misschien vaak weg, maar ik was ook af
en toe thuis. En toen hé, toen maakte ik dit!
Pasta met bloemkool, kruidenkaas en gerookte
zalm – Een soort van dit, maar dan... vetter. Ahum.
Puree met worteltjes en erwtjes en
veggie schnitzel (veggie) – Om één of
andere reden had ik al een tijdje zin in worteltjes en erwtjes (of peekes en ertjes zoals het in mijn hoofd
klinkt). Ik profiteerde ervan om eens een veggie vervangproduct uit te
testen. Wanneer ik vegetarisch kook, gebruik ik meestal gewoon massa’s
groentjes en geen vleesvervangers. Maar het gamma is tegenwoordig zo uitgebreid
dat ik toch wat benieuwd werd. Het was niet slecht, maar ook geen topper.
Witloof-appeltjescurry met pompelmoes –
De ontdekking van deze week: dit is nóg lekkerder met partjes pompelmoes erbij
als afwerking! Ik had deze keer geen zin in bulgur en at er gewoon een speltcracker
bij. Gaat ook perfect!
Pasta met witloof en hesp – Ik had zin
in de combinatie van witloof en hesp, maar niet in de calorieën van de
klassieke witloofrolletjes. Deze pasta was een lekker licht alternatief.
Broccolipuree met vis en gerookte ham (no carbs) – Eén van m’n voornemens aan het begin van dit jaar was
om af en toe te koken zonder koolhydraten. Ik dacht eerlijk gezegd stiekem een
beetje dat ik niet zou vol zitten met een gerechtje zonder carbs, maar een hele broccoli voor twee blijkt dat wel voor mekaar
te krijgen.
Rostipatatjes met zoete kip en groene
groentjes – De kip maakte ik volgens een receptje van Pascale Naessens. Ze was
net zo lekker als zij omschrijft in haar boek Puur genieten 2.
Pasta carbonara met veggie spekreepjes (veggie) – Sinds kort hebben we in onze
stad ook een Albert Heijn. Af en toe ga ik er eens op ontdekkingstocht, op zoek
naar producten die ik ‘mijn’ Colruyt niet tegenkom. Deze keer maakten
vegetarische spekreepjes deel uit van de buit. Merlot stond er een beetje
sceptisch tegenover (‘carbonara met geen-echt-spek is géén carbonara’), maar
draaide meteen bij. De structuur van het veggie spek is anders, maar de smaak
is praktisch exact hetzelfde. Vreemd hoe ze die smaak zo kunnen
nabootsen.
Reacties
Een reactie posten