Op 5 maart beginnen de Dagen Zonder
Vlees. Vorig jaar laste ik enkele vlees- en visdagen in, maar dit jaar ga ik
volledig veggie. Ik mag dus nog eventjes vlees op het menu zetten en ben alvast
aan het bedenken wat ik zeker nog wil maken in de laatste dagen vóór het veggie
tijdperk aanbreekt. Doe jij dit jaar ook mee met DZV? Dan zijn dit alvast vijf receptideetjes
met vlees die de moeite waard zijn om te maken nu het nog kan!
Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in ...
Reacties
Een reactie posten