Doorgaan naar hoofdcontent

aMuse Rouge deelt een Smartmat-recept: tofu ‘n’ chips met remouladesaus

Samen met mijn vriend heb ik drie Smartmat-recepten getest. Gisteren kon je mijn verslag daarover al lezen. Vandaag deel ik met jullie onze favoriet. Ik neem de ingrediënten, hoeveelheden en het recept letterlijk over van het papier dat ik kreeg van Smartmat. Al geef ik – cursief – enkele kleine suggesties over wat ik zou aanpassen.


Wat heb je nodig (2 personen)?

Dit kregen wij van Smartmat
  • 500 g aardappelen
  • 300 g rodekool (Dit bleek voor ons iets te veel, 250 g is al ruim voldoende.)
  • ½ krop eikenbladsla (Ook dit vonden wij iets te veel. Ik denk dat we ongeveer ¼ krop namen, al hangt alles natuurlijk af van de grootte van je krop.)
  • 50 g rode ui, ½-1 stuk
  • 1 potje Griekse yoghurt, 200 g
  • 1 pakje tofu natuur, 250 g
  • 3 el polenta, 50 g
  • 1 pot augurken augurken, 350 g (Dit waren zo van die grote zoetzure augurken.)
Dit moesten wij zelf in huis hebben
  • 1 ½ el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl sojasaus (Dit zou ik nooit bewust weglaten, maar ik vergat domweg het te gebruiken. Ik vraag me wel af of Smartmat hier de zoete of zoute variant mee bedoelt. Ik vermoed de zoute, aangezien die het meest ‘standaard’ is.)
  • 3 el maïzena
  • 1 snuifje chilipoeder (Dit hadden wij niet in huis, maar ik gebruikte chilivlokken in de plaats.)
  • 1 snuifje paprikapoeder
  • 1 el neutrale olie
  • 1 tl vloeibare honing
  • 1 snuifje cayennepeper
Wat moet je doen?

1. Aardappelen: Verwarm de oven voor op 250°. Halveer 500 g aardappelen en leg deze op een bakplaat. Besprenkel en bestrooi met 1 el olijfolie, 1/2 tl zout en 1 snuifje zwarte peper. Bak de aardappelen in het bovenste gedeelte van de oven gedurende 30 minuten.

Ik vind het woord ‘halveer’ verkeerd gekozen. Het is vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat je stukjes aardappel allemaal dezelfde grootte hebben. Anders zijn ze uiteraard niet allemaal tegelijk gaar. Ik legde de aardappelen in een ovenschotel en bakte ze in het midden van de oven. Smartmat specifieert niet of je de hetelucht moet aanzetten. Ik koos ervoor om dat wel te doen. Ga na 20-25 minuutjes dan wel zeker al eens kijken naar je patatjes. Afhankelijk van hoe groot je ze hebt gesneden, zijn ze dan al klaar.

2. Salade: Spoel en versnijd 300 g rodekool en 1/2 krop eikenbladsla. Snijd 50 g rode ui (1/2-1 stuk) in dunne halve manen. Meng de groenten in een kom en breng op smaak met 1/2 el olijfolie, 1 el witte wijnazijn, 1 snuifje zout en 1 snuifje zwarte peper.

Zoals gezegd, namen wij dus wat minder rodekool en minder sla. Ik begon met de rodekool en de ui, en liet die alvast ‘trekken’ terwijl de patatjes in de oven stonden. De sla deed ik er pas op het allerlaatste bij, anders wordt die slap. Ik ontdekte de volgende dag – toen ik de restjes van de rodekool opat – dat dit met een beetje honing erbij nog lekkerder wordt.

3. Paneren: Neem twee kommen. Meng 1/4 potje Griekse yoghurt (50 g) met 1 tl sojasaus in de ene kom en meng 3 el polenta (50 g), 1 ½ el maïzena, 1 snuifje chilipoeder, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje zout en 1 snuifje cayennepeper in de andere kom. Snijd 1 pakje tofu natuur (250 g) in ½ cm brede plakjes. Haal de tofuplakjes eerst door de yoghurt en vervolgens door het polentamengsel.

4. Verhit 1 el neutrale olie in een pan en bak de tofustukjes op middelhoog vuur gedurende 3 min. per zijde.

5. Remouladesaus: Hak 1/3 potje augurken (120 g) fijn en meng deze met ¾ potje Griekse yoghrt (150 g), 1 tl honing, 1 snuifje zout en 1 snuifje zwarte peper in een kom.

6. Serveer de tofustukjes met de aardappelen, de remouladesaus, de salade en met de rest van de augurken.

Ik sneed alle augurken fijn en deed ze allemaal in de remouladesaus.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.