Woensdag:
pasta met verse tomatensaus
Vorig jaar nam ik een valse start met
DZV omdat ik er te laat achterkwam dat de Dagen Zonder Vlees al waren begonnen.
Ik had dus nog enkele gerechtjes met vlees gepland. Dit jaar zou ik me daaraan echter
niet meer laten vangen. Dit jaar was ik klaar voor DZV! Ik maakte een superlekkere pasta
met verse tomatensaus en m’n liefje maakte supermooie foto’s van de pasta…
zonder SD-kaart in z’n fototoestel. *ween*
Donderdag: pasta met prei en paddenstoelen
Prei en paddenstoelen werken
wonderbaarlijk goed samen. Je moet het eens proberen op basis van één van deze recepten, waarbij je dan begint met de prei te wassen, in ringen te snijden en
te bakken. Daarna kan je gewoon het recept verder volgen.
Vrijdag: preisoep met mierikswortel – spaghettitaart –
kopjescake
Tijd voor de maandelijkse Ladies’ Night met Ettie en Ecarlate, altijd één van m’n favoriete avonden van de maand. Gelukkig vinden mijn vriendinnetjes het absoluut niet erg wanneer vlees ver te zoeken is.
Van de superlekkere spaghettitaart vrààg ik niet eens of je het recept wil. Ik zeg je gewoon: je wil dit recept.
Ik houd veel minder van bakken dan van koken. Ik dacht er me gemakkelijk van af te maken met een maak-je-eigen-dessert-project. Ik weet niet hoe dat bij jou zit, maar de cakes in a mug vliegen mij rond de oren op Pinterest, blogs en in tijdschriften. Iedereen lijkt er even enthousiast over te zijn. Het klinkt ook veelbelovend: instant (chocolate) gratification. Ik ben hier om te zeggen: kopjescake maken is leuker dan kopjescake eten. En dat vind ik heel jammer, want hoe leuk klinkt de naam ‘kopjescake’? Helaas heeft het echt geen aangename structuur, is het ontzettend droog en valt het als een baksteen op je maag. De calorieën absoluut niet waard.
Instagram-foto
Zondag: veggie zuiderse stamppot met gepocheerde eitjes
Door het bizar mooie weer besloten
Merlot en ik om er een dagje Antwerpen van te maken. We aten ’s middags bij Wok
A Way. Ontzettende aanrader, al vond ik het een klein beetje jammer dat ze maar
één veggie wokgerechtje hadden. Gelukkig was dat wel ontzettend lekker. We aten
’s middags pas om 15 uur. Daarom hadden we ’s avonds niet veel honger en hebben
we uiteindelijk gewoon wat Turks brood met beleg gegeten (ik met een eitje).
Zondag: veggie zuiderse stamppot met gepocheerde eitjes
Soms ontstaat een topgerecht door een vreemde
samenloop van omstandigheden. Het verhaal achter deze stamppot deel ik samen
met het recept. Houd m’n blogje maar goed in de gaten, want van dit gerecht wordt iedereen gegarandeerd enthousiast.
Dit moment… zalig!
Reacties
Een reactie posten