Doorgaan naar hoofdcontent

DZV week 1: aMuse Rouge neemt alweer een valse start

Woensdag: pasta met verse tomatensaus

Vorig jaar nam ik een valse start met DZV omdat ik er te laat achterkwam dat de Dagen Zonder Vlees al waren begonnen. Ik had dus nog enkele gerechtjes met vlees gepland. Dit jaar zou ik me daaraan echter niet meer laten vangen. Dit jaar was ik klaar voor DZV! Ik maakte een superlekkere pasta met verse tomatensaus en m’n liefje maakte supermooie foto’s van de pasta… zonder SD-kaart in z’n fototoestel. *ween*

Donderdag: pasta met prei en paddenstoelen


Prei en paddenstoelen werken wonderbaarlijk goed samen. Je moet het eens proberen op basis van één van deze recepten, waarbij je dan begint met de prei te wassen, in ringen te snijden en te bakken. Daarna kan je gewoon het recept verder volgen.

Vrijdag: preisoep met mierikswortel – spaghettitaart – kopjescake


Tijd voor de maandelijkse Ladies’ Night met Ettie en Ecarlate, altijd één van m’n favoriete avonden van de maand. Gelukkig vinden mijn vriendinnetjes het absoluut niet erg wanneer vlees ver te zoeken is.


Van de superlekkere spaghettitaart vrààg ik niet eens of je het recept wil. Ik zeg je gewoon: je wil dit recept.


Ik houd veel minder van bakken dan van koken. Ik dacht er me gemakkelijk van af te maken met een maak-je-eigen-dessert-project. Ik weet niet hoe dat bij jou zit, maar de cakes in a mug vliegen mij rond de oren op Pinterest, blogs en in tijdschriften. Iedereen lijkt er even enthousiast over te zijn. Het klinkt ook veelbelovend: instant (chocolate) gratification. Ik ben hier om te zeggen: kopjescake maken is leuker dan kopjescake eten. En dat vind ik heel jammer, want hoe leuk klinkt de naam ‘kopjescake’? Helaas heeft het echt geen aangename structuur, is het ontzettend droog en valt het als een baksteen op je maag. De calorieën absoluut niet waard.

Zaterdag: veggie wok (Wok A Way)

Instagram-foto

Door het bizar mooie weer besloten Merlot en ik om er een dagje Antwerpen van te maken. We aten ’s middags bij Wok A Way. Ontzettende aanrader, al vond ik het een klein beetje jammer dat ze maar één veggie wokgerechtje hadden. Gelukkig was dat wel ontzettend lekker. We aten ’s middags pas om 15 uur. Daarom hadden we ’s avonds niet veel honger en hebben we uiteindelijk gewoon wat Turks brood met beleg gegeten (ik met een eitje).

Zondag: veggie zuiderse stamppot met gepocheerde eitjes


Soms ontstaat een topgerecht door een vreemde samenloop van omstandigheden. Het verhaal achter deze stamppot deel ik samen met het recept. Houd m’n blogje maar goed in de gaten, want van dit gerecht wordt iedereen gegarandeerd enthousiast.


 Dit moment… zalig!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…