Doorgaan naar hoofdcontent

DZV week 1: aMuse Rouge neemt alweer een valse start

Woensdag: pasta met verse tomatensaus

Vorig jaar nam ik een valse start met DZV omdat ik er te laat achterkwam dat de Dagen Zonder Vlees al waren begonnen. Ik had dus nog enkele gerechtjes met vlees gepland. Dit jaar zou ik me daaraan echter niet meer laten vangen. Dit jaar was ik klaar voor DZV! Ik maakte een superlekkere pasta met verse tomatensaus en m’n liefje maakte supermooie foto’s van de pasta… zonder SD-kaart in z’n fototoestel. *ween*

Donderdag: pasta met prei en paddenstoelen


Prei en paddenstoelen werken wonderbaarlijk goed samen. Je moet het eens proberen op basis van één van deze recepten, waarbij je dan begint met de prei te wassen, in ringen te snijden en te bakken. Daarna kan je gewoon het recept verder volgen.

Vrijdag: preisoep met mierikswortel – spaghettitaart – kopjescake


Tijd voor de maandelijkse Ladies’ Night met Ettie en Ecarlate, altijd één van m’n favoriete avonden van de maand. Gelukkig vinden mijn vriendinnetjes het absoluut niet erg wanneer vlees ver te zoeken is.


Van de superlekkere spaghettitaart vrààg ik niet eens of je het recept wil. Ik zeg je gewoon: je wil dit recept.


Ik houd veel minder van bakken dan van koken. Ik dacht er me gemakkelijk van af te maken met een maak-je-eigen-dessert-project. Ik weet niet hoe dat bij jou zit, maar de cakes in a mug vliegen mij rond de oren op Pinterest, blogs en in tijdschriften. Iedereen lijkt er even enthousiast over te zijn. Het klinkt ook veelbelovend: instant (chocolate) gratification. Ik ben hier om te zeggen: kopjescake maken is leuker dan kopjescake eten. En dat vind ik heel jammer, want hoe leuk klinkt de naam ‘kopjescake’? Helaas heeft het echt geen aangename structuur, is het ontzettend droog en valt het als een baksteen op je maag. De calorieën absoluut niet waard.

Zaterdag: veggie wok (Wok A Way)

Instagram-foto

Door het bizar mooie weer besloten Merlot en ik om er een dagje Antwerpen van te maken. We aten ’s middags bij Wok A Way. Ontzettende aanrader, al vond ik het een klein beetje jammer dat ze maar één veggie wokgerechtje hadden. Gelukkig was dat wel ontzettend lekker. We aten ’s middags pas om 15 uur. Daarom hadden we ’s avonds niet veel honger en hebben we uiteindelijk gewoon wat Turks brood met beleg gegeten (ik met een eitje).

Zondag: veggie zuiderse stamppot met gepocheerde eitjes


Soms ontstaat een topgerecht door een vreemde samenloop van omstandigheden. Het verhaal achter deze stamppot deel ik samen met het recept. Houd m’n blogje maar goed in de gaten, want van dit gerecht wordt iedereen gegarandeerd enthousiast.


 Dit moment… zalig!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.