Doorgaan naar hoofdcontent

DZV week 2: aMuse Rouge en de overdosis tomaat-mozzarella

Nu ja, ik geef toe dat je eigenlijk nooit té vaak tomaat en mozzarella kan eten, maar je kan het wél héél vaak eten. Dat heb ik de afgelopen week gedaan. Onder de foto’s leg ik uit hoe dat kwam. Het was namelijk niet altijd mijn ‘schuld’.

Maandag: veggie lasagne (niet zelfgemaakt)


Vanwege een ‘evenement’ op het werk, hadden mijn bazen voor ’s middags een Italiaans buffet besteld. Daar was zo veel van over dat ik restjes meekreeg naar huis. Deze veggie lasagne zag er tegen ’s avonds niet meer uit (als lasagne), maar hij was best wel lekker.

Dinsdag: soja-balsamicogroentjes (Slim Concept-recept)


Op dinsdag ging ik bij m’n schoonmoeder koken voor Slim Concept. Het receptje postte ik vorige week al. Omwille van de Dagen Zonder Vlees at ikzelf uiteraard alleen de groentjes, eerlijk waar.

Woensdag: tomaat-mozzarella


 And so it began… Merlot moest ’s avonds onverwachts gaan werken in Den Draaiboom. De lasagne die ik wilde maken, verschoof dus naar de volgende dag en ik flanste voor mezelf een lekkere tomaat-mozzarellasalade in elkaar. Lekker snel, lekker makkelijk en gewoon lékker!

Donderdag: lasagne met pompoen en appel


Een aangepast receptje van de Appie (of moet je Albert Heijn zeggen als je niet van Nederland bent?) Ik was grote fan, maar toen ik Merlot zijn appeltjes tussen de lasagne uit zag vissen, bedacht ik me dat ik misschien toch maar eens wat minder vaak fruit in hoofdgerechten moet verstoppen. Hij heeft zijn appelstukjes wel als nagerechtje opgegeten, de lieverd.

Vrijdag: tomaat-mozzarella met avocado en aardbeien


Vrijdag is bij ons boodschappendag. Aangezien Merlot die avond alweer moest werken kon ik echt kiezen waarin ik zin had. Dat bleek avocado te zijn. En wat past goed bij avocado? Juist ja… No carb nommings!

Zaterdag: tomaat-mozzarella met gegrilde groenten en sla

Instagram-foto

Op zaterdag ging ik een hele dag bakken voor m’n verjaardagsfeestje. Ik deed dat bij Myrtille en Fandango omdat zij een veel grotere oven hebben dan wij. Die avond maakte ik als bedankje avondeten voor iedereen met wat ik in m’n schoonmoeders ijskast vond. En dat bleken tomaten en mozzarella te zijn. Met een verdwaalde aubergine, courgette en een zakje veldsla maakte ik er toch weer een beetje iets anders van dan ik op woensdag en vrijdag al had gegeten. Het was heel lekker, maar zo kan ik dus geen nieuwe receptjes voor m’n blog uitproberen, hé! #bloggerproblems

Zondag: High Tea-hapjes


Op zondagnamiddag gaf ik een High Tea-feestje voor m’n verjaardag. Ik had zoveel (te veel) lekkers voorzien dat we daarna zelfs niet meer aan avondeten kónden denken. Ik ga nog een aparte blogpost maken over m’n verjaardag, maar op de foto hierboven zien jullie alvast een sneak preview.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri