Doorgaan naar hoofdcontent

DZV week 2: aMuse Rouge en de overdosis tomaat-mozzarella

Nu ja, ik geef toe dat je eigenlijk nooit té vaak tomaat en mozzarella kan eten, maar je kan het wél héél vaak eten. Dat heb ik de afgelopen week gedaan. Onder de foto’s leg ik uit hoe dat kwam. Het was namelijk niet altijd mijn ‘schuld’.

Maandag: veggie lasagne (niet zelfgemaakt)


Vanwege een ‘evenement’ op het werk, hadden mijn bazen voor ’s middags een Italiaans buffet besteld. Daar was zo veel van over dat ik restjes meekreeg naar huis. Deze veggie lasagne zag er tegen ’s avonds niet meer uit (als lasagne), maar hij was best wel lekker.

Dinsdag: soja-balsamicogroentjes (Slim Concept-recept)


Op dinsdag ging ik bij m’n schoonmoeder koken voor Slim Concept. Het receptje postte ik vorige week al. Omwille van de Dagen Zonder Vlees at ikzelf uiteraard alleen de groentjes, eerlijk waar.

Woensdag: tomaat-mozzarella


 And so it began… Merlot moest ’s avonds onverwachts gaan werken in Den Draaiboom. De lasagne die ik wilde maken, verschoof dus naar de volgende dag en ik flanste voor mezelf een lekkere tomaat-mozzarellasalade in elkaar. Lekker snel, lekker makkelijk en gewoon lékker!

Donderdag: lasagne met pompoen en appel


Een aangepast receptje van de Appie (of moet je Albert Heijn zeggen als je niet van Nederland bent?) Ik was grote fan, maar toen ik Merlot zijn appeltjes tussen de lasagne uit zag vissen, bedacht ik me dat ik misschien toch maar eens wat minder vaak fruit in hoofdgerechten moet verstoppen. Hij heeft zijn appelstukjes wel als nagerechtje opgegeten, de lieverd.

Vrijdag: tomaat-mozzarella met avocado en aardbeien


Vrijdag is bij ons boodschappendag. Aangezien Merlot die avond alweer moest werken kon ik echt kiezen waarin ik zin had. Dat bleek avocado te zijn. En wat past goed bij avocado? Juist ja… No carb nommings!

Zaterdag: tomaat-mozzarella met gegrilde groenten en sla

Instagram-foto

Op zaterdag ging ik een hele dag bakken voor m’n verjaardagsfeestje. Ik deed dat bij Myrtille en Fandango omdat zij een veel grotere oven hebben dan wij. Die avond maakte ik als bedankje avondeten voor iedereen met wat ik in m’n schoonmoeders ijskast vond. En dat bleken tomaten en mozzarella te zijn. Met een verdwaalde aubergine, courgette en een zakje veldsla maakte ik er toch weer een beetje iets anders van dan ik op woensdag en vrijdag al had gegeten. Het was heel lekker, maar zo kan ik dus geen nieuwe receptjes voor m’n blog uitproberen, hé! #bloggerproblems

Zondag: High Tea-hapjes


Op zondagnamiddag gaf ik een High Tea-feestje voor m’n verjaardag. Ik had zoveel (te veel) lekkers voorzien dat we daarna zelfs niet meer aan avondeten kónden denken. Ik ga nog een aparte blogpost maken over m’n verjaardag, maar op de foto hierboven zien jullie alvast een sneak preview.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.