Doorgaan naar hoofdcontent

DZV week 3: aMuse Rouge kent geen gado gado-grenzen

Ik schaam mij een beetje om te moeten toegeven dat ik deze week drie keer gado gado at. Dat is maar liefst zes keer gado!

In 2008 maakte Merlot een reis van drie weken naar Indonesië. Ik had hem wel al eens iets horen vertellen over het typisch Indonesische gerecht, maar had het zelf nog nooit gegeten. Toen ik het in het begin van de week in het shoppingcenter op de kaart zag staan bij de vegetarische gerechten, wist ik dan ook meteen wat ik zou bestellen. Het was de GODDELIJKE start van een obsessie…

Maandag: gado gado (niet zelfgemaakt) + zielig verjaardagsmaal

Instagram-foto

Op maandag 17 maart was ik jarig! Om dat te vieren, had ik een dagje vrijaf genomen en gingen Merlot en ik een dagje shoppen in Wijnegem shoppingcenter. Daar at ik ’s middags deze goddelijke gado gado, die ik héél snel eens wilde proberen na te maken. De internetjacht op gado gado-recepten was geopend!


’s Avonds moest Merlot echter werken in het restaurant, wat betekent dat ik die avond alleen iets voor mezelf moest klaarmaken. En waar had ik – héél bizar – zin in? In tomatensoep van Knorr. Ik heb die soep al jàren niet meer gegeten. En nu, op mijn verjaardag, had ik plots zin in soep uit blik. Een klein beetje heel zielig, maar Merlot trok me mee naar de supermarkt in het shoppingcenter. Als ik zin had in die soep, moest ik die simpelweg halen, zei hij. Hij had uiteraard gelijk. Ik maakte er een broodje met ei, mozzarella en zongedroogde tomaatjes bij. Zielig of niet, het heeft gesmaakt.

Dinsdag: gegratineerde portobello’s met polenta (Smartmat)


Op dinsdag, woensdag en donderdag maakte ik Smartmat-maaltijden. Hoe die bevielen, vertel ik morgen in een review.

Woensdag: Mexicaanse tacoschotel met tomatensalsa (Smartmat)


Donderdag: tofu ‘n’ chips met remouladesaus (Smartmat)


Vrijdag: zoetzuur witloof met sojagehakt en bulgur


Witloof is denk ik één van m’n favoriete groenten. Ze is zo veelzijdig, en nog Belgisch ook! Zonde dat veel mensen witloof steeds op dezelfde manier klaarmaken (met hesp, kaassaus en puree). Dit recept is zó’n goed voorbeeld van hoe lekker witloof ook op een andere manier kan zijn dat het haast een misdrijf zou zijn om het niet te delen. Binnenkort op de blog!

Zaterdag: gado gado


Ik heb een hele week gezocht naar gado gado-recepten, op het internet en in m’n kookboeken, en heb uiteindelijk verschillende recepten samengevoegd en er mijn eigen stempel op gedrukt. Mijn gado gado was echt waar minstens even goddelijk als die in het shoppingcenter. Ik wil jullie mijn recept dan ook zeker niet onthouden. Houd m’n blogje in de gaten!

Zondag: gado gado


Ik schaam me een beetje, maar eigenlijk niet. Een nieuwe obsessie is geboren. Dit gerecht kan absoluut wedijveren met mijn Parmigiana di Melanzane om de titel van beste veggie gerecht!

Reacties

  1. hmmm, herkenbaar! Ik heb ook gado-gado weken, waar in ik er verslaafd aan lijk. Tot het weer wat op de achtergrond komt en het weken duurt eer ik er nog's aan denk.... Bij deze: volgende week maak ik ook nog's gado gado :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat het bij mij vanaf nu ook regelmatig op tafel komt! Volgende week woensdag (normaal) staat mijn receptje gepland. Ik ben heel benieuwd hoe jij jouw gado gado maakt! Misschien kunnen we nog van elkaar leren. :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.