Ik schaam mij een beetje om te moeten toegeven dat ik deze week drie keer gado gado at. Dat is maar liefst zes keer gado!
In
2008 maakte Merlot een reis van drie weken naar Indonesië. Ik had hem wel al
eens iets horen vertellen over het typisch Indonesische gerecht, maar had het
zelf nog nooit gegeten. Toen ik het in het begin van de week in het shoppingcenter op de
kaart zag staan bij de vegetarische gerechten, wist ik dan ook meteen wat ik
zou bestellen. Het was de GODDELIJKE start van een obsessie…
Maandag:
gado gado (niet zelfgemaakt) + zielig verjaardagsmaal
Instagram-foto
Op maandag 17 maart was ik jarig! Om dat
te vieren, had ik een dagje vrijaf genomen en gingen Merlot en ik een dagje
shoppen in Wijnegem shoppingcenter. Daar at ik ’s middags deze goddelijke gado
gado, die ik héél snel eens wilde proberen na te maken. De internetjacht op
gado gado-recepten was geopend!
’s Avonds moest Merlot echter werken in
het restaurant, wat betekent dat ik die avond alleen iets voor mezelf moest
klaarmaken. En waar had ik – héél bizar – zin in? In tomatensoep van Knorr. Ik
heb die soep al jàren niet meer gegeten. En nu, op mijn verjaardag, had ik plots
zin in soep uit blik. Een klein beetje heel zielig, maar Merlot trok me
mee naar de supermarkt in het shoppingcenter. Als ik zin had in die soep, moest
ik die simpelweg halen, zei hij. Hij had uiteraard gelijk. Ik maakte er een
broodje met ei, mozzarella en zongedroogde tomaatjes bij. Zielig of niet, het
heeft gesmaakt.
Dinsdag: gegratineerde portobello’s met polenta (Smartmat)
Op dinsdag, woensdag en donderdag maakte
ik Smartmat-maaltijden. Hoe die bevielen, vertel ik morgen in een review.
Woensdag: Mexicaanse tacoschotel met tomatensalsa
(Smartmat)
Donderdag: tofu ‘n’ chips met remouladesaus (Smartmat)
Vrijdag: zoetzuur witloof met sojagehakt en bulgur
Witloof is denk ik één van m’n favoriete
groenten. Ze is zo veelzijdig, en nog Belgisch ook! Zonde dat veel mensen witloof steeds op
dezelfde manier klaarmaken (met hesp, kaassaus en puree). Dit recept is zó’n
goed voorbeeld van hoe lekker witloof ook op een andere manier kan zijn dat het haast een misdrijf
zou zijn om het niet te delen. Binnenkort op de blog!
Zaterdag: gado gado
Ik heb een hele week gezocht naar gado
gado-recepten, op het internet en in m’n kookboeken, en heb uiteindelijk
verschillende recepten samengevoegd en er mijn eigen stempel op gedrukt. Mijn
gado gado was echt waar minstens even goddelijk als die in het shoppingcenter. Ik
wil jullie mijn recept dan ook zeker niet onthouden. Houd m’n blogje in de
gaten!
Zondag: gado gado
Ik schaam me een beetje, maar
eigenlijk niet. Een nieuwe obsessie is geboren. Dit gerecht kan absoluut
wedijveren met mijn Parmigiana di Melanzane om de titel van beste veggie gerecht!
hmmm, herkenbaar! Ik heb ook gado-gado weken, waar in ik er verslaafd aan lijk. Tot het weer wat op de achtergrond komt en het weken duurt eer ik er nog's aan denk.... Bij deze: volgende week maak ik ook nog's gado gado :-)
BeantwoordenVerwijderenIk denk dat het bij mij vanaf nu ook regelmatig op tafel komt! Volgende week woensdag (normaal) staat mijn receptje gepland. Ik ben heel benieuwd hoe jij jouw gado gado maakt! Misschien kunnen we nog van elkaar leren. :-)
Verwijderen