Doorgaan naar hoofdcontent

DZV week 3: aMuse Rouge kent geen gado gado-grenzen

Ik schaam mij een beetje om te moeten toegeven dat ik deze week drie keer gado gado at. Dat is maar liefst zes keer gado!

In 2008 maakte Merlot een reis van drie weken naar Indonesië. Ik had hem wel al eens iets horen vertellen over het typisch Indonesische gerecht, maar had het zelf nog nooit gegeten. Toen ik het in het begin van de week in het shoppingcenter op de kaart zag staan bij de vegetarische gerechten, wist ik dan ook meteen wat ik zou bestellen. Het was de GODDELIJKE start van een obsessie…

Maandag: gado gado (niet zelfgemaakt) + zielig verjaardagsmaal

Instagram-foto

Op maandag 17 maart was ik jarig! Om dat te vieren, had ik een dagje vrijaf genomen en gingen Merlot en ik een dagje shoppen in Wijnegem shoppingcenter. Daar at ik ’s middags deze goddelijke gado gado, die ik héél snel eens wilde proberen na te maken. De internetjacht op gado gado-recepten was geopend!


’s Avonds moest Merlot echter werken in het restaurant, wat betekent dat ik die avond alleen iets voor mezelf moest klaarmaken. En waar had ik – héél bizar – zin in? In tomatensoep van Knorr. Ik heb die soep al jàren niet meer gegeten. En nu, op mijn verjaardag, had ik plots zin in soep uit blik. Een klein beetje heel zielig, maar Merlot trok me mee naar de supermarkt in het shoppingcenter. Als ik zin had in die soep, moest ik die simpelweg halen, zei hij. Hij had uiteraard gelijk. Ik maakte er een broodje met ei, mozzarella en zongedroogde tomaatjes bij. Zielig of niet, het heeft gesmaakt.

Dinsdag: gegratineerde portobello’s met polenta (Smartmat)


Op dinsdag, woensdag en donderdag maakte ik Smartmat-maaltijden. Hoe die bevielen, vertel ik morgen in een review.

Woensdag: Mexicaanse tacoschotel met tomatensalsa (Smartmat)


Donderdag: tofu ‘n’ chips met remouladesaus (Smartmat)


Vrijdag: zoetzuur witloof met sojagehakt en bulgur


Witloof is denk ik één van m’n favoriete groenten. Ze is zo veelzijdig, en nog Belgisch ook! Zonde dat veel mensen witloof steeds op dezelfde manier klaarmaken (met hesp, kaassaus en puree). Dit recept is zó’n goed voorbeeld van hoe lekker witloof ook op een andere manier kan zijn dat het haast een misdrijf zou zijn om het niet te delen. Binnenkort op de blog!

Zaterdag: gado gado


Ik heb een hele week gezocht naar gado gado-recepten, op het internet en in m’n kookboeken, en heb uiteindelijk verschillende recepten samengevoegd en er mijn eigen stempel op gedrukt. Mijn gado gado was echt waar minstens even goddelijk als die in het shoppingcenter. Ik wil jullie mijn recept dan ook zeker niet onthouden. Houd m’n blogje in de gaten!

Zondag: gado gado


Ik schaam me een beetje, maar eigenlijk niet. Een nieuwe obsessie is geboren. Dit gerecht kan absoluut wedijveren met mijn Parmigiana di Melanzane om de titel van beste veggie gerecht!

Reacties

  1. hmmm, herkenbaar! Ik heb ook gado-gado weken, waar in ik er verslaafd aan lijk. Tot het weer wat op de achtergrond komt en het weken duurt eer ik er nog's aan denk.... Bij deze: volgende week maak ik ook nog's gado gado :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat het bij mij vanaf nu ook regelmatig op tafel komt! Volgende week woensdag (normaal) staat mijn receptje gepland. Ik ben heel benieuwd hoe jij jouw gado gado maakt! Misschien kunnen we nog van elkaar leren. :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri