Doorgaan naar hoofdcontent

DZV week 4: aMuse Rouge g(ad)oes on

Zijn jullie al vergeten dat gado gado in mijn vorige weekmenu ook al drie keer voorbijkwam? Neen? Oeps! Dan moet ik eventjes uitleggen hoe het komt dat dit weekmenu alweer begint met deze Indonesische yummyness, want ik heb een heel geldig excuus.

Twee maandagen geleden at ik voor de eerste keer gado gado. Dat was in Wijnegem shoppingcenter. Ik vond het zo lekker dat ik besliste om het dat weekend na te maken. Ik had alles al in huis gehaald toen bleek dat Merlot een heel weekend moest werken en dus niet thuis at. Aangezien ik mijn zinnen echt op gado gado had gezet, besloot ik het toch te maken voor mezelf.

De hoeveelheden die ik had voorzien, waren echter voor twee keer twee personen. Daardoor zagen jullie het in het vorige weekmenu al voorbijkomen op zaterdag en zondag (toen ik er in m’n eentje van heb gegeten) en was er de maandag daarna (de eerste dag van dit weekmenu) nog over voor Merlot en mij.

Aan eten weggooien doe ik niet mee, zeker niet wanneer het zo lekker is!

Maandag: gado gado


 Het gerecht is nu ook officieel goedgekeurd door Merlot. En hij at het zelfs al in Indonesië zelf! Het recept komt woensdag online, want ik weet dat sommigen erop zitten te wachten.

Dinsdag: groentelasagne (no carb)


Deze groentelasagne ziet er amper nog uit als een lasagne, maar hij was wel heel lekker. Ik vermoed dat ik de saus te lopend heb gemaakt en de groenten die de pastavellen vervangen te dun heb gesneden. Dit recept moet dus nog getweakt worden voor ik het kan posten, want ik wil dat het er echt uitziet als een lasagne, met mooie groentelaagjes. Wordt zeker nog vervolgd.

Woensdag: brood met avocado en zongedroogde tomaatjes

Instagram-foto

Op woensdag moest Merlot weer werken in het restaurant. Dan neem ik vaak mijn toevlucht tot healthy fastfood. Deze keer ging ik voor een stuk Marokkaans brood dat nog in onze diepvries zat, met geprakte avocado en zongedroogde tomaatjes. Een beetje dit, maar dan anders.

Donderdag: pasta met bloemkool en geroosterde paprika


Dit komt niet vaak voor, ik denk zelfs dat het nog nooit is gebeurd, maar: dit was níet lekker. Bloemkool is lekker, geroosterde paprika is lekker, maar bloemkool met geroosterde paprika… dat probeer je geen twee keer (vonden wij)!

Vrijdag: spinaziequiche


Dit stukje quiche ziet eruit als een hartje en ik hartje deze quiche! Dit receptje wordt weldra geblogd.

Zaterdag: vegan moussaka (niet zelfgemaakt)

Op zaterdag was het tijd voor het maandelijks etentje met vrienden uit het middelbaar. Deze keer ging het door bij Rubis. Zij eet sinds kort veganistisch, dus er stond een vegan moussaka op het menu. Ik ben vergeten een foto te maken, maar het eten was lekker en de avond heel gezellig. Hoewel ik veel bewondering heb voor mensen die volledig veganistisch eten, zou ik het (denk ik) niet kunnen om eitjes en melkproducten volledig achterwege te laten. Als er hier veganisten meelezen: tips zijn altijd welkom voor Rubis (en ook voor mij, omdat ik het gewoon interessant vind).


Zondag: avocado met tomaat en ei

Op zondag was ik alleen thuis en at ik een avocado, met tomaat, een hardgekookt eitje en zelfgemaakte cocktailsaus. Lekker makkelijk. Helaas heb ik niet aan een fotootje gedacht.

Hebben jullie trouwens gemerkt dat ik elke dag van maart – met uitzondering van de zondagen – heb geblogd? Het was een persoonlijke uitdaging en ik ben heel blij dat ze is gelukt. Een kleine hoera voor mezelf! Ik ga het proberen vol te houden, want ik vind het alleen maar heel leuk, en aan mijn blogstatistieken te zien jullie ook. Ik heb alvast veel plannen voor april. Op naar een nieuwe blogmaand!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.