Zijn jullie al vergeten dat gado gado in mijn
vorige weekmenu ook al drie keer voorbijkwam? Neen? Oeps! Dan moet ik
eventjes uitleggen hoe het komt dat dit weekmenu alweer begint met deze Indonesische
yummyness, want ik heb een heel geldig
excuus.
Twee maandagen geleden at ik voor de
eerste keer gado gado. Dat was in Wijnegem shoppingcenter. Ik vond het zo
lekker dat ik besliste om het dat weekend na te maken. Ik had alles al in huis
gehaald toen bleek dat Merlot een heel weekend moest werken en dus niet thuis at.
Aangezien ik mijn zinnen echt op gado gado had gezet, besloot ik het toch te
maken voor mezelf.
De hoeveelheden die ik had voorzien,
waren echter voor twee keer twee personen. Daardoor zagen jullie het in het
vorige weekmenu al voorbijkomen op zaterdag en zondag (toen ik er in m’n
eentje van heb gegeten) en was er de maandag daarna (de eerste dag van dit
weekmenu) nog over voor Merlot en mij.
Aan eten weggooien doe ik niet mee, zeker
niet wanneer het zo lekker is!
Maandag:
gado gado
Dinsdag: groentelasagne (no
carb)
Deze groentelasagne ziet er amper nog
uit als een lasagne, maar hij was wel heel lekker. Ik vermoed dat ik de saus te
lopend heb gemaakt en de groenten die de pastavellen vervangen te dun heb
gesneden. Dit recept moet dus nog getweakt
worden voor ik het kan posten, want ik wil dat het er echt uitziet als een
lasagne, met mooie groentelaagjes. Wordt zeker nog vervolgd.
Woensdag: brood met avocado en zongedroogde tomaatjes
Instagram-foto
Op woensdag moest Merlot weer werken in
het restaurant. Dan neem ik vaak mijn toevlucht tot healthy fastfood. Deze keer ging ik voor een stuk Marokkaans brood
dat nog in onze diepvries zat, met geprakte avocado en zongedroogde tomaatjes. Een
beetje dit, maar dan anders.
Donderdag: pasta met bloemkool en geroosterde paprika
Dit komt
niet vaak voor, ik denk zelfs dat het nog nooit is gebeurd, maar: dit was níet
lekker. Bloemkool is lekker, geroosterde paprika is lekker, maar bloemkool met
geroosterde paprika… dat probeer je geen twee keer (vonden wij)!
Vrijdag: spinaziequiche
Dit stukje quiche ziet eruit als een
hartje en ik hartje deze quiche! Dit receptje wordt weldra geblogd.
Zaterdag: vegan moussaka (niet zelfgemaakt)
Op zaterdag was het tijd voor het
maandelijks etentje met vrienden uit het middelbaar. Deze keer ging het door
bij Rubis. Zij eet sinds kort veganistisch, dus er stond een vegan moussaka op het menu. Ik ben
vergeten een foto te maken, maar het eten was lekker en de avond heel gezellig. Hoewel
ik veel bewondering heb voor mensen die volledig veganistisch eten, zou ik het (denk ik) niet kunnen om eitjes en melkproducten volledig achterwege te laten.
Als er hier veganisten meelezen: tips zijn altijd welkom voor Rubis (en ook
voor mij, omdat ik het gewoon interessant vind).
Zondag: avocado met tomaat en ei
Op zondag was ik alleen thuis en at ik
een avocado, met tomaat, een hardgekookt eitje en zelfgemaakte cocktailsaus.
Lekker makkelijk. Helaas heb ik niet aan een fotootje gedacht.
Hebben
jullie trouwens gemerkt dat ik elke dag van maart – met uitzondering van de
zondagen – heb geblogd? Het was een persoonlijke uitdaging en ik ben heel blij
dat ze is gelukt. Een kleine hoera voor mezelf! Ik ga het proberen vol te
houden, want ik vind het alleen maar heel leuk, en aan mijn blogstatistieken te
zien jullie ook. Ik heb alvast veel plannen voor april. Op naar een nieuwe
blogmaand!
Reacties
Een reactie posten