Doorgaan naar hoofdcontent

DZV week 4: aMuse Rouge g(ad)oes on

Zijn jullie al vergeten dat gado gado in mijn vorige weekmenu ook al drie keer voorbijkwam? Neen? Oeps! Dan moet ik eventjes uitleggen hoe het komt dat dit weekmenu alweer begint met deze Indonesische yummyness, want ik heb een heel geldig excuus.

Twee maandagen geleden at ik voor de eerste keer gado gado. Dat was in Wijnegem shoppingcenter. Ik vond het zo lekker dat ik besliste om het dat weekend na te maken. Ik had alles al in huis gehaald toen bleek dat Merlot een heel weekend moest werken en dus niet thuis at. Aangezien ik mijn zinnen echt op gado gado had gezet, besloot ik het toch te maken voor mezelf.

De hoeveelheden die ik had voorzien, waren echter voor twee keer twee personen. Daardoor zagen jullie het in het vorige weekmenu al voorbijkomen op zaterdag en zondag (toen ik er in m’n eentje van heb gegeten) en was er de maandag daarna (de eerste dag van dit weekmenu) nog over voor Merlot en mij.

Aan eten weggooien doe ik niet mee, zeker niet wanneer het zo lekker is!

Maandag: gado gado


 Het gerecht is nu ook officieel goedgekeurd door Merlot. En hij at het zelfs al in Indonesië zelf! Het recept komt woensdag online, want ik weet dat sommigen erop zitten te wachten.

Dinsdag: groentelasagne (no carb)


Deze groentelasagne ziet er amper nog uit als een lasagne, maar hij was wel heel lekker. Ik vermoed dat ik de saus te lopend heb gemaakt en de groenten die de pastavellen vervangen te dun heb gesneden. Dit recept moet dus nog getweakt worden voor ik het kan posten, want ik wil dat het er echt uitziet als een lasagne, met mooie groentelaagjes. Wordt zeker nog vervolgd.

Woensdag: brood met avocado en zongedroogde tomaatjes

Instagram-foto

Op woensdag moest Merlot weer werken in het restaurant. Dan neem ik vaak mijn toevlucht tot healthy fastfood. Deze keer ging ik voor een stuk Marokkaans brood dat nog in onze diepvries zat, met geprakte avocado en zongedroogde tomaatjes. Een beetje dit, maar dan anders.

Donderdag: pasta met bloemkool en geroosterde paprika


Dit komt niet vaak voor, ik denk zelfs dat het nog nooit is gebeurd, maar: dit was níet lekker. Bloemkool is lekker, geroosterde paprika is lekker, maar bloemkool met geroosterde paprika… dat probeer je geen twee keer (vonden wij)!

Vrijdag: spinaziequiche


Dit stukje quiche ziet eruit als een hartje en ik hartje deze quiche! Dit receptje wordt weldra geblogd.

Zaterdag: vegan moussaka (niet zelfgemaakt)

Op zaterdag was het tijd voor het maandelijks etentje met vrienden uit het middelbaar. Deze keer ging het door bij Rubis. Zij eet sinds kort veganistisch, dus er stond een vegan moussaka op het menu. Ik ben vergeten een foto te maken, maar het eten was lekker en de avond heel gezellig. Hoewel ik veel bewondering heb voor mensen die volledig veganistisch eten, zou ik het (denk ik) niet kunnen om eitjes en melkproducten volledig achterwege te laten. Als er hier veganisten meelezen: tips zijn altijd welkom voor Rubis (en ook voor mij, omdat ik het gewoon interessant vind).


Zondag: avocado met tomaat en ei

Op zondag was ik alleen thuis en at ik een avocado, met tomaat, een hardgekookt eitje en zelfgemaakte cocktailsaus. Lekker makkelijk. Helaas heb ik niet aan een fotootje gedacht.

Hebben jullie trouwens gemerkt dat ik elke dag van maart – met uitzondering van de zondagen – heb geblogd? Het was een persoonlijke uitdaging en ik ben heel blij dat ze is gelukt. Een kleine hoera voor mezelf! Ik ga het proberen vol te houden, want ik vind het alleen maar heel leuk, en aan mijn blogstatistieken te zien jullie ook. Ik heb alvast veel plannen voor april. Op naar een nieuwe blogmaand!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri