Doorgaan naar hoofdcontent

Happy Challenge week 9 & 10: dream BIG & wees trots

De Happy Challenge is een initiatief van medeblogsters KellyMarieke en Lisanne. Gedurende 10 weken geven zij elke week een opdracht of stellen zij een vraag die je op jouw eigen manier mag invullen of beantwoorden. Het kan heel waardevol en leuk zijn om na te denken over dingen waar je anders niet bij zou stilstaan, om te ‘moeten’ schrijven over een bepaald onderwerp en te kijken wat er uit je vingers stroomt, welke woorden je computerscherm vullen.

Opdracht 9: dream BIG

Ik heb lang nagedacht over de negende Happy Challenge-opdracht, omdat ik vind dat ik die eigenlijk al in de tweede week heb uitgewerkt. Opdracht 9 luidt namelijk: Dream BIG! Het is de bedoeling om te vertellen over je grootste droom. Als niets jou in de weg zou staan (bijvoorbeeld praktische bezwaren als geld of tijd), hoe zou jouw leven er dan uitzien?

Wel, dat heb ik al laten zien in mijn droom-plog in week 2. Hoe ik mijn leven daar voorstel, is mijn grootste droom: wonen in een landelijk huis, met een grote keuken mét kookeiland. Nu ik er zo over nadenk, moet ik dan ook een poetsvrouw hebben om dat grote, mooie huis schoon te houden. Het hele huis is ingericht in lichte tinten, met hier en daar felle accenten. Ik heb opnieuw een hondje in huis en vul mijn dagen met schrijven, koken en fotograferen.

Of er ook een baby bij hoort, daar ben ik nog niet helemaal uit. Alhoewel, nu we toch aan het dromen zijn, dan kies ik toch voor een kindje, liefst een meisje, maar eentje dat meteen doorslaapt, nooit huilt, altijd braaf en schattig is en sowieso rosse haartjes heeft.Opdracht 10: wees trots

In deze tiende en laatste opdracht is het de bedoeling om vijf dingen te noemen waarop je trots bent en vijf dingen die je hebt geleerd uit de Happy Challenge.

5 dingen waarop ik trots ben

1. M’n blog. Het feit dat ik de tijd en energie vind om te schrijven naast m’n voltijdse job en huiselijke taken (al heb ik bij dat laatste wel veel hulp van m’n lieve vriend). En dat ik nog steeds vol inspiratie zit om elke dag iets anders te koken.
2. Het klinkt een beetje pocherig (al is dat natuurlijk net de bedoeling van deze opdracht), maar ik ben ook heel trots op mijn Masterdiploma Vertaler Nederlands-Engels-Frans dat ik met onderscheiding en zonder één herexamen heb behaald.
3. Op een bepaald moment (jaren geleden) heb ik een klik gemaakt en ben ik van heel ongezond eten overgestapt op heel gezond eten. Ik ben daarmee ettelijke kilo’s kwijtgeraakt en heb die nooit meer teruggezien. Ik laat me niet ‘vangen’ aan diëten, maar heb gewoon zelf een gezond eetpatroon ontwikkeld dat werkt voor mij en dat ik permanent kan ‘volhouden’, niet tijdelijk zoals een dieet.
4. Mijn zelfkennis en inzicht. Ik kan heel goed ‘van buitenaf’ naar mezelf kijken. Ik ben een beetje mijn eigen ‘psycholoog’.
5. Het feit dat ik enkele mensen in mijn leven heb bij wie ik helemaal mezelf kan zijn en tegen wie ik (bijna) alles kan zeggen.

5 dingen die ik heb geleerd uit de Happy Challenge

1. Uit opdracht 4: wat ik wil veranderen – (Bijna) elke negatieve gedachte kan je omzetten in een positieve.
2. Uit opdracht 5: just do it! – Soms mag (moet!) je aan jezelf denken. Als iets je blij en gelukkig maakt (bv. bloggen), dan moet je dat doen, al roept de volle mand strijk in de hoek van de kamer nog zo luid je naam.
3. Uit opdracht 7: the happy list – Elke dag heel bewust leven. Schoonheid zit in kleine dingen, en als je niet oplet, mis je heel veel vluchtige momenten waar je blij en dankbaar om kan zijn.
4. Uit opdracht 8: omring je met positieve mensen – Het onderscheid leren maken tussen mensen die je energie kosten en mensen die je energie geven, en leren dat het oké is om afstand te nemen van die eerste soort mensen.
5. Uit de hele Happy Challenge – Hoe meer je zelf in je dromen gelooft, hoe realistischer en meer haalbaar ze lijken te worden.

Als afsluiter zet ik al m’n Happy Challenge-blogposts nog eventjes op een rij:
Happy Challenge week 9 & 10: dream BIG & wees trots

Ik heb er ontzettend van genoten om tien weken lang met de Happy Challenge bezig te zijn. Kelly, Marieke en Lisanne, jullie zijn toppers. Onwijs bedankt voor deze mooie blogervaring!

Reacties

 1. Je noemt daar heel wat mooie dingen op om trots op te zijn! Zelfinzicht is iets heel moois. Ik heb het zelf ook wel, en het is gewoon ontzettend handig. Weten hoe en wie je bent en wat je wil. Ik ben er nog volop in aan het ontwikkelen, maar het is heel fijn. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie en het compliment, Tiffany. Zelfinzicht was het laatste ding waar ik opkwam, omdat het zo vanzelfsprekend lijkt voor mij. Maar ik vind het inderdaad ook een mooie om eens in de verf te zetten. Het is een hele goede eigenschap om te hebben, vind ik zelf. :-)

   Verwijderen
 2. Wauw, je diploma is echt wel iets om trots op te zijn. Niets pocherig aan! Ik heb jouw blog altijd met plezier gelezen tijdens de Happy Challenge, ik ga dat nu zeker nog regelmatig doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O wat lief zeg! Misschien ga ik wel (af en toe) meedoen met Marieke's nieuwe Change the World-challenge. Maar van mij mag je hier sowieso regelmatig komen lezen, hoor. Vind ik alleen maar héél leuk! ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.