Doorgaan naar hoofdcontent

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.

Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.

Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.

Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik stapsgewijs mee bezig, maar als je nog vreemde dingen tegenkomt (vb. foto’s die over tekst staan), weet je hoe dat komt.

Twitter dacht opeens dat ik een man was. Dit was zó vreemd! Mijn vriend zag wel nog gewoon mijn foto als avatar, maar ik zag de hele tijd deze man, hoe vaak ik ook vernieuwde. Ik veranderde meteen m’n wachtwoord omdat ik het niet vertrouwde. Maar de avatar kreeg ik niet veranderd. De man heeft er enkele dagen gestaan en toen was hij plots weg en was mijn eigen fotootje er terug. Ik snap er nog steeds niets van!

Tijd voor Ladies’ Night, bij Ettie deze keer! Zij maakte een superlekkere bladerdeegtaart met spinazie.

Dit is Milo, Ettie’s deugniet-hondje. Het is een Corgi bomvol energie! Ettie moest een koekje gebruiken om hem éventjes te laten stilzitten voor een Instagram-fotootje. 7 pogingen later was het eindelijk min of meer gelukt.

De dag na onze Ladies’ Night moest ik werken, op een zondag. Dat gebeurt heel soms, wanneer er een babybeurs is in Brussel (ik werk in de babysector). Gelukkig was er lekkere Nespresso-koffie om mij de dag door te slepen.

Toen Merlot en ik naar de winkel gingen, zat deze loebas braaf te wachten op zijn baasje. Ik kon mezelf gewoon niet tegenhouden. Sinds ik zelf geen hondje meer heb (zij is in 2012 gestorven), benut ik elke kans die zich voordoet om met een hondje te knuffelen. En kijk dan: hij heeft dezelfde haarkleur als ik!

Just an ordinary evening at Artoo & Blanche’s. Artoo is gefascineerd geobsedeerd door alles wat met Star Wars te maken heeft. Toen plots het licht uitging en hij de keuken kwam binnenwandelen met twee lichtzwaarden uit Star Wars, keek niemand dan ook vreemd op. Op deze foto zie je van links naar rechts Artoo, Anis en Chianti.

Anis en Chianti hadden een goddelijke taart meegebracht: met een overdosis chocolade en advocaat. Yum!

Toen ik op 14 februari opstond, trof ik dit aan. Merlot had voor een Valentijn gezorgd, de stiekemerd! Het maakte mij zo onwijs blij! Hij had echte foodie-cadeautjes gekocht: een flesje supergoede balsamicoazijn en witte wijnazijn met frambozensmaak. Op Valentijnsavond moest hij gaan werken in Den Draaiboom (het restaurant waar hij een studentenjob heeft), daarom had hij het zinnetje ‘We might be apart but I still love you!’ gemarkeerd.

Het vreemdste teentje knoflook dat ik ooit heb gezien. Wat is dit? Het lijkt wel een baby knoflookje in de buik van de mama.

Dit ontbijt leek wel een taartje, zo lekker! Heel uitzonderlijk eens geen havermout, maar cruesli, die ik had ‘gepimpt’ met Turkse yoghurt, blauwe bessen, amandelschilders en hennepzaad.

Deze supertoffe laarsjes kwam ik tegen toen ik eventjes een schoenwinkel binnenstapte omdat ik wat te vroeg was voor mijn bus. Uiteindelijk heb ik nog moeten lopen om de bus te halen, omdat ik de tijd uit het oog was verloren terwijl ik deze schoenen aan het kopen was. Typisch.

Rodekoolsoep in wording. In het begin is de kleur wat wennen, maar ondertussen vind ik ze alleen nog maar mooi, niet meer vreemd of eng. Deze keer werkte ik de rodekoolsoep af met dille, voor een etentje met Ecarlate, Céladon, Lilas en Potiron.

Reacties

 1. Zwaar verliefd op die schoenen van jou. (Om over de taart maar te zwijgen, maar die is even not done voor mij :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er ook serieus verliefd op. En ze waren dan nog een echt koopje, wat de liefde alleen maar groter maakt! ;-)

   Not done door de alcohol bedoel je? :-) Ik volg je zwangerschapsverhaal met veel plezier op je blog. Al was de update van vorige week wel hard schrikken. Ik hoop heel erg met jullie mee dat dit aan het einde van de rit gewoon een 'bump in the road' bleek te zijn die je snel kan vergeten wanneer de dokter de kleine man in je armen legt...

   Verwijderen
  2. Ik vermoed dat er in de taart ook iets van mousse zit en daar zitten dan weer rauwe eitjes in. (Ik tel de dagen af naar een bord tiramisu :-) :-) )
   Wat lief dat je volgt. Hebben gisteren terug slecht nieuws gekregen... dus de bump in the road wordt al meer een kuil.

   Verwijderen
  3. Oei? Ik hoop dat het niet àl te erg is... Ik hou je blog in de gaten voor mocht je er klaar voor zijn om erover te schrijven...

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…