Doorgaan naar hoofdcontent

Slim Concept-recept: broccoli-bloemkoolsoep

Een super simpele Slim Concept-proof soep. Ik schaam mij bijna een beetje om dit een recept te noemen, maar ik blog het toch, omdat veel mensen mij keer op keer verzekeren dat receptjes voor hen niet eenvoudig genoeg kunnen zijn, en dat ik het ook niet per se moet zien als een recept, maar eerder als een idee dat ik aanreik. Uiteraard kan iedereen dit maken zonder instructies, maar misschien komt niet iedereen erop om dat ook te doen?

In ieder geval, deze soep is zeker de moeite waard om eens vaak te maken. Ze is super vullend, lijkt heel romig dankzij de bloemkool, ze barst van de vitaminen en de bereiding ervan kost amper tijd of moeite.

Dit is een hele dikke soep. Ik houd sowieso niet van dunne soepen, maar om één of andere reden heb ik deze soep graag extra dik. Als jij ze liever wat dunner hebt, dan moet je simpelweg meer bouillon gebruiken.


Dit recept is geschikt tijdens fase 1 van het Slim Concept-dieet.

Wat heb je nodig?
  • 450 g broccoli (Dit kwam bij mij overeen met 1 broccoli.)
  • 450 g bloemkool (Dit kwam bij mij overeen met 1/2de bloemkool.)
  • Optioneel: enkele bloemkoolroosjes als afwerking
  • 2 l magere groentebouillon (2 liter water met 4 vetarme groentebouillonblokjes.)
  • Peper & zout
Wat moet je doen?

1. Breng 2 l water met 4 vetarme groentebouillonblokjes aan de kook.

2. Snijd ondertussen de broccoli en bloemkool in willekeurige stukjes. Ik gebruik van beide groenten alles. Daarmee bedoel ik zowel de roosjes als de steel. Wanneer er veel blaadjes op de broccolisteel staan, ‘schil’ ik die wel een beetje. Leg de groenten in een vergiet, spoel ze en doe ze in de pot wanneer het water kookt.

3. Laat de soep 25-30 minuten koken en mix ze dan. Breng ze op smaak met peper en zout.

4. Optioneel: snijd enkele bloemkoolroosjes in plakken en stoom of kook ze beetgaar. Grill ze daarna – zonder vetstof – in een gloeiend hete grillpan. Werk je soep ermee af.

Dit recept is geschikt tijdens fase 1 van het Slim Concept-dieet.

Meer info over Slim Concept? Klik!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.