Doorgaan naar hoofdcontent

Verjaardagsfoto’s

Op 17 maart was ik jarig en gaf ik een soort van High Tea Party. Vandaag deel ik de foto’s van wat ik had gemaakt en heb gekregen. Omdat ik veel te hard van de dag heb genoten, heb ik tijdens het feestje domweg niet aan foto’s gedacht. Daarom heb ik er van de mensen enkel een paar die m’n schoonmoeder heeft gemaakt. Maar ik wil iedereen die er was bedanken om er te zijn en een superfijn cadeautje mee te brengen!


Een algemeen beeld van enkele vrienden en schoonfamilie.


Ongeveer alles wat ik had gemaakt, al stond er in de ijskast nog een plattekaastaart.


Merlot en ik. Happy happy! Niet onze meest charmante foto, maar dit is nu eenmaal hoe wij soms zijn.


Pestocupcakes. Met vrolijke vlaggetjes op!


Een hondje in ons huisje! Dit is Billie, het hondje van Pommes. Zij had op voorhand gevraagd of ze Billie mocht meebrengen. Uiterààrd mocht dat, heel graag zelfs!


Sandwiches met komkommer- en eiersla. En nog meer vlaggetjes!


Het meest schattige kindje dat bestaat.


Chocoladepuddingtiramisu met kokos en sinaasappellikeur.


Het mooiste kindje van de wereld met haar mama, en Merlot en zijn broertje Nankin die hen nadoen… Ofwel: geen commentaar.


Mueslitaart.


Merlot en een stralende Ecarlate.


Pakjes! Dit zijn allemaal dingen waarmee je een foodie heel blij maakt.


Nog meer pakjes! Alweer veel foodiestuff, maar ook enkele andere dingen. Zo kreeg ik van Ecarlate en Céladon de héle serie van Breaking Bad (zij zijn gewoon té lief!). Van Merlot kreeg ik onder andere het spelletje Machiavelli, losse thee die ruikt naar dessert (écht goddelijk!), en wat er in dat Swarovski-doosje zit, komt ook van hem, maar daar zie je zo meteen een detailfoto van. Het kookboek dat je ziet liggen, heet I ♥ groente. Daarvan komt volgende week een review op m'n blog!


Van mijn schoonmoeder Myrtille kreeg ik een bon voor een gelaatsverzorging bij Skin Concept. Zoals ik al heb verteld in een vorige blogpost, is mijn schoonmoeder onlangs begonnen met Slim Concept (afslankingsinstituut). Wel, zij doet dat in hetzelfde pand als waar een vriendin van haar al jaren een schoonheidsinstituut heeft: Skin Concept. (Zij heeft trouwens ook een Facebookpagina: klik!) Ik kijk er ontzettend naar uit. Ik heb nog nooit een gezichtsbehandeling gehad en weet dus niet wat ik kan verwachten, maar in mijn fantasie lijkt het alvast zalig!


Nog een cadeaubon! Van enkele vrienden kreeg ik een bon voor een make-upsessie bij Chabelle. Ook daarnaar kijk ik heel erg uit. Ik volg wel veel beautyblogs en ken dus vrij veel van make-up in theorie, maar om mezelf mooi op te maken, heb ik nog heel wat oefening nodig. Hopelijk krijg ik enkele praktische tips die ik makkelijk zelf kan toepassen. Het meisje achter Chabelle heeft trouwens ook prachtige rode haren, dus ik heb er vertrouwen in dat zij perfect weet wat mooi bij mij staat. Ook zij heeft een Facebookpagina: klik!) Ik kreeg ook al enkele producten mee als ‘voorproefje’ en ben nu al verliefd op de mascara in de groene kleur (vert bronze).


En dit is wat verstopt zat in het Swarovski-doosje. Mijn vriend Merlot heeft mij deze prachtige oorbelletjes cadeau gedaan, waarvan de kleur niet helemaal te vatten is op foto. Het zijn namelijk steentjes met een subtiele lila schijn, en een bronzen ‘hangertje’ (of hoe noem je dat gedeelte dat je in je oor steekt eigenlijk?). Ik heb gewoon de liefste vriend!


Hiermee sluit ik deze blogpost af. Dit kreeg ik van m’n schoonbroertje Nankin en zijn vriendinnetje Apo. Het is een t-shirt van Yoda. Ik vind het super (ik houd van Star Wars!), maar ik denk dat ik er toch maar een ‘slaap-t-shirt’ van ga maken…

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri