Doorgaan naar hoofdcontent

Week 9-10: aMuse Rouge neemt afscheid van vlees en vis

Hoewel er dit jaar geen officiële mediacampagne is rond Dagen Zonder Vlees, doe ik gewoon op m’n eentje mee. De afgelopen 2 weken stonden er uitzonderlijk dus geen veggie gerechten op het menu. Maar dat maak ik de komende 6 weken meer dan goed! Wij gaan hier nogal eens wat vierkante meters besparen op onze ecologische voetafdruk, ze!

En jij, doe jij mee met DZV?

Beulingtaart met rodekool – Hier had ik nu echt al weken zin in. Hoewel zoiets nóg beter smaakt wanneer het vriest dat het kraakt, hebben Merlot en ik er toch van genoten. Ontzettend lekkere ‘boerenkost’ met een twist! Het recept verscheen gisteren al op m’n blog.

Rodekool met zalm en ovenpatatjes – Wie rodekool koopt, zal rodekool eten, zo’n keer of 36! Verrassend lekker in combinatie met zalm en ovenpatatjes met Provençaalse kruiden. Enkele dagen later maakte ik ook nog rodekoolsoep voor een etentje met zes personen. ‘Helaas’ is er na twee gerechten en een grote pot soep nog stééds een halve rodekool over. Gezond en vers eten, duur?

Quinoasalade met tonijn en avocado - Nog een quinoablijvertje! Dit recept komt zaterdag op m’n blog!

Quinoapasta met soja-balsamicokip en groentjes – Dit maakte ik als hoofdgerecht (na de rodekoolsoep, waar ik helaas geen foto van heb) toen Ecarlate, Céladon, Lilas en Potiron kwamen eten. Lilas volgt momenteel een dieet waarbij ze zo weinig mogelijk koolhydraten, vetten en suikers mag eten. De quinoapasta is een koolhydraatarm (en lékker!) alternatief voor gewone pasta en wat ik erbij maakte, is volledig bereid zonder vetstof. Het receptje komt in de loop van volgende week online.

Pauline’s guilt-free chocolademuffins met kokosmousse – Dieet of geen diet. Een etentje is niet compleet zonder dessert. Ik maakte Pauline’s guilt-free chocolademuffins (waarvan ik het recept een beetje aanpaste) en serveerde ze met een zelfgemaakte lichte kokosmousse zonder suiker.


Spaghetti – Merlot doet gewillig mee met DZV, maar hij had één voorwaarde: vlak voor het veggie tijdperk aanbrak, MOEST ik mijn spaghetti nog eens maken. Geen probleem voor mij! Het is en blijft mijn absoluut lievelingsgerecht. Als ik geen foodblog zou hebben, zou dit ik dit véél vaker klaarmaken.

Venkelrisotto met dille en zalm – Merlot blijft doen alsof hij niet van venkel houdt, maar zijn leeg bord zei wel wat anders! Deze risotto was zo lekker dat ik het receptje snel deel.

Scampi diabolique – Na dit gerechtje begon ik spontaan te zingen van yummy, yummy, yummy, I’ve got love in my tummy! Soms vergeet ik dat mijn lief ook in de kamer is. Ik had al een tijdje zin in scampi diabolique, maar doordat het niet echt licht is, stelde ik het altijd maar uit. Uiteindelijk besloot ik het toch maar te maken aangezien ik de komende 46 dagen vegetariër word en ik die niet wil doorbrengen met een craving naar scampi’s. It was yum!

Het zegt wel genoeg dat ik in de laatste dagen voor Dagen Zonder Vlees vis op het menu zet. Ik denk dat ik vis ietsje harder ga missen dan vlees. Al verwacht ik sowieso geen noemenswaardige problemen. Ik houd houd houd van veggie, barst van de inspiratie, en als ik door 6 weken vegetariër te worden dan ook nog eens iets positiefs doe voor de planeet, begin ik met heel veel plezier aan DZV! Wie doet nog mee?

Dag vleesje. Dag visje. Ik zal jullie waarschijnlijk niet zo missen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…