Witloof
is heerlijk veelzijdig. In dit gerecht gaat de Belgische groente vreemd en
wordt ze een klein beetje Oosters. Laat de hesp en de kaassaus maar even voor
wat ze zijn. Dit veel lichtere witloofgerechtje wordt vast je nieuwe favoriet.
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 5-6 stronkjes witloof
- 1 pakje (200 g) sojagehakt
- 5 el zoete sojasaus
- 5 el rode balsamicoazijn
- Peper & zout
- Bakboter
- 125 g bulgur
- 3 dl water
Wat moet je doen?
1. Doe 125 g bulgur in een antikleefpotje,
voeg 3 dl water toe, zet een deksel op het potje
en laat de bulgur op een zacht vuurtje gaarkoken. Dat duurt zo’n 15-20
minuutjes. Wanneer al het water weg is, is de bulgur klaar.
2. Was en snipper de stronkjes witloof
grof. Doe wat boter in een pannetje en bak het witloof aan tot het bruin ziet.
3. Voeg dan het sojagehakt toe en laat het
enkele minuten mee bakken.(*)
4. Blus het pannetje af met 5 el zoete sojasaus en 5 el rode balsamicoazijn. Het sausje wordt heerlijk stroperig wanneer je het wat laat inkoken. Kruid het gerechtje af met wat peper en zout.
4. Blus het pannetje af met 5 el zoete sojasaus en 5 el rode balsamicoazijn. Het sausje wordt heerlijk stroperig wanneer je het wat laat inkoken. Kruid het gerechtje af met wat peper en zout.
5. Serveer de bulgur met het witloof- en
gehaktmengsel.
(*) Omwille van de Dagen Zonder Vlees, gebruikte ik sojagehakt. Dat moet eigenlijk gewoon maar worden opgewarmd, want het is al ‘gaar’. Wanneer je gewoon gehakt gebruikt, moet je er uiteraard wel op letten dat je het lang genoeg laat meebakken met het witloof om helemaal gaar te worden.
(*) Omwille van de Dagen Zonder Vlees, gebruikte ik sojagehakt. Dat moet eigenlijk gewoon maar worden opgewarmd, want het is al ‘gaar’. Wanneer je gewoon gehakt gebruikt, moet je er uiteraard wel op letten dat je het lang genoeg laat meebakken met het witloof om helemaal gaar te worden.
Reacties
Een reactie posten